Author Topic: Miksi GM on hyvä asia?  (Read 96118 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 16741
    • View Profile
    • Email
Vs: Miksi GM on hyvä asia?
« Reply #450 on: 21.05.21 - klo:04:08 »
Pahalta näyttää:

‘Last and only hope’: With global banana crop under siege from fungal disease, CRISPR may be only remaining solution

Ja sitten tosiaan noin: geenitekniikka (geenieditointi) voi olla ainoa pelastus.

Jossain tulevaisuudessa ei ole enää näin (Pro Luomu 17.02.2021):

Quote
Myydyimpien luomutuotteiden listalla banaanit jatkavat kärjessä edellisvuosien tapaan.

Koska luomubanaaneja ei enää ole. IFOAM on tiukasti linnoittautunut siihen, että myös geenieditointi on luomussa kiellettyä. EU sen mukana.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 16741
    • View Profile
    • Email
Vs: Miksi GM on hyvä asia?
« Reply #451 on: 27.05.21 - klo:04:06 »
Ludger Wessin twiittisivulta:

https://twitter.com/LudgerWess/status/1397547004889292800

Das Münchener Biotechnologie-Unternehmen AmSilk hat gerade 29 Mio. € eingeworben, um mit Hilfe von Gentechnik Seidenfasern herzustellen, die in einem neuartigen Schuh Verwendung finden sollen. #Gentechnik-Schuhe auf dem deutschen Markt? Experten warnen:

https://www.munich-startup.de/73037/29-millionen-euro-fuer-amsilk/

Eli geenitekniikan avulla aiotaan nyt tuottaa silkkiä. Ja kuvassa näkyvä uudentyyppinen (urheilu?)kenkä tulossa markkinoille.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 16741
    • View Profile
    • Email
Vs: Miksi GM on hyvä asia?
« Reply #452 on: 29.05.21 - klo:07:33 »
Tällaista tavoitellaan:

‘Less water, fertilizer, pesticides and land’? How next-generation soy and corn seeds optimized with CRISPR and AI can increase crop yields while lowering our carbon footprint

Quote
Inari wants to engineer crops that require less water, fertilizer, pesticides and land. The company is focusing on soybeans and corn as its first crops because they require 300 million acres of land in North and South America to grow. Inari’s SEEDesign platform can increase soybean and corn yield by 20% while lowering water usage by 40% and reducing corn’s nitrogen needs by 40%.

Tuollaisten ominaisuuksien luulisi heti auttavan siinä, että tuo soija saisi vastuullisuussertifikaatin.
« Last Edit: 29.05.21 - klo:07:37 by Heikki Jokipii »