Näytä kirjoitukset

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Matti Pekkarinen

Pages: [1] 2 3
1
Muut aiheet / Talvivaara
« on: 19.12.12 - klo:10:02 »
Ei käy kateeksi poliitikkojen ja virkamiesten osa, kun kansanliikkeet melskaavat Raahen kultakaivoksesta, Talvivaarasta  tai muusta ympäristöongelmasta. Kansanliikkeillä usein homma menee överiksikin, ja ehkä numerosokeus iskee, kuten ministereille Kreikan talousasioissa. Eikä ehkä tunneta, mitä ovat etuliitteet (nano, mikro, milli jne). Ehkä aina ei halutakaan muuta kuin pitää ääntä ja panna kapuloita rattaisiin.

Talvivaara ja Raahe tulivat esille MT:ssä 12.12.-12:  http://mattipekkarinen.net/talvivaara.htm
Tshernobyl aikoinaan oli ainakin suomalaisittain samaa sarjaa: http://www.stuk.fi/sateilytietoa/sateily_ymparistossa/tshernobyl/fi_FI/laskeuma/

Aina roiskuu, ainakin vähän, kun rapataan. "Rappaajan" tulisi tietysti korvata haitat niille, joita ne koskevat (esim Talvivaaran lähistön ranta-asukkaat). Ja ehkä vesistön varrella alemapanakin asuvien kohdalla on haittoja. Mistään maailman- tai edes Suomen lopusta ei ole kyse. Mutta jos kaivostoiminnan harjoittaminen tehdään täällä ylettömän hankalaksi, se voi olla nyky-Suomen loppu.

Kansa tarvitsee aina jonkun pelon aiheen? Minusta oikein sopiva olisi näin 25 asteen pakkasella se paljon puhuttu ja luvattu ilmaston lämpeneminen...

2
Näyttää, että Roundupin haittoja yritetään edelleen sitkeästi löytää. Onko rotasta etsijän ystäväksi?


MT kertoi 26.92012 näin:
"Ranskalainen gm-maissitutkimus kuohuttaa tiedemaailmaa.
Viime viikolla julkaistun ranskalaistutkimuksen mukaan Roundupia kestävä gm-maissi aiheuttaa rotilla ennenaikaisia kuolemia sekä kasvaimia ja elinvaurioita. Samoin vaikuttaa juomaveteen lisätty Roundup.

Tutkimus on nostanut tiedepiireissä suuren kohun. Osa tutkijoista arvostelee siinä käytettyjä menetelmiä vääriksi. Tutkimus julkaistiin Food and Chemical Toxicology -lehdessä.

Koerotat oli jaettu neljään ryhmään. Kahdelle syötettiin Monsanton jalostamaa muuntogeenistä NK603-maissia, joka kestää Roundupin tehoainetta glyfosaattia. Toinen ryhmä sai Roundupilla ruiskutettua maissia, toinen ruiskuttamatonta.

Kolmannelle ryhmälle ei annettu gm-maissia, mutta niiden juomaveteen oli lisätty Roundupia. Neljäs oli vertailuryhmä, joka ei saanut Roundupia eikä gm-maissia.

Roundupia tai gm-maissia saaneet rotat kuolivat nuorempina kuin verrokkirotat ja niille kehittyi enemmän kasvaimia ja maksa- ja munuaisvaurioita. Tutkimus kesti kaksi vuotta, jota pidetään rotan normaalina elinaikana.

Tutkimusryhmän mielestä teollisuuden omat kokeet ovat liian lyhytaikaisia antamaan oikeita tuloksia. Tutkimustulosta on tuoreeltaan arvosteltu jyrkästi. On muun muassa huomautettu, että kokeessa käytettiin Sprague-Dawley-rottakantaa, jolla on normaalistikin taipumus kehittää kasvaimia. Myös tutkijoiden käyttämiä tilastollisia menetelmiä arvostellaan.

Tutkimusta johtanut professori Gilles-Eric Séralini tunnetaan geenimuuntelun vastustajana.

Asiaa mutkistaa vielä se, että Séralinin ryhmä kieltäytyy luovuttamasta tutkimusaineistoaan Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto Efsalle. Ryhmän mukaan Efsa on asiassa puolueellinen, koska on hyväksynyt gm-maissin markkinoille.

