Näytä kirjoitukset

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Heikki Jokipii

Pages: [1] 2 3 ... 1179
1
Muut aiheet / Vs: COVID-19
« on: Today at 05:31 »
Mutta päivittyvän mukaan se olikin nyt STM:n Kirsti Varhila, joka toppuutteli, etteivät tuo oikein ole mahdollista.


Tästä selviää, ettei kyse ollut lainkaan Varhilan tai STM:n halusta:

STM tarkastelee koronapassin käytön laajentamista – Varhila: Passista todennäköisesti vapaaehtoinen ja oma-aloitteinen

Quote
STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhilan mukaan passin käytön laajentaminen yritetään saada eduskuntaan noin ! kuukauden sisällä, jotta asia ehdittäisiin käsitellä ennen eduskunnan joulutauolle jäämistä.
(lihav. HJ)

Vaan tietystä realismista sen suhteen, millä aikataululla asia voisi edetä. Koronapassin poliittinen vastustus pystttiin jo kerran ylittämään. Mutta nyt se tulee ilmeisesti uudelleen esille, kun käyttöalueen laajennusta suunnitellaan. "Perustuslailliset" (joulutontut?) hiipivät taas ulos koloistaan.

***

Päivittyvästä:

Quote
Hallituslähteistä on kerrottu, että hallituspuolueet ovat yksimielisiä tarpeesta jatkaa ravintolarajoituksia myös lokakuun jälkeen. Hallitus pohtii tällä viikolla, miten ravintolarajoituksia voidaan jatkaa kuun vaihteen jälkeen.

Berliinissä vieraillut Marin sanoo, että hallitus ei ole keskustellut rokotuspakosta. Marin toivoo, että Suomen rokotuskattavuus nousisi vielä lähelle 90:tä prosenttia. Kattavuuden noustessa rajoituksista on tarkoitus luopua.

Tällä hetkellä tuo kattavuus on saavutettu vain ikäryhmissä 70-79 vuotta. Kovasti toivomista vielä tarvitaan.   8)

3
Ongelmat ja kehitysehdotukset / Vs: Temp
« on: Today at 04:32 »
Ludger Wessin jatkotwiitti:

Quote
Dear African women, we Western eNGOs will do everything to prevent you from using machines, plant protection agents and modern cultivars, let alone convenience food. You may have back pain, but we are afraid of imaginated risks. Keep weeding by hand, we feel better this


way.https://twitter.com/CroplifeAME/status/1453240886972882944

Quote
Hand-weeding is labor-intensive and back-breaking with farmers hunching over for long hours. Long-term effects can include back injuries, sprains and even physical deformities. Women bear the brunt of these health issues as [kuva]

4
Ongelmat ja kehitysehdotukset / Vs: Temp
« on: 27.10.21 - klo:17:51 »
Taas se on Pro Luomulle onnistunut. Se on saanut lehdistötiedottensa mediaan taas aika hyvin:

Suomalaiset haluavat lisää luomuruokaa - Hinta on edelleen suurin este, mutta ei enää viime vuosien tavoin

Vaikkei siinä nk. luomubarometrissä mitään uutta ilmennyt, samoja olivat prosentit kuin ennenkin. Myös MT tuon julkaisi.

Tätä väärää käsitystä halutaan huolellisesti varjella:

Quote
Luomua aktiivisesti ostavat kuluttajat arvostavat kotimaisuutta, 94 % viikoittain ostavista kuluttajista piti sitä vähintään melko tärkeänä ominaisuutena elintarvikkeelle.


Niinpä sitä ei saa mikään tosiasia häiritä, joten joten jätetään se mieluummin kertomatta.

MMM tuli tietysti mukaan:

Noin 1,7 miljoonaan suomalaista syö luomuruokaa joka viikko

Maakuntalehteenkin asia pääsi näin:

Tuore Suomen mestari löytyy Keski-Suomesta – Muuramen ruokapalvelut sai tunnustusta luomuruoastaan


5
Muut aiheet / Vs: COVID-19
« on: 27.10.21 - klo:17:22 »
Olinko jo kyllin ymmälläni? En ollut.

YLE:n tieto tiistain ensimmäisistä rokotuksista on +3 539.

