Tuottava Maa Turvattu Luonto

Muut => Muut aiheet => Topic started by: Perenna on 06.12.10 - klo:07:47

Title: Mikä on Green Agenda?
Post by: Perenna on 06.12.10 - klo:07:47
Muun tekemisen puutteessa silmäilen silloin tällöin verkkolehti Uuden Suomen blogikirjoituksia. Eräällä blogilla oli peräti omituista salaliittouskon sävyttämää juttua maailmanlaajuisesta vihreästä salaliitosta (http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54093-perhe-ei-sallittu-agenda-21).

Kirjoittaja listaa muutamien fundamentalistivihreiden kirjoittajien ääreviä näkemyksiä siitä, miten maailma pelastetaan hirmu- ja pakkotoimin (esim. hengitysvero päästökauppoineen sen mukaan, huohottaako paljon vai hengittääkö tasaisemmin). Ensimmäisenä bloggari mainitsee YK:n Agenda 21:n (http://www.un.org/esa/dsd/agenda21/), mikä jonniin verran hätkäyttää.

Pikasilmäilin Agenda 21:tä eikä silmiini osunut ihan sellaista kauhutekstiä jota bloggari antaa ymmärtää siinä olevan.

Osuin myös dokumenttiin nimeltä The Green Agenda (http://green-agenda.com/index.html), joka vakuuttavalla asiatyylillä todistelee vihreän salaliiton olemassaoloa.

Itse olen puoluepoliittisen vihreän liikkeen kiivaskin vastustaja (en siksi että pitäisin ympäristönsuojelua turhana vaan siksi että vihreä puoluepolitiikka ei maailmaa pelasta, päinvastoin), mutta maailmanlaajuisiin salaliittoihin en sentään hevin taivu uskomaan.

Kuka tai ketkä ovat Green Agendan takana? Sen artikkelien kirjoittaja käyttää yksikön 1. persoonaa.
Title: Vs: Mikä on Green Agenda?
Post by: Heikki Jokipii on 08.12.10 - klo:20:05
Amerikkalaisilla oikeistolaisilla on tapana epäillä, että vihreässä aatteessa on jotain "takana", jotain sellaista, joista he eivät vanhastaan tykkää, kuten sosialismi (tai kommunismi, joka heille on usein melkein sama asia) tai maailmanhallitus tms.
 
Siksi hyvin tyypillisesti vihreitä kutsutaan lempinimellä "vesimeloonit", so. vihreitä päältä, punaisia sisältä.
 
(Vitsihän on lainattu neukkuajalta: silloinhan NL:stä länteen tulevat vierailijat jaettiin tomaatteihin ja retiiseihin. Tomaatti kun on läpeensä punainen, mutta retiisi on sitä vain päältä).
 
Minusta tämä on turhanaikaista. Vihreille riittää ihan vihreä ideologia. Sitä voi sanoa agendaksi, mutta se ei ole mikään salaliitto, se on täysin julkinen.
 
Se voi kyllä olla "kaikkialle läpitunkeva" ja voimakas silti. Ja vastustamisen arvoinen! Tässä linkki mielenkiintoiseen ruotsalaiseen artikkeliin, suurin piirtein tästä asiasta:
 
Hållbarhetsideologerna lever i en 1700-talsvärld (http://www.newsmill.se/artikel/2010/11/04/h-llbarhetsideologerna-lever-i-en-1700-talsv-rld)

Tuossa artikkelissa kerrotaan, että heiltä on 2011 tulossa myös kirja. Pitänee tutustua.