SATU LEHTONEN"
   
 
 
 
 

3
Yleinen Keskustelualue / TIEDE-lehti luomusta
« on: 10.07.12 - klo:12:01 »
Tänään (10.7.2012) tulleessa Tiede-lehdessä oli aika objektiivinen katsaus viljelymenetelmiin ja luomu/tavanomainen- vertailua. Pohjana oli liuta luotettavia tutkimuksia. Oikeastaan ainoa mitä pitää kritisoida, on se, että muutamia (ja oikeastaan juuri niitä tärkeimpiä) Ongelman osa-alueita ei oltu käsitelty ollenkaan:
- mikä on valinnan vaikutus maailman väestön ravitsemukseen
- mikä on vaikutus kansantalouteen ja ruuasta maksettavaan kokonaishintaan (ml. verovaroista maksettava tuki)
- mikä on vaikutus koskemattomaan luontoon, jos peltoa pitää raivata toinen mokoma lisää...

Noita on kyllä tullut pohdituksi, mm TÄÄLLÄ (linkit siellä eivät enää toimi oikein)

4
Muut aiheet / Monenlaista vihreää
« on: 03.05.12 - klo:12:19 »
Vihreitä (ja meitä muitakin) on moneen junaan

On ihmisiä,jotka aidosti uskovat saamaansa tietoon (jota sitten innolla eteenpäinkin yleensä levittävät). Mielestäni he ansaitsevat kunnioituksemme vaikka tietäisimme heidän olevan väärässä. On luonnollista, että ihminen pyrkii edistämään asiaa, jonka kokee tärkeäksi ja oikeaksi.

Jotain epäsuomalaista mentaliteettia sen sijaan edustavat ne, jotka valehtelevat järjestelmällisesti ja tietoisesti. Yleensä he tekevätkin sitä maksusta, siis ovat sellaisen organisaation palkkalistoilla, joka sitä edellyttää. Normaali suomalainen kun vaatii  kunnon korvauksen siitä, että omatunto soimaa ja ehkä yöunet menevät.

Viime mainittuun ryhmään sijoittaisin ainakin seuraavia tapauksia:

1) Metsäasioissa
... tämä ihminen selvästi  puhuu vastoin tietoaan. Osataan sitä siis pohjoisessakin

2) Ilmari Schepel, houkutellessaan viljelijöitä luomuun kehuu luomun extrasuuria tukia ja taas toiseen suuntaan, muulle kansalle taas puhuu surkeasta, vain 85% tukitasosta…

3)  Arja Peltomäki vähättelee maailman nälänhätää puhumalla julkisuudessa moneen kertaan, että pelkkä Puola pystyy ruokkimaan koko Euroopan. FAO:n tilastojen mukaan Puolan peltoala on 3,8% Euroopan pelloista. Millä se siis koko Euroopan ruokkisi, luomulla, vai? Tähän Peltomäki vastasi, että kyllä Puola siihen pystyy, kunhan raivaa metsänsä pelloiksi! Pystyykö Puola kolmikymmenkertaistamaan peltoalansa? Ensin on ilmeisesti tartuttava miekkaan ja sitten vasta auraan, jotta pystyy. http://mattipekkarinen.net/kesk06.htm#napitvastakkain

4) Luomuprofessori  TR oli myös "rohkea" puheissaan:  http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/50879


Tässä alkua.

5
Huumori / Tuulisähkö
« on: 31.01.12 - klo:09:05 »
Ulkona on pakkasta 34 astetta ja aivan tyyntä. Mitenkä pärjäävät ne, jotka ostavat vain tuulisähköä? Rohkenen epäillä, että sekaan heillekin laitetaan salaa epäeettistä sähköä. Elektroneissa pitäisi olla selkeät alkuperämerkinnät. Osa sähkönkuluttajista kun on jyrkän aatteellisia tässäkin asiassa. Ja sitäpaitsi varmaan huomaavat vilpin, jos vaikkapa sähkösauna onkin lämmitetty ydinvoimalan sähköllä. Saattaapa allergiaoireitakin tulla, varsinkin luomuperheen lapsille?

6
Yleinen Keskustelualue / Luomun hyviä puolia?
« on: 20.12.11 - klo:09:42 »
Niitäkin saattaa löytyä. Tässä aluksi: http://mattipekkarinen.net/korokelaidaton.htm

7
Huumori / Sake ja puikoilla syönti (Japaniassa)
« on: 13.09.11 - klo:11:28 »
 blogi"keskustelusta":

 Matti P kirjoitti...
Joo niinpä käynnistyy viikonlopun vietto täälläkin (Iisalmi), kuutisen tuntia teitä (Japani) myöhemmin. Epäreilua. Siellä kuppilat tietysti jo sakkia (japseja ja jokunen suomalaislikkakin?) sakeana latkimassa sakea.
Syödäänköhän Japaniassa tikuilla niinkuin kai Kiinassa ainakin riisiä? Hoikan vartalon salaisuus? Jossain kuvassa kyllä söitte sormin (varmaan loppuillasta). Jos juomatkin nautittaisiin tikuilla, niin harvempi ehkä kovin mietoa tilaisi...

