Author Topic: Missä ovat ruoan riskit  (Read 222211 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 26942
    • View Profile
    • Email
Vs: Missä ovat ruoan riskit
« Reply #540 on: 25.10.24 - klo:10:56 »
Nyt uskotaan syyllisen löytyneen:

Syy McDonald’sin kuolemaan johtaneeseen ruokamyrkytysepidemiaan oli todennäköisesti sipuleissa

Quote
Vähintään kymmenet ihmiset saivat ruokamyrkytyksen Yhdysvalloissa syötyään McDonald’sin hampurilaisia. Nyt bakteerin lähde on todennäköisesti saatu selville.
« Last Edit: 25.10.24 - klo:11:33 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 26942
    • View Profile
    • Email
Vs: Missä ovat ruoan riskit
« Reply #541 on: 28.10.24 - klo:06:16 »
Juttu katsotaan selvitetyksi:

McDonald’sin hampurilaisliha ei ollut Yhdysvaltain ruokamyrkytysepidemian syy

Quote
Kolibakteerin aiheuttamat ruokamyrkytykset Yhdysvalloissa eivät ole lähtöisin McDonald’sin Quarter Pounder -hampurilaislihasta, ilmoittaa yhtiö.

Yhdysvaltojen ruokaturvallisuusvirasto (FDA) epäilee, että kolibakteeria on ollut kyseisissä hampurilaisissa käytetyssä kypsentämättömässä sipulissa, jota ketju on saanut yksittäiseltä tuottajalta Coloradossa. Kaikkiaan 900 coloradolaistuottajalta sipulia hankkineet McDonald’s -ravintolat palauttavat Quarter Pounder -hampurilaiset takaisin myyntiin ilman sipulia.
(lihav. HJ)

Tämän verran voi jälkiviisastella. Tämä oli yhteistä saksalaistapauksen kanssa:

Siinähän vika oli saksalaisissa EHEC-iduissa 2011. Idässä, jossa ituja käytetetään enemmän, ne aina kypsennetään eli kuumennetaan. Euroopassa kuviteltiin niiden olevan raakoina terveellisempiä.
« Last Edit: 28.10.24 - klo:06:29 by Heikki Jokipii »