Recent Posts

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10
81
Huumori / Miksi tyytyä vain kosmeettisiin muutoksiin?
« Last post by Heikki Jokipii on 12.10.21 - klo:05:53 »
Miksi tyytyä vain maskeeraukseen:

Kuninkaan kasvoja ei enää saa mustata – Tiernasäätiö linjasi muutoksen perinteiseen Tiernapoika-joulunäytelmään

Käydään itse juonen kimppuun! Miksi Herodeksen pitää voittaa?

Eikö lopultakin pitäisi laulaa:

"Katsokaatte nyt nyt tuota Hero..oo..desta, kuinka sen piti kumartaman Murjaania!"
82
Muut aiheet / Vs: COVID-19
« Last post by Heikki Jokipii on 12.10.21 - klo:05:32 »
Tästä tuli mieleen, että kenen huolestuminen nyt tällaisessa jatkossa ratkaisee:

Korona levisi nuorten keskuudessa Lapualla: tanssit peruttiin, lukiolaiset joutuivat etäopetukseen – kaupunki huolestui

Kun toisaalta Lohi korosti:

Quote
– Passi voisi vaatia vain niissä tilanteissa, joissa käytössä on koronarajoituksia koskien tilojen käyttöä. Vaihtoehtona rajoituksille toiminnanharjoittajat voivat ottaa käyttöön koronapassin, jolloin vältetään viranomaisten rajoitukset asiakaspaikkamääriin.

Etelä-Pohjanmaalla ei em. kartan mukaan ole nyt erityisrajoituksia. Olisiko kaupungin optiona määrätä passi käyttöön? Vai pitäisikö THL saada vakuuttuneeksi sen tarpeesta? Vai onko helpompaa edelleen vain yksinkertaisesti peruuttaa tanssit?

Ehkä tuokin selviää kun sosiaali- ja terveysvaliokunnan lopullinen esitys jollain kellonlyömällä tänään julkaistaan.
83
Muut aiheet / Vs: COVID-19
« Last post by Heikki Jokipii on 12.10.21 - klo:04:43 »
Viikkoon 37 eli 13.09. alkavaan viikkoon mennessä meillä on käytettävissämme 1 866 417 rokoteannosta. Niukkuus niistä ei muodostu syyspäivän tasauksen suuren valon ja vapautuksen juhlan esteeksi.

Sen sijaan se voi muodostua, eli estää hallituksen tavoitteen täyttymisen, että lyhennetynäkin rokotusväli on yhä. Ja erityisesti nuoret ja nuorehkot aikuiset ovat jossain määrin jättäneet keväällä ja kesällä tekemättä sen, johon heillä olisi ollut mahdollisuus.  Alle 40-vuotiailla on ensimmäinen piikki saamatta noin 25-30 prosentilla. Jos tavoitteen saavuttaminen on heistä kiinni, niin vaikka he nyt suurella joukolla ryntäisivät rokotettaviksi, päivämäärä väistämättä siirtyisi kahden kuukauden päähän. Eli lokakuulle. No, onhan silloinkin eräs päivämäärä, johon nyt voimme asettaa toivomme: silloin siirrymme talviaikaan. Eli normaaliaikaan. Ja vapauteen! Eli normaaliaikaan.

Tuon jälkeen on tapahtunut: syyspäivän tasaus tuli (ja meni) eikä silloin vielä 80%:n tavoitetta saavutettu. On kyllä otettu vähän förskottia, eli vapautta on käytännössä annettu paljonkin lisää.

Mutta olisiko tuo toinen päivämäärä se?

Enää noin 350 000 rokotusta puuttuu.

Jos viime viikon rokotustahti jatkuu, on valitettavasti vastattava siihenkin kieltävästi. Talviaikaan siirrytään 31.10. eikä ihan silloin vielä ole rokotettu tarpeeksi. Nyt mennään kakkosrokotuksissa noin sadan tuhannen viikkotahdilla. Mutta hyvin lähellä ollaan: seuraavalla viikolla vaadittu luku tulee täyteen! Se on siis nyt Svenska dagen, Ruotsalaisuuden päivä 6.11.21, jolloin uskaltaa helpottuneena huoahtaa.

Niin, uskaltaa ken uskaltaa. Sen jälkeenkin luultavasti juuri noissa lainauksessa mainituissa ryhmissä on yhä runsaasti rokottamattomia. Ja taudin satunnaisia purskauksia yhä esiintyy (itse odottelen nyt noin viikon ajan tietoa siitä, mitä Suomi-Ukraina-jalkapallomatsista seurasi — muuten kuin urheilullisesti!).