Mutta THL:n tieto saman päivän sekä ensimmäisistä että toisista rokotuksista on, että niitä ei ole annettu yhtään. Eli 0 kappaletta. Taas täysin kadonnut tiistai.

Asiaan kuuluu, että en ole saanut kohteliaaseen tiedusteluuni vastausta, koskien sitä edellistä tiistaita.

6
Yleinen Keskustelualue / Vs: EU ja GM-lajikkeet
« on: 27.10.21 - klo:16:40 »
Twiittien vaihtoa siitä, miten jotkut yrittävät tässä kuulemisessa toimia:

Annaleena Ylhäinen uudelleentwiittasi

Iida Ruishalme
@Thoughtscapism
·5t
I'm happy that the EU has noticed that biodynamic brands like Demeter have sent private citizens copy-pasting comments to the feedback form, opposing new legislation of Novel Genomic Techniques, in support of Demeter's business interests.

Twiitin lainaus
Konstantinos Tsilimekis
@KTsilimekis
 · 7. lokak.
Vastauksena käyttäjille @MartinReich5 @BARBARtkowski  ja 2 muulle
"Identical answers submitted by different individuals were kept, but observed patterns are reported to draw attention to the fact that they might result from campaigning and skew results in one direction or the other."

Selostus englanninkielisenä tuosta aktiosta::

Viewpoint: Green lobby in full swing as activist NGOs flood European Commission with pre-fabricated, anti-biotechnology propaganda

7
Muut aiheet / Vs: Erilainen suhtautumistapa
« on: 27.10.21 - klo:16:35 »
Tässä tyydytään siihen, että annetaan ohjeita:

Kela: Rokotustodistuksen varjolla urkittu pankkitunnuksia – tällainen on painostava viesti
Kela antaa ohjeet turvalliseen Omakanta-asiointiin ja toimintaan huijaussähköpostin kanssa.

 
Kiinnittäkää huomiota siihen, että huijausviestissä on tiedot lähettäjästä. Eli periaatteessa siis "täydelliset sormenjälje". Mutta käytännössä ei ole. Vaan viranomaiset ovat täysin kädettömiä.

Toisin voisi olla:

Aikanaan x400-standardin mukainen sähköposti syrjäytyi käytöstä kuulemma hankalampana ja kalliimpaana, nykyisen tieltä. X400-ratkaisussa jäisi tällaisesta välittömästi kiinni:

Microsoft-huijarit ovat vieneet tänä vuonna jo miljoona euroa suomalaisten rahoja – nettirikollisten uusi temppu on verottajana esiintyminen

Jolloin tuollaista ilmiötä ei olisi. Kumpi olikaan kalliimpi ratkaisu? Tai lopulta hankalampi?

Itse asiassa voisi olla vieläkin. Vieläkin voitaisiin tuo systeemi EU:ssa omaksua. Tai nykyisen järjestelmän päälle rakennettu turvallisempi järjestelmä.

Missä muussa asiassa erityisesti suositaan rikollisuuden mahdollistavaa järjestelmää?

8
Yleinen Keskustelualue / Vs: Kultainen riisi
« on: 27.10.21 - klo:16:31 »
Häirintä jatkuu:

Viewpoint: Greenpeace continues campaign to scuttle Philippines’ vitamin A-enriched Golden Rice approval, but government holds firm

Mutta kuten jo otsikosta näkyy, se ei vastustajia enää auta. Nyt taitaa olla hiukan epäselvää, mikä on kansainvälinen Greenpeacen positio asiassa. Tässäkin kesäisessä julkilausumassa...

https://www.greenpeace.org/southeastasia/press/44595/golden-rice-commercialization-to-further-drag-down-filipino-farmers-amid-climate-covid-struggles/

... allekirjoittajat olivat alueellisesta järjestöstä. Pitäisikö asiaa kysyä Suomen Greenpeacecelta?
...

9
Tässäkin käytetään tätä kielikuvaa:

"Kello tikittää nopeasti” – YK:n raportti paljastaa nykyisten ilmasto­toimien jättävän maailman kauas kriittisistä tavoitteista
Nykyiset ilmastotoimet eivät riitä pysäyttämään maapallon lämpenemistä Pariisin ilmastokokouksessa sovittuun 1,5 asteeseen.


