(Siirretty omaksi aiheekseen laitosruokailua koskevasta keskustelusta)
Onko tuo valitusvirsi Suomen maatalouden tilasta nyt aivan objektiivinen ja totuudenmukainen? Vai olisiko huoli asiasta johtanut liioitteluun, väärille jäljille?
Esimerkkejä:
- hormoneilla tuskin on huonoja vaikutuksia, kun niitä ei EU:ssa käytetä lainkaan, ei saa käyttää
- keinolannoitteet eivät mitenkään uhkaa hyönteisiä
- tietääkseni Suomessa ei ole havaittu tätä mehiläispesien romahtamisen ilmiötä. EFSA kyllä tutkii asiaa, mutta asia on kesken
- jos sadot ovat riippuvaisia mehiläisistä, ja tavanomaiset sadot ovat vuodesta toiseen luomusatoja suurempia, hätäkellojen soittoon ei näyttäisi olevan aihetta
Mitä noihin ravintoarvoihin tulee, niin luomun ja tavanomaisen erot ovat minimaalisia, eivätkä kyllä auta selittämään pois huonompia luomusatoja. Eivätkä ravintoarvojen erot edes suinkaan ole välttämättä
luomun hyväksiMitä erityisesti perunaan tulee, niin sitä luomuna haluavat voivat tänä vuonna olla pikku pulassa. Luomuperunasato meni kunnolla pieleen, tulos 4,3 milj. kiloa, eli siitä ei kaikille suomalaisille tasan jaettuna riittäisi kiloakaan. No, ulkomailta tietysti saa lisää.
PS. "Mielipide", käytä mielellään vielä jotain omaa nimeä tai nimimerkkiä.