Luultavasti vähintään sairaalaväen mielenrauhan takia kannattaa jatkaa rokottamista, ja houkuttelua siihen. Seuraava tavoite voisi myös olla 80%, mutta nyt koko kansasta. Osatavoitteita voisi olla, että kaikki 1-annoksen saaneet todella ottavat myös 2-annoksen yms. Elokuussa mainittiin myös luku 90% tavoitteen yhteydessä. Jos Suomi käyttää vielä noin miljoona rokotetta, ei meitä voi syyttää rokotteiden hamstrauksestakaan. Varsinkin kun annamme meille tarpeettomia niin auliisti pois (YLE:n tieto eilen, ks. edellä). Kolmansiin rokotuksiin ei vielä tarvitse ottaa kantaa. Eikä voikaan. Tiettyjen erityisryhmien kolmas rokotuskerta on (liiaksi) — erityiskysymys. Todetaan nyt kumminkin, että myös WHO on suositellut, että heikentyneen immuunijärjestelmän omaaville annetaan kolmas rokotus.
84
Yleinen Keskustelualue / Vs: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee
« Last post by Heikki Jokipii on 12.10.21 - klo:04:39 »
Otamme asian uudelleen esille, jos tuosta Andersenin esitelmästä aikanaan tulee nettiin edes suomenkielinen tiivistelmä. Tai muuta juttua. Demeter-lehteä ei tuolloinkaan varmaankaan voi käyttää. Niin harvoin siitä ilmestyy nettiversioita.

Sellainen tieto olisi erikseen kiinnostava, ja kaipa siitä tiedon saamme, että paljonko yleisöä tuo esitelmätilaisuus onnistuu keräämään.

Ohimennen voimme huomata, että eipä ole tullut. Ainakaan vielä. Itse tilaisuus tai tilaisuudet olivat viime viikonloppuna.

***

Vaikka tuon tapahtuman osalta on jälkeenpäin hiljaista, nyt siellä yritetään jo tällaista "suurtapahtumaa". Se on saanut Biodynaamisen yhdistyksen sivuilla aivan oman osionsakin:

https://www.biodyn.fi/nbf2021

Quote
Nordic biodynamic forum
Regenerative biodynamic land
19.-21.11.2021
Ahlman, Tampere, Finland

Pidetään sekä suomalaisten että ulkomaisten luennoitsijoiden voimin.

'Regenerative' näyttää olevan jo nimessä. Mielenkiintoista, onko siitä jotain selventävää sanottavaa. Erityisesti siitä, miten se biodynaamisuuteen liittyy.

PS. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, kyllä tuo tilaisuus ainakin Aamulehteen pääsee! Ehkä Maaseudun Tulevaisuuteenkin! 8)
85
Muut aiheet / Vs: Ydinvoima versus merituulivoima?
« Last post by Heikki Jokipii on 12.10.21 - klo:04:36 »
Saksaksikin se ilmestyi, Die Welt:

Aufruf von EU-Ministern
Warum Europa Kernenergie braucht


Odotellaan tässä saksalaisia kommentteja.
86
Yleinen Keskustelualue / Vs: EU ja GM-lajikkeet
« Last post by Heikki Jokipii on 12.10.21 - klo:04:18 »
Iida Ruishalmeen puheenvuoro:

The EU Poised to Allow Gene-editing to Improve Farming Methods and Nutrition

Quote
How we ask questions, and what information we emphasise matters. Let’s give Europeans the chance to partake in the future of agriculture, empowering them with a better understanding about the environmental advances that novel crops have to offer. Freeing gene-editing from a regulatory detention is an important first step. Thank you for taking it.

Yours truly, Iida Ruishalme, Finland
87
Mutta tuossa artikkelissa, eikä oikein abiturientti Thunbergillakaan ei tule mieleen, miksi kaikista kokouksista juuri tuo pitää järjestää niin, että kaikki saapuvat paikan päälle. Kun lähes kaikissa muissa tapauksissa korona on jo otettu huomioon, ja siirrytty etäkokouksiin. Teknologia siihen on, osataan, ja on kyllä järjestettävissä köyhienkin maiden käyttöön. Jopa helpommin kuin kaikkien noiden valtuuskuntien lennättäminen Glasgowiin, kaikki koronarajoitukset huomioon ottaen.

Quote
Thunbergin mukaan rokotteiden epätasainen jakelu merkitsee sitä, että valtiot eivät osallistu COP26-kokoukseen tasapuolisin ehdoin.

Tasapuolisuus on erittäin helposti järjestettävissä sillä, että kaikki osalllistuvat etänä. Myös Thunberg.