Vaikka edelliseen viitaten (ja myös ko. artikkelin sisältöön) olisi pikemminkin sanottava, että kalenteri tikittää nopeasti. Mutta sillä ilmauksella ei viestitä kunnolla asiassa nyt poliittisesti korrektia tulipalokiireen tuntua.

Kuten edellä olemme huomanneet, jo kiirettä vähättelemällä pääsee helposti ilmastodenialistin kirjoihin. Lomborgin kohdalla lienee niin jo tapahtunut, ja edellä myös epäilimme Petteri Taalaksen liikkuvan välillä vaaravyöhykkellä.

Tämä osa tuosta uutisesta on vielä tuossa tunnelmassa mukana:

Quote
YK:n pääsihteeri Guterres on aiemmin julkisuudessa kutsunut nykyistä ilmaston lämpenemistä ”yksisuuntaiseksi menolipuksi kohti katastrofia”.

Arktisilla alueilla maapallon lämpeneminen näkyy esimerkiksi luontokadon kiihtymisenä ja Grönlannin jääpeitteen sulamisena. Suomessa lumipeite supistuu, talvimyrskyt ja rankkasateet yleistyvät. Voit selata ilmaston lämpenemisen vaikutuksista Suomessa ja Euroopan alueella alla näkyvästä grafiikasta.

Mutta se ei ehkä tuossa grafiikassa oikein pysty pelottamaan, että Suomessa  "pelätään" seurauksena olevan myös mm. metsien kasvun lisääntymisen, satotasojen kasvun, asuntojen lämmitystarpeen vähenemisen — ja kesäturismin kasvun!

***

Hän yrittää vakuuttaa meille YLE:ssä, että tuo muutos on ihan kauhea, ja sen torjumisessa kiire:

Kerttu Kotakorpi: Mitä 1,5 astetta tarkoittaa ilmastolle ja miksi siitä meuhkataan niin paljon

Mutta kyllä tuon lukemisen jälkeenkin jälkimmäinen osa kysymyksestä jää edelleen aivoissa kiertämään.

Mistä ihmeestä hän on tällaisen tiedon saanut:

Quote
Viimeisimpien tietojen mukaan lämpeneminen on niin nopeaa, että lämpötila nousee maapallolla yli puolitoista astetta vain reilussa kymmenessä vuodessa.

Sehän merkitsisi vuosisan loppuun yli 12 astetta. Ainakaan satellittimittauksista hän ei ole tuota trendiä löytänyt! Ne kertovat n. 1/10:sta siitä. Muistutan edelleen siitä, miten asiassa on käytettävä tasaisen vauhdin taulukkoa.

Eräs tulkintamahdollisuus on, että viimeisessäkin IPCC:n raportissa (ks. tuo IS-linkki) on käyrä, josta on katsottavissa, että tuo pelätty 1,5 astetta esiteollisesta ajasta tulisi täyteen n. 2030. Jonka hän ilmaisee noin, täysin harhaanjohtavasti.

10
Yleinen Keskustelualue / Vs: Glyfosaatin uusi aika
« on: 27.10.21 - klo:06:39 »
Asiallinen närkästyneisyyden ilmoitus Hesarille. Lainaan lyhyen iskevän kirjoituksen kokonaisuudessaan:

Vertaisarviointi on tieteen laatukontrollia

Quote
HELSINGIN SANOMAT kertoi 21. lokakuuta tuoreesta tutkimuksesta, jossa kimalaiset sekosivat ja menettivät muistinsa altistuttuaan torjunta-aineelle.

Teksti paljastaa, että tulokset ovat vielä julkaisemattomia, toisin sanoen ne eivät ole läpikäyneet tieteellisen tutkimuksen laatukontrollia eli vertaisarviota, jossa ulkopuoliset asiantuntijat arvioivat tutkimusta ennen sen hyväksymistä julkaisusarjaan.

Miksi tutkimus on näin aikaisessa vaiheessa nostettu näkyvästi esiin? Kriittinen ote teemaan olisi tarpeen, sillä kyseisen tutkimusryhmän aiempia tuloksia glyfosaatin vaikutuksista viiriäisiin on kritisoitu tutkimuksessa käytetyn koeasetelman vuoksi (Maaseudun tulevaisuus 24.4.2020).

