• Welcome to Tuottava Maa Turvattu Luonto.
 

Lähiruokaa ...

Started by Heikki Jokipii, 12.10.12 - klo:04:38

Previous topic - Next topic

Heikki Jokipii

"Että lähiruokaa .... eikö kaikki suomalainen ruoka ole hyvää ... vai yritetäänkö tässä varoitella, että kaikki ei ole ... jolloin, varmuuden vuoksi ...?"

Heikki Jokipii


Entä tämä sitten.

Tässä Iltalehden kysymykseen ...

Epäselvää kauppiaillekin: Mitä on lähiruoka?

... vastataan näin:

QuoteErään luomutilallisen mielestä lähiruoka on ruokaa, jolla on kasvot.

Ei kai sentään …



Heikki Jokipii

#2

Jotenkin tulee mieleen, että eikö kunnan kannattaisi, ja eiköhän se olisi luvallista, kun vain tarjouspyynnöt taidolla tehdään, hankkia koululaisilleen, lähiruoan lisäksi, myös

- kynät, kumit ja vihot
- liidut ja piirustuspaperit
- tuolit ja pulpetit
- erilaiset urheiluvälineet

ja nyttemmin kai myös

- taskulaskimet ja tietokoneet

mahdollisimman läheltä? Ehkä jopa oman kunnan alueelta?

Ja eiköhän koulukirjoissakin löytyisi jokin sellainen laatukriteeri, että voisi suosia alle 150 kilometrin säteellä kirjoitettuja ja painettuja kirjoja?

Googlen kanssa varmaan sovittua, että koulun tietokoneopetuksessa se ohjaa ensisijaisesti kotikunnan ja -maakunnan sivuille?

Ja se eräs ikävältä kuulostava sana korvataan toisella, me olemme nyt ylpeästi "lähipatriootteja"!!!

Heikki Jokipii


- Suositteko te lähiruokaa?
- Kyllä!
- No, kerro lisää
- Meillä on lähimmälle ostarille 200 metriä, lähimpään Prismaan 300 metriä ja Itäkeskuksen kauppoihin alle kilometri. Ja näistä me ostamme kaiken ruokamme!

Jarrumies

Huijarikokit satsaavat lähiruokaan:

Totuus varsinaissuomalaisen grillin "Michelin-huippukokista" paljastui â€" potkut tuli
http://www.ruokala.net/uutiset/totuus-varsinaissuomalaisen-grillin-michelin-huippukokista-paljastui-potkut-tuli/1288613493398
Quote
Ylen jutussa kerrottiin, kuinka vuosia Belgian ja Ranskan Michelin-ravintoloissa työskennellyt kokki työskentelee pienessä grilli- ja lounaspaikassa keittiömestarina.

Kimmo Marin -nimellä esiintyneen miehen kerrottiin satsaavan työssään erityisesti tuoreisiin raaka-aineisiin ja lähiruokaan. Hän kertoi jutussa myös auliisti näkemyksiään suomalaisten ravintoloiden lähiruokakulttuurin alkeellisuudesta.

Heikki Jokipii

#5
Tässä vähän ihmettelee:

Anton & Anton Ruokakauppa Ullanlinna
Lähiruokaa paikallisilta pientuottajilta


Missä ne lähituottajat mahtavat sitä ruokaa siellä kasvattaa? Parvekkeillaan? Salaa kaupungin puistoissa?