Harakirin "tekniikka" onkin todennäköisesti syntynyt puikoillajuontitilanteessa, jossa ravintolassa, valomerkin lähestyessä, asiakas tunsi olleensa liian hidas (puuttui vielä paria promillea verestä), ja lisäsi tempoa liikaa. Jonkilainen ergonomiajuttu, tekniikkavirhe juomatikkujen kanssa koitui kohtaloksi.... Tais olla Wikipediassa.

Ylläolevan kertomuksen todenperäisyyttä vahvistaa kyseisen ravintolan erään silloisen kanta-asiakkaan lausunto, jossa hän oli kuullut uhrin vaimon (hieman ennen tapaturmaa) tokaisseen miehelleen: "No onko tänne tultu juomaan vai tanssimaan?". Tilanne oli siis ollut todella hektinen.

12. syyskuuta 2011 7.01 
 Matti P kirjoitti...
Mieliä jäi varmaan vaivaamaan, mistä tikuilla juominen ammoisina aikoina sai alkunsa Japanissa? No Suomesta tietenkin. Täällähän on kautta aikojen ollut tapana maistella muun muassa muurahaispesien kirpeitä nesteitä työntämällä pitkä tikku pesään ja sitten nuolemalla maut tikusta suuhun. Tämän pääsi näkemään eräs muinoin ikivanhaa Silkkitietä käyttänyt kulkukauppias (Kumotako Sakemuki).

Liiketoiminta tuolloin oli vaihtokauppaa. Sakemuki vaihtoi riisiä ja silkkiä skandinaavisiin silloisiin brändituotteisiin (Koskenkorva ym). Huomattuaan tikulla juomisen edut (liikunnallisuus ja muutkin terveysvaikutukset sekä luonnonmukaisuus) hän laajensi valikoimaansa ja alkoi viedä kotimaahansa myös aitoja suomalaisia näreen, pihlajan ja pajun oksia. Kaupankäynti juomatikkujen osalta tyrehtyi tosin pian, kun Suomen viranomaiset puuttuivat kaikenlaiseen metsänhaaskaukseen (mm kaskenpolttokin kiellettiin, v 1783). Tikkujen käyttö lienee Japanissa jäänyt kuitenkin hienostokulttuuripiireihin pysyvästi.
( http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaskiviljely )


8
Vetoeläinten osuutta "nälän aiheuttajina" en ole aiemmin tullut ajatelleeksi (ehkä ei moni muukaan).
Pikainen katsaus historiaan kertoo, että 40-50-luvuilla Suomessa hevosia oli noin 400000 eli 1/10 ihmisten määrästä. Ja yksi hevonen (tai lehmä) tarvitsee karkeasti ottaen yhden hehtaarin peltoa elääkseen ja toimiakseen kunnolla. Niinpä maa (ja metsä-) talouden vetovoiman energiaksi kului noin 1/5 Suomen pelloista. Ja ihmisille ja muulle karjalle (kuin hevoset) jäi 4/5 peltoalasta. Hevosenlihan merkitys kansan ravinnossa oli pieni, koska hevoset elivät pitkään (ja monasti kuolivat luonnollisen kuoleman, joten lihaa ei syöty.

Entä LEMMIKKIeläinten merkitys nälän lisääjänä. Iso koira kun syö lihaa enemmän kuin keskivertoihminen. Ja siten kuluttaa pellon satoa arviolta 2-4 vegaani-ihmisen verran. Voisiko jopa päätellä, että aiheuttaa 2-4 ihmisen nälkäkuoleman...... ja oma lukunsa ovat mm. harrastuksen vuoksi pidettävät hevoset. Siis: onko eettisesti oikein pitää lemmikkieläimiä ja harrastushevosia?

Matti

9
Yleinen Keskustelualue / MTK: Outo etujärjestö
« on: 05.08.11 - klo:14:22 »
Outo etujärjestö sallii julkisesti ja jatkuvasti solvata jäseniään, maksajiaan.
Laitoin järjestömme lehteen, Maaseudun Tulevaisuuteen, tekstin (jota tuskin kylläkään julkaisevat):

Nukutko, MTK?