Matti Salmela

tutkija, Luonnonvarakeskus
11
Muut aiheet / Vs: COVID-19
« on: 27.10.21 - klo:06:07 »
Tässä Ilta-Sanomien versiossa uutisesta...

Pääkaupunkiseudun koronanyrkiltä uusia suosituksia rokottamattomille – kehotetaan välttämään joukkoliikennettä ja anniskeluravintoloita
Koronanyrkin mukaan rokottamattomien tulee välttää sisätiloja, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.


... "nyrkki" kuulostaa pikemminkin silkkihansikkaaseen puetulta kädeltä. Jotenkin niin, että jos lapset ovat niin tuhmia, etteivät suostu ottamaan rokotetta, heitä kehotetaan lempeästi olemaan muuten kilttejä. Ja noudattamaan ihan vapaaehtoisesti "äidin" uusia ohjeita.

YLE:n versio kertoi terävämmistäkin kannanotoista, muun muassa näistä:

Pääkaupunkiseudun koronaryhmä kehottaa rokottamattomia välttämään joukkoliikennettä ja ravintoloita, vaatii hoitohenkilökunnalle rokotepakkoa

Quote
Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä vaatii lisää toimia hallitukselta. Ryhmä tekee aloitteen hallitukselle koronapassia koskevan lainsäädännön valmistelemiseksi ja katsoo, että koronapassin käytön on jatkuttava myös vuodenvaihteen jälkeen.

– Myös sen käyttöä tulisi voida laajentaa eli katsoa koko lakia uudelta kannalta, sanoo Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Ryhmä ehdottaa koronapassin laajentamista tilanteisiin, joissa hallintopäätöksin asetettuja rajoituksia ei ole voimassa.
[..]
Koronakoordinaatioryhmä esittää edelleen hallitukselle, että sosiaali- ja terveystoimen henkilöstön tulee olla rokotettuja esimerkiksi ympärivuorokautisen hoidon hoivakodeissa.


Mutta päivittyvän mukaan se olikin nyt STM:n Kirsti Varhila, joka toppuutteli, etteivät tuo oikein ole mahdollista.

***

Aivan, olen edelleen käärmeissäni siitä, että koronapassilla ei ollutkaan ennustamaani piristävää vaikutusta rokotusintoon.  Joka näyttää entisestäänkin vain laskevan. Sen verran kuitenkin juna on menossa, että 80% tavoite näillä näkymin saavutetaan ensi viikolla. Kuitenkin niin, ettei se ole silloin tosiasia niiden nuorempien ikäluokkien kohdalla.

Heikki Melama sanoi minunkin mielipiteeni Hesarissa:

Hallitus ja viranomaiset ovat saamattomia koronapassin käyttöönotossa

Quote
Ihmettelen Suomen hallituksen ja aluehallintoviranomaisten saamattomuutta koronapassin käyttöönotossa. Miksi Olympiastadionin yleisötilaisuuteen ei vaadita koronapassia, miksi ravintoloille ei aseteta tiukempia rajoituksia? Rajoitusten välttämättömyysehto on helposti perusteltavissa, jos hoitojonojen purkamista pidetään välttämättömänä.


Olennaisesti saman totesi myös Jarkko J. Saarisen kirjoitus:

Rajoitukset eivät kohdistu oikein ilman koronapassia

12
Muut aiheet / Vs: Ydinvoima versus merituulivoima?
« on: 27.10.21 - klo:05:24 »
Näistä kahdesta hankkeesta Espoossa kerrottiin samalla sivulla paperiversiossa:

Espoo saattaa avata oman pienen ydinvoimalan – samanlaisia suunnitellaan maailmalla
Kaupunki sitoutuu vähentämään päästöjä ja saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä.


Uuden tuuli­voimalan pelätään levittävän kaato­paikan lemua laajemmalle Espoossa – Uusi voimala noussee Ämmässuolle

Quote
Noin 200 metrin korkeuteen nouseva tuulimylly sijoitettaneen kaatopaikka-alueelle.

ESPOON Ämmässuolle suunniteltu tuulivoimala aiheuttaa pelkoja alueen asukkaissa. Uuden tuulivoimalan pelätään aiheuttavan meteliä ja levittävän kaatopaikan hajua yhä laajemmalle alueelle.

