Onko tähän jotakin muutakin vastatietoa kuin että "hehheh, eihän se nyt niin vain siirry".
Eipä tuohon kuitenkaan oikein muuta voi vastata kuin niin.
Tosin asiaan löytyy perustelu.
EFSA hyväksyi asian turvalliseksi jo yli vuosi sitten, niin kuin tästä
uutisesta voimme lukea.
Viimeksi, se oli tehnyt saman jo aiemmin.
Siitä voi lukea myös selityksen: sekvenssit kasveilla ja bakteereilla ei stemmaa. Siten moinen tapahtuma – jos ylipäänsä tapahtuisi – olisi äärimmäisen harvinainen.
Siten nämä Vihreän Langan uutisen lauseet (lihav. HJ) …
Gmo-vapaa Suomi- verkoston mukaan Amflora-peruna sisältää antibioottiresistenssigeenin, joka leviää kasvin viljelyn myötä.
[...]
Geenin uhka piilee sen kyvyssä tehdä joistakin antibiooteista museotavaraa
[...]
… vääristelee asiaa reippaasti lihavoiduilla ilmaisuillaan (Lanka on tosin piiloutunut tuon ”mukaan” ilmaisun taakse). "Saattaa" tai "on olemassa riski", "mahdollisessa [kyvyssä]", "ehkä" tms. olisi ollut kyllä ihan pakollinen lievennys, edes.
EFSAn lisäksi myös Saksan vastaava viranomainen on päätynyt samaan tulokseen, turvallista on.
Linkkaamassani uutisessa huomautetaan myös, että USA:ssa asia on tiedetty jo kauan, ja todetaan, että asian tutkiminen yhä uudestaan EU:ssa on resurssien tuhlausta.
Kummasti nämä vihreät järjestöt ammentavat jostain ihan
omaa tietoaan. Niin ”Gmo-vapaa Suomi- verkosto” (=Bioturvayhdistys) tässä - kuin Greenpeace ydinvoiman kohdalla, ihan omine kustannuslaskelmineen, joita voimayhtiöt eivät osanneet heidän mielestään oikein tehdä …