1
This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.
Laidunnus on lampaille lajityypillinen tapa syödä, mutta myös tärkeää työtä luonnon monimuotoisuuden kannalta. Luomussa laidunnus kuuluu tuotantoehtoihin. Noin neljännes Suomen lammastuotannosta on luomua.
Usein tavanomaisetkin lampaat laiduntavat, mutta luomutuotannossa se on pakollista.
1. Klapikauppa jatkuu kuumana
Tulevan lämmityskauden polttopuista käydään kauppaa jo nyt. Moni puulämmittäjä näyttää viisastuneen viime vuodesta, jolloin puut loppuivat kesken monilta kauppiailta. Jälkimmäinen juttu on tilaajalle.
Boutique Makujen Taika
Kahvia Galapagoselta
8,50€ 100g luomu Puhtaassa ilmassa ilman lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita kasvatettu.
Tarjous voimassa 29.03.2023 – 13.04.2023
etl.fi
https://www.etl.fi › ajankohtaista › tiedotteet › ruokak...
12 tuntia sitten — Vieläkö luomu kiinnostaa? Jääkö luomu kustannusten noustessa kauppojen hyllyille? Kuka luomua Suomessa jatkossa tuottaa?
ETL
@ETL_fi
Asenteet #luomu'ruokaa kohtaan ovat olleet viime vuodet positiivisia ja myynti ↗️. Vieläkö luomu kiinnostaa? Jääkö luomu kustannusten noustessa kauppojen hyllyille? Kuka luomua Suomessa jatkossa tuottaa? Vastauksia kuulemme #Elintarvikepäivä'ssä Pasi Saarnivaaralta @KantarFinland
Luomulaatuinen BBQ-mauste sopii moneen; grillaamiseen, marinadeihin, dippeihin ja arkiruokien maustamiseen – vain mielikuvitus on rajana!(lihav. HJ)
Tämä merenpinnan nouseminen tai tarkemmin, siitä esitetyt väitteet, kiinnostavat minua erityisesti.
Tärkeä arvo valintaprosessissa on aito vastuullisuus tuotteiden taustalla, jolloin vastuullisuus ei tule pelkästään sanoista vaan teoista. Yksi valintakriteeri on myös kansainvälisesti tunnustettu luonnonkosmetiikan sertifikaatti, jota aidosti valvoo ulkopuolinen taho. Lisäksi biodynaaminen viljely ja biodynaamiset raaka-aineet saavat meidät aina hullaantumaan.
Rakentavaa ruokapuhetta edistäneet Sanna Talvia ja Juuso Joona on palkittu Vuoden 2023 ruokakasvattajina. Talvia toimii yliopistonlehtorina Itä-Suomen yliopistossa ja Joona on maanviljelijä sekä väitöskirjatutkija Lappeenrannan Joutsenosta.
[..]
Molemmat palkitut korostavat tieteellisen tiedon ja faktojen merkitystä rakentavan ruokakeskustelun lähtökohtana. Lisäksi tarvitaan uteliaisuutta ja aidon kohtaamisen halua.
”Ruokarauhaa voidaan edistää myös huomioimalla toisten ihmisten erilaiset mieltymykset ja arvot. Asioista saa olla eri mieltä, mutta kohteliaasti. Ihmiset tulisi osallistaa ruoantuotantoon laajemmin, jotta voisi kehittyä ruokakansalaisuutta ja ruoan tajua”, Joona toteaa tiedotteessa.