Energiamääristä, joita kummallekin ratkaisulla suunnitellaan tuotettavan, ei annettu tietoja.

13
Ongelmat ja kehitysehdotukset / Vs: Temp
« on: 27.10.21 - klo:04:21 »
Testi, ei kun niksi nostaa triidi esiin. —

Quote

14
Ongelmat ja kehitysehdotukset / Vs: Sälää
« on: 27.10.21 - klo:04:20 »
4186384-4185313=1071
3721297-3717834=3463

1071+3463=4534

Tilanne koko maassa (sunnuntai)

Ajantasainen rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä : Ensimmäinen annos 84,8 %, toinen annos 75,6 %
Ajantasainen rokotuskattavuus koko väestössä: Ensimmäinen annos 74,7 %, toinen annos 66,6 %
Kattavuuslaskuissa huomioidut rokotetut henkilöt: Ensimmäinen annos 4 148 245, toinen annos 3 699 072
Kattavuuslaskuissa huomioitu väestö: 12+ 4 890 575, kaikki 5 556 882
Annettuja koronarokoteannoksia yhteensä: Ensimmäinen annos 4 186 384, toinen annos 3 721 297

4187851-4186384=1467
3724752-3721297=3455

3455+1467=4922

 Tilanne koko maassa (maanantai)

    Ajantasainen rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä : Ensimmäinen annos 84,9 %, toinen annos 75,7 %
    Ajantasainen rokotuskattavuus koko väestössä: Ensimmäinen annos 74,7 %, toinen annos 66,6 %
    Kattavuuslaskuissa huomioidut rokotetut henkilöt: Ensimmäinen annos 4 149 680, toinen annos 3 702 495
    Kattavuuslaskuissa huomioitu väestö: 12+ 4 890 575, kaikki 5 556 882
    Annettuja koronarokoteannoksia yhteensä: Ensimmäinen annos 4 187 851, toinen annos 3 724 752

Tilanne koko maassa (tiistai - näissä luvuissa täytyy olla jotain mätää: ihan samat kuin maanantaina)

Ajantasainen rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä : Ensimmäinen annos 84,9 %, toinen annos 75,7 %
Ajantasainen rokotuskattavuus koko väestössä: Ensimmäinen annos 74,7 %, toinen annos 66,6 %
Kattavuuslaskuissa huomioidut rokotetut henkilöt: Ensimmäinen annos 4 149 680, toinen annos 3 702 495
Kattavuuslaskuissa huomioitu väestö: 12+ 4 890 575, kaikki 5 556 922
Annettuja koronarokoteannoksia yhteensä: Ensimmäinen annos 4 187 851, toinen annos 3 724 752

4191266-4187851=3415
3738994-3724752=14242

14242+3415=17657

Tilanne koko maassa (keskiviikko)

Ajantasainen rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä : Ensimmäinen annos 84,9 %, toinen annos 76,0 %
Ajantasainen rokotuskattavuus koko väestössä: Ensimmäinen annos 74,7 %, toinen annos 66,9 %
Kattavuuslaskuissa huomioidut rokotetut henkilöt: Ensimmäinen annos 4 153 059, toinen annos 3 716 693
Kattavuuslaskuissa huomioitu väestö: 12+ 4 890 575, kaikki 5 556 922
Annettuja koronarokoteannoksia yhteensä: Ensimmäinen annos 4 191 266, toinen annos 3 738 994

4196552-4191266=5286
3754204-3738994=15210

5286+15210=20496

Tilanne koko maassa (torstai)

Ajantasainen rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä : Ensimmäinen annos 85,0 %, toinen annos 76,3 %
Ajantasainen rokotuskattavuus koko väestössä: Ensimmäinen annos 74,8 %, toinen annos 67,2 %
Kattavuuslaskuissa huomioidut rokotetut henkilöt: Ensimmäinen annos 4 158 311, toinen annos 3 731 860
Kattavuuslaskuissa huomioitu väestö: 12+ 4 890 575, kaikki 5 556 922
Annettuja koronarokoteannoksia yhteensä: Ensimmäinen annos 4 196 552, toinen annos 3 754 204

4201438-4196552=4886
3772027-3754204=17823

4886+17823=22709

Tilanne koko maassa (perjantai)

