Author Topic: Missä ovat ruoan riskit  (Read 182614 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 23455
    • View Profile
    • Email
Vs: Missä ovat ruoan riskit
« Reply #510 on: 16.09.23 - klo:05:01 »
USA:ssa on kehitetty uusi niksi vihannesten suojaamiseen kaupassa. Mutta jo siitä on tullut "aktivistien" epäluulon ja vastustuksen kohde:

Apeel: A New Chemophobic Concern

Ellei muusta, niin tästä syystä:

Quote
We begin with an allusion to two of the great Satans, Bill Gates and the WEF. Before it was a company, the Bill and Melinda Gates Foundation gave Apeel a grant to study ways to reduce food waste. And the WEF did name Apeel Sciences a World Technology Pioneer. And the food coating prevents rotting; it doesn’t hide it.

Mutta matkalla huhu on jo muuttunut: tarkoitus muka onkin peitellä pilaantumista. EU:n EFSA ei ole tällä kertaa mennyt lankaan, vaan hyväksyy menetelmän (vrt. säteilytys).

Niksistä ja kehitystyöstä myös täällä:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Apeel_Sciences

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 23455
    • View Profile
    • Email
Vs: Missä ovat ruoan riskit
« Reply #511 on: 21.09.23 - klo:06:30 »
Tiede-lehdessä 8/2014 oli sivu "Suomen vaarallisin eläin on hirvi" (kolarit) mutta jo kolmantena listassa oli nauta: 15 vuodessa 10 kuolemantapausta. Luulisin, että aika moni näistä oli sonnin aiheuttamia (?). Ja tuohon päälle tulevat vielä vammautumiset. Ruoan riskejä nämäkin!

Nyt näin. MT:

Suurkeuruu: Mies joutui sunnuntaina eläimen murjomaksi – nyt selvisi, mikä eläin miehen teloi sairaalakuntoon
Mies sai sunnuntain rytäkässä murtumavammoja. Tänään on selvinnyt, että miehen kimppuun kävi sonni.
« Last Edit: 21.09.23 - klo:06:33 by Heikki Jokipii »