Suomen Greenpeace 9.6.23 vastasi:
Hei,
Nykyaikainen tiede pystyy varmasti tarjoamaan potentiaalisia ratkaisuja ruoantuotannon ongelmiin ja sitä kautta köyhyyteen. Greenpeace onkin alkanut alun perin vastustamaan geenimanipulaatiota niihin aikoihin, kun tietoa geenimuuntelutekniikoiden turvallisuudesta ja ympäristövaikutuksista ei ollut vielä riittävästi, mutta tuoreimpien tutkimusten myötä vaikutuksista saadaan tarkempaa tietoa tulevaisuudessa.
Tällä hetkellä Greenpeace Suomen kanta pysyy neutraalina, eli emme kannata GMO:ta, mutta emme myöskään aktiivisesti kampanjoi sitä vastaan Suomessa, emmekä suuntaa Suomen resursseja sen vastustamiseksi.
Muualla maailmassa Greenpeacen paikallisjärjestöt saattavat maakohtaisesti vastustaa asiaa aktiivisemmin, mikä perustuu yleensä paikallisten ruoantuottajien elinolojen parantamiseen(riippuvuus suurista maataloustuottajista) ja ympäristön suojelemiseen esimerkiksi muunneltujen lajien leviämiseltä luontoon.
Ystävällisin terveisin
Annina Käppi
Kultaisen riisin kohdalla myös tuon viimeisen kappaleen perustelut ontuvat. Sen lajikkeen kohdalla asia on nimenomaisesti järjestetty niin, että mitkään patentit eivät aiheuta hankaluuksia. Eikä riskiä sen leviämisestä luontoon ole.
Mutta merkitsemme nyt tuon Suomen Greenpeacen linjan tiedoksi. Hiukan sitä kiittäenkin.