Yhdysvalloista, Hank Campbell kuvaa, miten "aktivistit" siellä vaativat GMO-merkintöjä, mutta
vastustavat vaatimusta, että myös luomutorjunta-aineiden käyttö olisi merkittävä:
Real Truth In Labeling: Why Organic Groups ObjectArtikkelissa on muutenkin hyvää pohdintaa erilaisten aineiden (suhteellisesta) myrkyllisyydestä. Hauska on kuva ASCH:in teettämästä kahvimukista, johon on laitaan merkitty eri aineiden myrkyllisyys, mukana sekä kofeiini että glyfosaatti.
Hauska on myös arvio, paljonko (lievästi myrkyllisiä) glyfosaattijäämiä sisältäviä vihanneksia pitäisi päivässä syödä, ennenkuin asialla olisi
mitään havaittavaa vaikutusta:
The real story is the No Effect Level (NOEL) of pesticides. To get past the NOEL of glyphosate, you would have to eat over 6,000 pounds of vegetables per day.
6000 paunaa on noin 2200 kiloa, eli yli 2 tonnia. Jos sen syö, niin
epäilemättä ottaa valtavan terveydellisen riskin!
Tuo artikkelin taulukossa mainittu rotenone, luomutorjunta-aine, joka siis on glyfosaattia paljon myrkyllisempi, on käsittääkseni yhä sallittu myös EU:ssa. Suomessa sitä ei tietääkseni käytetä, mikä lienee tilanne etelämpänä?