Lehdistöstä saamme tuon tuosta lukea, miten kelvottomia ovat suomalaiset elintarvikkeet. Iltalehden Pääkirjoitus 27.8.2010 kertoi, että kansamme joutuu syömään " pitkälle jalostettua ja kallista moskaa". Ja ainoana kansamme henkiinjäämiskeinona annettiin luomutuotanto. Väite loukkaa meitä tuottajia. Missä viipyy oman keskusliittomme vastaus tämmöisiin moitteisiin?

Matti Pekkarinen, jäsen numero  8408039800



10
Yleinen Keskustelualue / TMTL-sertifikaatti?
« on: 24.05.11 - klo:06:31 »
Puutarhakalusteita kaupustellaan maininnalla, että ne on tehty SFC-sertfioidusta eukalyptuspuusta. Siis istutetusta, tehokkaasti kasvatetusta "peltometsästä", joten kyseessä ei ole luonnontilaisten ekosysteemien hämmentäminen. Ajatus onkin ihan oikea minun mielestäni.

Samaa linjaa noudattaisi ruuan kohdalla TMTL-sertifikaatti: perustana luonnonmetsiä säästävä, tehokas ja taitava viljely, korkeat hehtaarisadot. Lisäbonuksena tehokas näläntorjunta ja kohtuulliset ruuanhinnat.

11
Huumori / RUNOJA
« on: 11.04.11 - klo:11:35 »
Siinä rajoilla on, että milloin kyse on huumorista, milloin mistäkin. Itse aloittelen näin kypsässä iässä runoilua siksi, että koen sen tällä kertaa parhaaksi tavaksi tavoittaa aika passiiviset kotikuntalaiset miettimään järvemme kohtaloa nyt, kun uhkana on viiden kunnan jätevesien tuonti siihen.

Eka menee näin:

SUURI JA MAHTAVA
 
Valtuusto pian saa asian eteen  - hienoston tuotetta meidänkin veteen?
Ei tarte kuin putkia jonoon lykkiä – niin Onkivesi saa aitoa ryökkynän kykkiä. *
Tehdään laitoksesta  mahtavan suurta - jälkipolvillekin riittää  jutunjuurta.
Aistivat rohkeiden päättäjäin hengen -  vahvana  raitilla, tullen mennen.
 
Konsultit saa kauniita päästölukuja arpoa -  mutta kuhat ei jaksa kurassa tarpoa
Paperilla ongelmat  iloksi muuttuu  -   vaan kalat  numeroleikistä suuttuu?
Selitys pitäisi jo varalle olla - No maajussihan se  tunkiolla 
Väärin jälleen  talikkoa vääntää - ja  kalat selälleen  kääntää?
 
Tai sitten syy on jätteen laadussa – omassa tietysti, ei  Kaupungista lahjaksi saadussa
Valiovellin ja vessapuuron suhde väärä  - kunnan on säädeltävä syönnin määrä.
Perustetaan vessaviskaalin virat - tarkasti punnitaan jöötit ja  lirat.
Saadaan kuntatalous vakaa -  työtä näin syntyy, omasta takaa.
 
Savon mahtavin kakkakeko –  päättäjien uusin maineteko?
Palamaan ei  suostu  tälläkään kertaa  - vaikka naapurista saadaan uutta "verta"
Eiköhän tehdä päätelmä raskas - rämpimistä tarpeeksi on omassakin ------ .
 
Matti Pekkarinen
onkivesi.net
*ruots. ”frökens skit” , vapaasti suomennettuna: kaupunkilaishienoston ulostetta.


Toka on jo ihan huulella...............

12
Heikki on esittänyt hyvän huomion, liittyen luomu"tutkimusten" raportointiin:
""Luonnonmukaiset viljelymenetelmät voivat tuottaa 30 prosenttia enemmän ruokaa hehtaaria kohden."
Tuo lausehan on tietysti jatkunut "kuin ...[jotakin]". Tai sen täytyisi, ihan kieliopillisesti, jatkua niin. Eihän komparatiivia voi käyttää noin
.

Miten lause jatkuu ooikeasti? Arvaukseni on: ... kuin sen kylvöön on tarvittu siementä.