Ajantasainen rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä : Ensimmäinen annos 85,1 %, toinen annos 76,7 %
Ajantasainen rokotuskattavuus koko väestössä: Ensimmäinen annos 74,9 %, toinen annos 67,5 %
Kattavuuslaskuissa huomioidut rokotetut henkilöt: Ensimmäinen annos 4 163 122, toinen annos 3 749 582
Kattavuuslaskuissa huomioitu väestö: 12+ 4 890 575, kaikki 5 556 922
Annettuja koronarokoteannoksia yhteensä: Ensimmäinen annos 4 201 438, toinen annos 3 772 027

4205047-4201438=3609
3785226-3772027=13199

3609+13199=16808

Tilanne koko maassa  (lauantai)

Ajantasainen rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä : Ensimmäinen annos 85,2 %, toinen annos 76,9 %
Ajantasainen rokotuskattavuus koko väestössä: Ensimmäinen annos 75 %, toinen annos 67,7 %
Kattavuuslaskuissa huomioidut rokotetut henkilöt: Ensimmäinen annos 4 166 695, toinen annos 3 762 726
Kattavuuslaskuissa huomioitu väestö: 12+ 4 890 575, kaikki 5 556 922
Annettuja koronarokoteannoksia yhteensä: Ensimmäinen annos 4 205 047, toinen annos 3 785 226

4209436-4205047=4389
3798161-3785226=12935


4389+12935=17324


Tilanne koko maassa (sunnuntai)

Ajantasainen rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä : Ensimmäinen annos 85,3 %, toinen annos 77,2 %
Ajantasainen rokotuskattavuus koko väestössä: Ensimmäinen annos 75,1 %, toinen annos 67,9 %
Kattavuuslaskuissa huomioidut rokotetut henkilöt: Ensimmäinen annos 4 171 040, toinen annos 3 775 608
Kattavuuslaskuissa huomioitu väestö: 12+ 4 890 939, kaikki 5 556 922
Annettuja koronarokoteannoksia yhteensä: Ensimmäinen annos 4 209 436, toinen annos 3 798 161


_________________

4534+0+17657+20496+22709+16808=82204+17324=99528

ma ti ke to pe la  =

Toiset annokset:

3455+0+14242+15210+17823+13199=63929


76864

15
Muut aiheet / Vs: COVID-19
« on: 26.10.21 - klo:13:26 »
THL:n/YLE:n tietojärjestelmä oli ainakin n. puolen päivän aikaan ns. seinäkellomoodissa. Yhteenvetosivu väitti seuraavista seuraavaa:

Quote
Varmistetut tartunnat
154 888
Muutos edelliseen
0
[..]
Päivitetty:
26.10.2021 klo 11.47
14 päivän muutos
[..]

Rokotteen saaneet
[..]
Muutos edelliseen
— 300

Nyt siellä on edelleen tuo tieto/väite uusista tapauksista. Ensi rokotteen saaneissa on vähän järkevämpi tieto +249. Mihin voi enää luottaa? Mutta pysytään kanavalla.

***

Päivittyvä seuranta ja ko. sivu kertoi aika pian tämän:

Quote
THL: Suomessa 659 uutta tartuntaa vuorokaudessa


Ja myös tämän:

Quote
Ensimmäisen annoksen saajien osuus on kohonnut hitaasti viime päivinä. Eilisen jälkeen ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on noussut vain 249:llä.

Kaksi annosta on tähän mennessä saanut miltei 3,78 miljoonaa ihmistä, eli 68 prosenttia Suomen väestöstä. Toisen annoksen ottaneiden määrä on noussut maanantaista 583:lla.

Mutta siinä on nyt se, että.THL:n mukaan heitä olisi ollut 1029 ja 3582.


PS. 27.10.21: Tuolla sivulla kerrotaan tänä aamuna edelleen ensimmäisen rokotuksen ottaneiden lukumäärän olevan 249. Tiedosta kerrotaan "Päivitetty: 26.10.2021 klo 19.36".

Suoraan THL:n sivuilta poimittujen lukujen aritmetiikka ei tietysti tänä aamunakaan suostu joustamaan, antamaan periksi.

Pages: [1] 2 3 ... 1179