Tuottava Maa Turvattu Luonto

Muut => Muut aiheet => Topic started by: Heikki Jokipii on 27.12.08 - klo:14:16

Title: Pelästysaika?
Post by: Heikki Jokipii on 27.12.08 - klo:14:16
Joskus oli "valistusaika" - onko nyt menossa "pelästysaika"?

Kun ihan oikeista pelon aiheista - sota, kulku- ym taudit, nälänhätä - on (ainakin länsimaissa) päästy?

Niin pitääkö sitten ihan keksiä jotain pelottavaa, jotta poliitikot, lehtimiehet jne. saisivat puuhaa, ja tärkeyttä itselleen? Myös ihan tavalliset kansalaisetkin, jotika haluavat - edes jotenkin - loistaa "aktiivisuudellaan"?

On nimittäin listattavissa tässä vime vuosikymmeninä melkoinen joukko erilaisia vääriä hälytyksiä, joista aikanaan "kohkattiin" paljon.

Tässä on yksi pieni lista (http://violetit.tripod.com/id25.html), mutta eihän se tähän jää.

Olen tätä asiaa ihmetellyt myös toisaalla, eli Kansalaiskeskustelussa näin:

Poliitikot tarvitsevat "suuria kertomuksia"  (http://www.kansalaiskeskustelu.net/keskustelu/index.php?topic=13495.0)

Mutta ilmeisesti näitä "suuria kertomuksia" tarvitsevat myös ihan tavallisetkin ihmiset - sen jälkeen, kun oikeat uhat - ettei saisi huomisen leipää jne. - ovat väistyneet kauas taka-alalle.

Onko ihminen - ja yhteiskunta - "rakennettu" niin, että aina pitää olla äärimmäisen huolissaan, jostain? Ellei oikeita aiheita ole, on jotain sitten vain siihen keksittävä?

Ihminen on luonnostaan tarkoitusta etsivä olento, ja mikä sen mukavampi tarkoitus on, kuin maailman pelastaminen (vaikka vain pieneltä, omalta osaltaan)?

Ja kun on niin, että "ihmisiä on kolmenlaisia, niitä, jotka osaavat laskea ja niitä jotka eivät", erilaisten hysterioiden synnyttäminen lienee myös helppoa. 
Title: Vs: Pelästysaika?
Post by: Heikki Jokipii on 09.09.09 - klo:05:37
Benjamin Kerstein on päätynyt aivan samantyyppiseen tulkintaan ajastamme:

The Age of Catastrophic Thinking (http://www.azure.org.il/article.php?id=504)
Title: Vs: Pelästysaika?
Post by: Heikki Jokipii on 11.09.09 - klo:05:28
Tyypillisenä tapauksena Kersteinin mainitsemasta teknologiavastaisuudesta tai -pessimismistä on tämä UNEP:in johtajan Achim Steinerin vuodatus:

Try Nature, Not Tech, To Fix Economic Woes: UNEP  (http://planetark.org/ark/54604)

https://www.google.com/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idUSTRE5835SX20090907


(Tätä kautta saa selityksensä. miksi UNEP on mennyt FAO:n reviirille ja ryhtynyt ajamaan luomuviljelyä (http://www.tuottavamaa.net/uutiset.php?News_id=67) kehitysmaihin. Pääjohtaja Steinerilla on varmasti sormensa pelissä)
Title: Vs: Pelästysaika?
Post by: Heikki Jokipii on 11.08.15 - klo:08:06
Olisikohan tässäkin kirjassa jotain samansuuntaisia ajatuksia:

HÄTÄ ON TARPEEN : KULTTUURIPESSIMISMIN NOUSU 1965 - 2015 (https://www.booky.fi/tuote/tommi_uschanov/hata_on_tarpeen_kulttuuripessimismin_nousu_1965/9789518515220)

No, ihan pian hän se ilmestyy, saamme pian tietää.

Ja saattaapa toinenkin ko. sivulla mainostettu kirja, "NÄLÄSTÄ NAUTINTOIHIN : RUOAN TARINA", olla niitä, joihin meidän on ihan pakko tutustua.
Title: Vs: Pelästysaika?
Post by: Heikki Jokipii on 20.05.23 - klo:04:50
Pitkästä aikaa tähän aiheeseen.

Tämä vaikuttaa kaikkineen mielenkiintoiselta:

Introducing… Brendan O’Neill’s new book! (https://www.spiked-online.com/2023/05/18/introducing-brendan-oneills-new-book/)

Quote
Can a woman have a penis? Is the West forever stained by racism? Are we all going to die from climate change? Somehow, these have become the great, pressing questions of our age – and anyone who doesn’t answer them ‘correctly’ is damned as a racist, climate-denying transphobe. Our elites have become convinced of some very strange and destructive ideas, meanwhile the space for ordinary people to dissent is shrinking.

We desperately need more heretics. That is the rallying cry of Brendan O’Neill’s brilliant new spiked book, A Heretic’s Manifesto, which we are delighted to announce will be published on 5 June. Across these original essays, tackling everything from identity politics to Covid authoritarianism, Brendan remakes the case for heresy – while committing a few heresies of his own along the way.

Vaikka ei ehkä ihan osu otsikon aiheeseen, yleistä kulttuurikritiikkiä on. Meidän ajastamme.