Mitään merkkejä tuollaisesta ei näy. Hesarin pikku-uutinen:

Tallink vuokraa Romantikan ja Silja Europan Glasgow’n ilmasto­kokoukseen
Alukset ovat kuukauden ajan majoituskäytössä YK:n ilmastokokouksessa.


Tuosta voi lukea, että paikalle on tulossa vallan turkasesti väkeä. Niin paljon, että hotellit suuressa kaupungissakaan (Helsingin kokoisessa) eivät riitä. Pääasiassa he ovat ilmastoturisteja. Virallisille valtuuskunnille hotellit olisivat varmasti riittäneet.

BBC:n arvio:

COP26: What is the Glasgow climate conference and why is it important?

Quote
Up to 25,000 people are expected in Glasgow, including world leaders, negotiators and journalists.

Tens of thousands of campaigners and businesses will also be there to hold events, network - and hold protests. Extinction Rebellion, for example, are calling for an immediate end to the use of fossil fuels.


Lentäenhän he sinne tulevat. Nuo Tallinkinkin laivat oli tarkoitettu vain majoituskäyttöön. Laivamatkan ilmastopäästöt eivät kyllä ilmeisesti olisi olleet olennaisesti pienempiä. Sen takiahan Thunberg Amerikan matkalleen valitsi purjeveneen, sekä menomatkalle että paluumatkalle.
88
Yleinen Keskustelualue / Vs: EU ja GM-lajikkeet
« Last post by Heikki Jokipii on 11.10.21 - klo:17:04 »
Twiittien vaihtoa siitä, miten jotkut yrittävät tässä kuulemisessa toimia:

Annaleena Ylhäinen uudelleentwiittasi

Iida Ruishalme
@Thoughtscapism
·5t
I'm happy that the EU has noticed that biodynamic brands like Demeter have sent private citizens copy-pasting comments to the feedback form, opposing new legislation of Novel Genomic Techniques, in support of Demeter's business interests.

Twiitin lainaus
Konstantinos Tsilimekis
@KTsilimekis
 · 7. lokak.
Vastauksena käyttäjille @MartinReich5 @BARBARtkowski  ja 2 muulle
"Identical answers submitted by different individuals were kept, but observed patterns are reported to draw attention to the fact that they might result from campaigning and skew results in one direction or the other."
89
Muut aiheet / Vs: COVID-19
« Last post by Heikki Jokipii on 11.10.21 - klo:13:34 »
Ohoh, on pistetty töpinäksi:

Eduskunnassa koronapassin valmistelua vetävä Markus Lohi MTV Uutisille: Koronapassi käyttöön jo lauantaina – näin se toimii

Hänen näkemyksensä:

Quote
Lohi ei usko, että rokotuskattavuus lisääntyisi juurikaan passin vuoksi.

– Ehkä jonkin verran, mutta ei merkittävästi. Epidemiatilanne on sellainen, että Suomessa ei ole tarvetta laajoihin rajoituksiin.


Jaa-a, ei varmaan koko maassa, mutta etelässä ja rannikolla on jo rajoituksia tähän tapaan voimassa:

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset/ravintolarajoitukset

Jotka siis päästään ohitttamaan passin avulla. Minä luulen, että rokotusinto hyvinkin nyt alkaa kohota.

Tilanne voi myös muuttua. Nyt se oli tällainen:

Quote
Suomessa on todettu 1 618 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä varmistettuja tartuntoja on nyt lähes 147 300.

THL ei raportoi uusista tartunnoista viikonloppuisin. Nyt ilmoitettu luku kuvaa siis muutosta viime perjantaihin nähden.


N. 800 tartuntaa päivässä! Edellinen yhden päivän luku oli  +325.
90
Muut aiheet / Vs: Ydinvoima versus merituulivoima?
« Last post by Heikki Jokipii on 11.10.21 - klo:12:40 »
Tämä on Suomelta ja  Lintilältä komeata:

Lintilä mukana EU-valtioiden ministereiden yhteiskirjoituksessa: Eurooppa tarvitsee ydinvoimaa

Quote
Kymmenen EU-maan ministerit kirjoittavat 11.10.2021 useassa eurooppalaisissa sanomalehdessä julkaistussa yhteiskirjoituksessa, että ydinvoima on osa ratkaisua päästöjen vähentämiseksi ja Euroopan energiaomavaraisuuden vahvistamiseksi. Ministereiden mielestä ydinvoima on otettava mukaan EU:n komission valmistelemaan kestävän rahoituksen taksonomiaan.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10