Naapurikylän luomuviljelijä pyysi eräänä syksynä minua kuivaamaan ruissatonsa. ”Luoja kahto hyväks antoo kakskymmentä hehtoo (hehtolitraa) ruista seihtemältä hehtaarilta”. (sanoi Luojasta leikillään... kyseessä ei ole kovin uskonnollinen henkilö) Hänen saamansa Sato, 20 hl, painaa kuivattuna noin tuhat kiloa. Se ei ihan riittäisi seitsemän hehtaarin kylvöön, eli SATOA TULI VÄHEMMÄN KUIN SEN TUOTTAMISEEN KULUI RUKIIN SIEMENTÄ … Monimuotoisuutta oli pellolla ollut paljon, mutta entä jos kaikilla luomuviljelijöillä onnistuu näin monimuotoisesti?
Pitäisikö luomuviljelyn jatkuvuuden turvaamiseksi sallia luomuviljan kylvössä käytettäväksi osittain tavanomaistakin siementä? Muutenhan tuollaisella satotasolla käy niin, että vuosi vuodelta kylvettävä ala pienenee. (ja syödä ei kärsi yhtään!)

http://mattipekkarinen.net/repussa/biodivli/biodiv9.htm


13
Muut aiheet / Jutta Gustafsberg
« on: 20.02.11 - klo:14:22 »
... hakee avioeroa, kertoo tekstiuutiset, ihan etusivullaan (MTV3).
Herättää minussa monia kysymyksiä. Mm sen, että miten uutiskynnys julkisessa sanassa määräytyy, ja miksi tämä minulle tuntemattoman henkilön ratkaisu sen onnistui ylittämään. Onkohan kyseessä joku kuninkaallinen? Tai YK:n johtohahmoja, tai edes Suomen oikeuskansleri.
... taitaa oikeuskanslerin pojalle olla helpompaa ...

Matti

14
Yleinen Keskustelualue / Pellon raivuuseen vaan.
« on: 20.12.10 - klo:13:57 »
Maaseudun Tulevaisuus puhuu kerrankin asiaa: http://sahti.mtk.fi/ePaper_MT/products/MT-2010-12-20/articles/article_5_3.htm


VEIKKO NIITTYMAA

Suomen maabrändityöryhmä nosti yhdeksi tavoitteeksi siirtyä luomutuotantoon niin, että puolet tuotannosta on luomua. Rima nostettiin niin korkealle, ettei sitä voi pitää realistisena ainakaan vuoteen 2030 mennessä.

Valtuuskunnan yhtenä asiantuntijana käyttämä kansliapäällikkö Jarmo Vaittinen maa- ja metsätalousministeriöstä näkee Puolet luomua -ehdotuksen suuntaa antavana, tavoitteena, johon pyritään. Vaittinen korostaa kierrätyksen lisäämistä, ja luomu on yksiväline tähän.

Vision haastavuus nousi esille, kun Maaseudun Tulevaisuus laski virallisista satotilastoista kahden viime vuoden aikana, miten pellon käyttö muuttuu, jos maitoa, lihaa ja munia tuotetaan entiseen tapaan, mutta puolet tuotannosta on luomua.

Tikea kokoamien tilastojen mukaan luomupeltojen sato on vain hieman yli puolet maan keskisadosta.

Vuosi 2008 oli suhteessa hieman parempi luomutiloille kuin vuosi 2009. Tämän vuoden tiedot eivät ole vielä käytettävissä.

Suomessa kulutetaan 3,3–3,4 miljardia kiloa viljaa vuosittain. Vuonna 2008 kokonaissato hipoi neljää miljardia kiloa ja viime vuonna noustiin 4,4 miljardiin kiloon. Hyvät satovuodet lisäsivät vientiä ja lisäksi EU:n interventiovarastoihin myytiin kahdessa vuodessa yli 800 miljoonaa kiloa viljaa.

Tilanne kääntyy päälaelleen, jos valtaosa pelloista laitetaan kasvamaan luomua. Viljatase painuu saman tien reippaasti alijäämäiseksi luomun niukkojen keskiatojen takia.

Vaje kasvaa, mikäli maidontuotanto halutaan pitää ennallaan, sillä nurmea tarvitaan lisää noin neljännesmiljoona hehtaaria. Se on pois viljalta, jonka sato putoaa 2,2–2,4 miljardiin kiloon. Miljardin kilon vaje pitää paikata tuonnilla, josta puolet on luomua. Sama koskisi öljykasveja, perunaa ja muita juureksia.


