Author Topic: Aprillipila: Rokote estämään gm-lihan aiheuttamaa lihavuutta  (Read 3300 times)

Perenna

  • Tulokas
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Radio Itä-Uusimaa keksi niin hauskan aprillipilan, että minulla ensin meni kauhistuksesta kahvi väärään kurkkuun, kun sähläsivät julkaisupäivämäärän kanssa:

Quote from: Radio Itä-Uusimaan aprillipila
Uuden geenirokotteen testaus alkaa Porvoossa
julkaistu 31.03. klo 11:50, päivitetty 01.04. klo 07:01


Tutkimuskeskus EVORA alkaa testata uutta rokotetta, jonka tarkoituksena on estää geenimuunnellun ruoan lapsissa aiheuttama liikakasvu.

Yhdysvalloissa lasten liikalihavuus on merkittävä ongelma. Tarkemmissa tutkimuksissa on huomattu, että pelkkä runsas ravinnonsaanti ei selitä tätä lihavuutta. Taustalta on löydetty muita tekijöitä, joista keskeinen on geenimuunneltujen tuotteiden käyttäminen eläinrehun- ja valmisruokien aineksena. Uuden rokotteen on tarkoitus estää tämä geenimuunnellun ruoan lihottava sivuvaikutus.

EVORA:n erikoistutkija Sakari Turtiaisen mukaan uusi rokote halutaan ottaa hyvissä ajoin käyttöön Suomessa, jotta voidaan ajoissa ehkäistä lasten liikakasvu ja sen myötä yleistyvä 2-tyypin diabetes.

- Toivomme että lapset, jotka osallistuvat tutkimukseen, olisivat mukana kasvun päättymiseen asti, mikä Suomessa on tytöillä noin 17- ja pojilla 18-19 vuoden tienoilla. Alle 3 kuukauden ikäisiä lapsia emme kuitenkaan ota mukaan, Turtiainen kertoo.

Testaus aloitetaan Porvoossa

Erikoistutkija Turtiaisen mukaan Porvoon seutu on valittu tutkimuksen yhdeksi painopistealueeksi sen vuoksi, että alueella on aiemmin tehty onnistuneesti vastaavia tutkimuksia rotavirus- ja papilloomavirusrokotteiden kanssa.

- Perinteisesti Itä-Uudeltamaalta on löytynyt helposti potilasainesta, joka on hyvin vastaanottavaista uusille tutkimuksille, Turtiainen sanoo.

Rokotetestaukseen osallistumisen uskotaan olevan täysin riskitöntä

Testauksen takana on kansainvälinen lääkeyhtiö, jolla on pelkästään humaanit tarkoitusperät, Turtiainen painottaa ja sanoo, että rokotteesta ei aiheudu yhtiön mukaan minkäänlaisia sivuoireita.

Taustalla on myös isot geenimuunnellun ruoan valmistajat, joilla on jo useiden vuosien kokemus tuotteittensa testaamisesta afrikkalaisilla.

- Tätä rokotetta on tutkittu tarkkaan Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa, eikä mitään sivuvaikutuksia ole kahden vuoden aikana ilmennyt, Turtianen kertoo.

Uuden rokotteen hinta nousee jopa 800 euroon

Rokotetutkimukseen osallistuville perheille rokotukset ovat ilmaisia, mutta myöhemmin Turtiainen arvelee rokotteen hinnan nousevan jopa 600 – 800 euron tietämille, jolloin rokotetutkimukseen osallistuvien perheiden saama taloudellinen hyöty on merkittävä.

- Nyt vielä tutkitaan, että kuinka monta rokote-annosta tarvitaan. Todennäköisesti se asettuu 3 -4 rokoteannoksen välille, joista jokainen tulee kustantamaan sadasta kahteensataan euroon, riippuen markkinatilanteesta, Turtiainen arvioi.

EVORA:n erikoistutkija Sakari Turtiainen painottaa myös, että geenimuunneltu ruoka on tulevaisuudessa vääjäämättä jokaisen ruokapöydissä. Tämän takia meitä jokaista tulee koskettamaan liikalihavuuden ja 2-tyypin diabeteksen lisäksi monet muut ongelmat, mikäli asiaan ei puututa.
  Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.