Näytä kirjoitukset

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ville Aarnikko

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
31
Yleinen Keskustelualue / Vs: Suorakylvö tulee!
« on: 02.08.15 - klo:10:46 »
Tämäpä on itseänikin mietityttänyt, tuore tilastotieto kiinnostaa. Ymmärtäisin kyllä hitaan siirtymisen, jos suorakylvön ainoa etu on ympäristölle (sinänsä harmillinen ajatusmalli), mutta jos siitä on taloudellistakin hyötyä maanviljelijälle, niin ihmetys jää voimaan.

32
Yleinen Keskustelualue / Vs: Luomun Wunderkind
« on: 07.07.15 - klo:21:05 »
Kiinnostava keissi. Kiitos Heikki, että olet ottanut yhteyttä suoraan Eeroloihin. Odotelkaamme tarkempia lukuja, kannattaa lähetellä lisätiedusteluja tasaisin väliajoin.

33
Muut aiheet / Vs: Ympäristöasiat
« on: 09.06.15 - klo:11:38 »


... on kyllä varmasti saatu sillä tavalla, että siinä skenaariossa on hyvin runsaasti "runsaasti biomassaa sisältäviä järjestelmiä"!


Jep, poimintoja linkatusta artikkelista:

Quote
Tuulivoiman osuus kaikesta energiankulutuksesta olisi (skenaariossa) noin kolmanneksen. Aurinkoenergian osuus olisi noin 10 prosenttia, kertoo Christian Breyer.

Quote
– Biomassa kattaisi noin 30 – 40 prosenttia energian kokonaiskulutuksesta, sanoo Breyer.

Pitääpä lukaista olennaisimmat itse paperista:

http://www.lut.fi/documents/10633/70751/LUT-Vision-and-initial-feasibility-of-a-recarbonised-Finnish-energy-system-for-2050.pdf

On toki erinomaista ja tarpeellista, että näitä kartotetaan, mutta toivoisin parempaa kokonaiskuvan esittämistä medialta. Nyt joku (aika monet) voi oikeasti kuvitella, että 100% uusiutuviin perustuva malli olisi missään mielessä järkevä ratkaisumalli hiilineutraalille Suomelle.

Quote
Kokonaan uusiutuvaan energiaan perustuva järjestelmä on täysin kilpailukykyinen muihin vaihtoehtoihin verrattuna. Se kannattaa pitää yhteiskunnallisessa keskustelussa varteenotettavana vaihtoehtona, sanoo tutkimusta johtava aurinkotalouden professori Christian Breyer LUT:stä.

34
Oma ajatuksenjuoksuni on kutakuinkin tismalleen sama kuin Tarkkailijalla. Luomusumutusta, tuttuun tapaan.

35
Tuoretta luomuhehkutusta täältä:

http://robynobrien.com/the-organic-effect-what-happens-when-you-switch-to-organic-food/

Suora linkki tuohon videoon (kesto 90 sekuntia):

https://www.youtube.com/watch?v=oB6fUqmyKC8

Tässä koko tutkimus (PDF):

https://www.coop.se/PageFiles/430210/Coop%20Ekoeffekten_Rapport_eng.pdf

Quote
The IVL Swedish Environmental Research Institute was commissioned by Coop Sverige AB to conduct a small survey on whether a switch from conventional to organic foods can provide a measurable effect on the level of plant protection products in the body. The study has been conducted using a family with three children who usually do not eat organic food. The family first had to eat conventional, non-organically grown food, followed by only organic food. Urine samples were taken from all family members throughout the period and their pesticide residue content was analysed.
The results of the survey clearly show that some pesticides are absorbed into the body through diet. By choosing organic products, it is possible by and large to avoid the consumption of these chemicals through food. Compared with the period when the family consumed conventionally grown food, the concentrations of pesticide residues decreased on average by a factor of 6.7 when the family ate organic food. The children in particular had lower concentrations during the period of organic food consumption. Levels of most, but not all tested pesticides fell in the adults.

36
Yleinen Keskustelualue / Vs: Keskustelua muualla
« on: 28.02.15 - klo:15:18 »
Taleb ja kumppanit ovat jälleen pöyristyneitä, kun tiedejärjestöt eivät näe varovaisuusperiaatteen soveltamista geenitekniikkaan samalla tavalla kuin he, uusin kommentti täällä:

https://www.the-newshub.com/science/the-precautionary-case-against-gmos-is-as-strong-as-ever-todays-dangerous-select-committee-report-notwithstanding#comment-section

37
Yleinen Keskustelualue / Vs: Keskustelua muualla
« on: 19.02.15 - klo:10:48 »

Ja vielä kerran sanottuna (vaikka on sanottu jo moneen kertaankin, täälläkin) viljelijät Suomessa, jossa ei ole GM-siemeniä, käytännössä ostavat siemenensä vuosittain uudestaan.


