Author Topic: Täältä puuttuu FAQ eli UKK  (Read 6314 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 24805
    • View Profile
    • Email
Täältä puuttuu FAQ eli UKK
« on: 20.03.09 - klo:20:13 »
Täältä puuttuu FAQ eli UKK. Eli "Frequenty Asked Questions" eli "Usein Kysytyt Kysymykset".

Sellainen olisi hyvin käytännöllinen, varsinkin vaikka numeroituna.

Jos keskustelussa täällä tai ulkopuolellakin esitetään asia tai väite, joka on jo useasti käsitelty, siihen voisi viitata vain "Katso UKK, nro 13", eikä tarvitsisi näpelöidä tätä näppäimistöä niin runsaasti.

Tästä on ollut puhetta, tällaisen alku oli jo olemassa ennen "katastrofiamme" (so. kun menetimme suuren osan aineistostamme - palveluntarjoajan yhtäkkisen katoamisen takia - parisen vuotta sitten). Mutta nyt ryhdytään siitä uudelleen hissukseen rakentamaan, eikö? Kyseinen listahan voi itsessään elää - mutta ensin voisi tehdä jonkin jaottelun, pääotsikot. Tai sitten ensin ehdotukset kysymyksiksi, kuinka päin vaan. Mutta ryhdytään tähän.

Voisi kuitenkin aluksi pyytää ehdotuksia pää- ja alaotsikoiksi. Vapaasti tähän ideoita, tehdään rakenne sitten myöhemmin. Tähän tapaan:

- luomun terveellisyys
- luomuviljelyn tuottavuus
-- meillä
-- kehitysmaissa

- luomun kysyntä

- geenitekniikka
-- meillä
-- kehitysmaissa

jne. Lisää!

Joskus minulla oli linkki erääseen englanninkielisen luomukriittiseen FAQ:iin, mutta olen sen sittemmin hukannut. Jos joku tietää tällaisen linkin, niin kertokoon, otetaan siitä mallia. Muunkinkieliset kelpaavat, käytetään sitten netin käännösrobotteja, jos ne ovat swahiliksi tms. :)
« Last Edit: 20.03.09 - klo:20:21 by Heikki Jokipii »