Markkinoiden ehdoilla


Tutkija Tapani Yrjölä PTT:stä tutustui laskelmaan. Hän luonnehtii sitä karkeaksi, mutta suuntaa antavaksi. Mukana on paljon epävarmuustekijöitä kuten se, että luomusadot todennäköisesti paranevat, mikäli pääosa pelloista laitetaan kasvamaan luomua. Samalla tutkimus ja neuvonta painottuvat luomuun.

Yrjölä on samoilla linjoilla MTK:n puheenjohtajan Juha Marttilan kanssa, joka korosti, että luomua voidaan lisätä vain sitä tahtia kuin markkinat vetävät. Yrjölä epäilee, löytyykö meiltä riittävästi kuluttajia, jotka ovat valmiita maksamaan luomutuotteista lisähintaa.

Vaittinenkin pitää luomuosuuden nostamista puoleen aika kaukaisena. ”Itse ajattelin jotain 10–15 prosenttia.”Vaittisen mielestä luomuvisio pitäisi nähdä hieman toisin ja ajatella sitä enemmänkin ravinteiden kierrättämisenä. Kierrättämisen on pakko vähin erin kasvaa, sillä mineraalivarat ovat rajallisia ja hupenevat vauhdilla. Luomussa ravinteita on pakko kierrättää tehokkaasti, koska niitä ei ole varaa hukata.



”Tavoite on saavutettavissa”


Luomuliitossa asia nähdään toisin. Maabrändityöryhmän luomulinjaus on mahdollista saavuttaa, vaikka se on haasteellinen, toteaa vuoden vaihteessa väistyvä Luomuliiton puheenjohtaja Antti Kaasalainen. Kaasalaisen mukaan luomuväki on ottanut näin arvovaltaisen tahon luomukannanoton erittäin myönteisesti vastaan. Vastaavaa ei ole aiemmin kuultu.
Onko tavoite realistinen? Kaasalainen muistuttaa mieliin Nokian nousun alkuajat. Kuka uskoi Ollilaa 90-luvun alussa, kun hän ryhtyi kehittämään Nokiaa.
”Miksei sama voisi onnistua luomussa? Vuoteen 2030 on parikymmentä vuotta aikaa.” Kovaa työtä Puolet luomua -visio kuitenkin vaatii. Koko elintarvikeketju pitää valjastaa hankkeen taakse tutkimuksesta ja neuvonnasta lähtien. Satotason nosto onnistuu aika Pellot eivät riitä, jos puolet maataloustuotannosta muutetaan luomuksi ja kuluttajat haluavat syödä edelleen myös lihaa ja maitotuotteita. Suomesta tulisi iso viljan tuoja.

Kuvat 
 
Luomuviljan keskisadot ovat selvästi tavanomaista viljaa alhaisemmat. Jos puolet maataloustuotannosta olisi luomua, jouduttaisiin Suomeen tuomaan esimerkiksi ohraa, joka on yleisin rehuvilja. kari salonen
 
 
 

15
Yleinen Keskustelualue / otakantaa.fi
« on: 07.02.10 - klo:12:39 »
Saapa nähdä, miten aukoton on kontrolli otakantaa.fi- sivustolla.
Laitoin yhden kannanoton jokin aika sitten, ja sitä tallentaessa tuli teksi: viestisi käsitellään pian. Siis luetaan tarkkaan, ennekuin julkaistaan.
Tuota eka viestiä en minnekään itselleni tallentanut, vaan arvannette suurin piirtein. Näyttää, että sitä ei julkaista.

Toisen viestin laitoin nyt (klo 12.35). Senkään sisältö ei ollut herjaava, mutta olihan se vastaus Ilmari Schepelille:
"Sinä Ilmari Schepel edelleen löydät luomusta tehokkuuden esimerkkejä, ilmaisilla tuotantopanoksilla.
Hienoa. Siis: missä on ongelma?
No siinähän se, että rehellisen suomalaisen kansan on vaikea tätä kaksinaamaisuutta rahalla tukea. Vaikeaa se on iloiten tehdä veronmaksulla ja vaikeaa kaupan kassallakaan,
Pitäisikö jatkossa luomumerkistä tehdä huomaamattomampi, ja paketoida tavanomaiseen tapaan? Tilastojen mukaan sitä jo aika paljon tehdäänkin.

Matti Pekkarinen
http://mattipekkarinen.net/ltutkim.htm "


SAAPA NÄHDÄ, JÄÄVÄTKÖ luomumoderaattorin SEULAAN.

Pages: [1] 2 3