Tätä juuri ajoin takaa, olisi mielenkiintoista kuulla Heleniuksen koko ajatusrakennelma tuossa taustalla. Itsekin yllätyin positiivisesti muutamasta muusta kommentista.

38
Yleinen Keskustelualue / Vs: Keskustelua muualla
« on: 18.02.15 - klo:12:04 »
YLE PUHE 18.2.2015

Elisa Niemi (Luomuliiton toiminnanjohtaja):

"Laatu ja GMO ei voi olla samassa tuotteessa."

39
Yleinen Keskustelualue / Vs: Keskustelua muualla
« on: 18.02.15 - klo:10:16 »
Tänään oli äänessä myös akroekologian professori Juha Helenius, joka ei sentään ollut huolissaan GM-ruoan turvallisuusprofiilista, mutta sen sijaan toisteli huolia agressiivisesta bisnesmallista, missä siemenet pitää ostaa vuosittain uudestaan lakitoimien uhalla (eli "seed saving" on kielletty). Heleniukseen kannattaisi olla rakentavassa kirjeenvaihdossa asian suhteen. Tässä linkki haastatteluun:

http://www.katsomo.fi/?progId=444973

40
Etsin joskus sianlihan makuun vaikuttavia asioita ja tämmöisen olin laittanut suosikkeihin (kannattaa vilkaista). Onko muita vastaavia jossain, kenties suomeksi?

18.8 Factors Influencing Pork Flavor

https://books.google.fi/books?id=AgrzoqWts9MC&printsec=frontcover&dq=Handbook+of+Meat,+Poultry+and+Seafood+Quality&hl=fi&sa=X&ei=ukqdVNCFNYK7ygOv0IJI&ved=0CB8Q6AEwAA#v=snippet&q=pork%20flavor&f=false

42

Rankka syytös. Tuo The Timesin koko artikkeli näytti olevan maksumuurin takana. Jos joku löytää asiasta enemmän, kiitos linkkiä tänne.


Erittäin rankka syytös, tässä vuodettu (tai kukaties mikä lopulta onkaan) tiedosto, päätelkää itse, minä silmäilin tuota muutama päivä sitten, mutta aikaa ei ollut sen kummemmin.

Tässä taas (ei kovinkaan puolueettoman) GLP:n yhteenveto: http://www.geneticliteracyproject.org/2014/12/04/neonics-ban-tied-to-corrupted-bee-research-by-scientists-at-eus-ethically-challenged-iucn/

43
Lainaus aikaisemmasta Mikael Fogelholmin kommentista:

Quote
"Toisaalta luomuruoassa on pienemmät kuitu-, typpi- ja proteiinipitoisuudet..."

Jos Leifertin tutkimuksessa tuli toisaalta myös tämmöinen tulos ilmi (kuten itsekin asian ymmärsin jo aikoinaan tutkimusta selatessani), niin luomusumutus on kyllä nyt onnistunut harvinaisen hyvin, sillä kuitupitoisen ruokavalion hyödyt terveydelle ovat hyvin vahvalla ravitsemustutkimukseen perustuvalla pohjalla. Ehkä tässä olisi syytä ottaa jo järeämpikin kanta tähän tutkimukseen ja sen tuloksien tulkintaan.   

44
Yleinen Keskustelualue / Vs: Monsanton käyttäytyminen?
« on: 02.12.14 - klo:12:57 »
Heikki, en ole ikinä Wikipediaa muokannut, mut käsittääkseni siellä on jossain keskustelumahdollisuus jokaisen artikkelin yhteydessä? Ainakin muokkaushistoria näkyy vaikka ei olisi rekisteröitynyt käyttäjä, ja sieltä näkyy, että klo 17:58 nimimerkki Anr oli kumonnut sinun (oletan että sinun) muokkauksesi saatesanoilla: "ehkäpä, mutta viite pitäisi päivittää/muuttaa myös)"

45
Yleinen Keskustelualue / Vs: Keskustelua muualla
« on: 16.11.14 - klo:16:06 »
Ruotsalaisprofessoreilta aika suoria kommentteja luomun ongelmista ympäristöä ja elintarviketuotantoa ajatellen:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/ruotsalaistutkijat-tyrmaavat-luomun-1.74875

Quote
Neljä Ruotsin maatalousyliopiston SLU:n professoria pitää luomutuotannon hyötyjä ympäristölle liioiteltuina. Tutkijoiden Svenska Dagbladetissa sunnuntaina julkaistun artikkelin mukaan sataprosenttinen siirtyminen luomuun olisi päinvastoin katastrofi elintarviketuotannolle ja tietäisi raskaampaa kuormaa ympäristölle.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10