Author Topic: COVID-19  (Read 193330 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #780 on: 30.09.21 - klo:08:46 »
Tämä on nyt yleisemminkin huomattu (HS):

Suomen rokotus­tahti hiipuu – Mitä käy tavoitellulle 80 prosentin rokotus­kattavuudelle?
Ensimmäisiä rokoteannoksia otetaan nyt huomattavasti aiempaa vähemmän.


Mutta tarvitaanko niitä ensi rokotuksensa laiminlyöneitä ja -lyöviä? On olemassa myös vaihtoehtoinen maalitolppa (lihav. HJ):

Quote
Kontio muistuttaa, että rajoitusten purkamisen vaihtoehtoisena ehtona oli, että kaikilla yli 12-vuotiailla tulisi ainakin olla mahdollisuus ottaa molemmat rokoteannokset. Ihan tähän ei hänen mukaansa vielä kaikissa kunnissa ole päästy.

”Edellisellä soittokierroksella osasta kunnista ja sairaanhoitopiireistä arvioitiin, että kaikille on voitu tarjota rokotetta marraskuuhun mennessä”, Kontio sanoo.


En tiedä, miten tuota tarjottua mahdollisuutta aiotaan mitata. Mutta ainakin Suomeen tulleet rokoteannokset alkaisivat siihen riittää. Jo nyt saapuneet, mutta marraskuuhun mennessä niitä saapuu vielä joka viikko hissukseen lisää.
« Last Edit: 30.09.21 - klo:09:10 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #781 on: 30.09.21 - klo:10:23 »
Mika Salminen MTV:ssä:

Koronarajoitusten kuoppaaminen karkaa ainakin lokakuun loppuun – syykin on selvä: "Voitaisiin saavuttaa melkeinpä huomenna"

Quote
Sekä Salminen että STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila ovat sitä mieltä, että lokakuun loppu on yhä realistinen tavoite saavuttaa julistettu rokotetavoite.

Vielä pitäisi 460 000 ihmistä saada houkuteltua ottamaan tehosterokote. Ja myös ykkösannoksia.

Vaikka rokotustahti on hiipunut, tavoitteeseen yltämistä tukee myös data, sanoo Salminen.

– Realistisesti ajatellen rokotustahti on sellainen, että kattavuus lisääntyy vähän yli kahden prosentin viikkotahtia, joten kyllä tässä voi vielä sellainen kuukausi vielä mennä. Elleivät ihmiset lähde sankoin joukoin sitä ottamaan.


Rokotteita tuohon on, enemmän kuin riittävästi.

Tuo asia pitäisi oikeastaan viedä perustuslakivaliokuntaan tai vastaavaan! Rajoitusten purkamatta jättäminen on oikeastaan kollektiivinen rangaistus! Jollainen on Suomessa kielletty! 5,5 miljoonaa rangaistaan noiden 460 000:n takia!

Tuosta ei ihan selviä, tarvitaanko ensimmäisten annosten ottajia, tai ainakaan, kuinka monta lisää.

***

No, toisaalta tässä kerrotaan, että tältä osin rangaistusta pyritään jollakin tavoin lieventämään:

THL: Käytä maskia harkinnan mukaan – Koulut matalan riskin alueita, joissa maskia ei tarvita

Quote
Helven mukaan alueellisten toimenpidetasojen poistuminen tarkoittaa sitä, että maskisuositus muuttuu tilannekohtaiseksi. Maskin käytössä korostetaan harkinnallisuutta.

Suositus perustuu samaan riskiperusteiseen arvioon kuin mahdolliset tulevat rajaustoimetkin.

Oman harkinnan tukena voi käyttää THL:n riskitaulukkoa. Suositus on se, että maskia käytettäisiin aina korkean riskin tilaisuuksissa.


Käytin oman harkintani tukena tuota taulukkoa. Ja minua ei jatkossa enää Itäkeskuksen ostoskeskuksen läpikulkukäytävillä maskissa nähdä. Eikä kirjastoissa.

PS. Vähän myöhemmin tuli tietoon, että seuraavakin on huomisesta luvallista: ravintoloissa saa tanssia ja laulaa! — Poliitikot näyttävät nyt olevan terveysvirkamiehiä malttamattomampia rajoitusten purkamisessa. STM uutisen mukaan suostui lopulta, vaikka kattavuustavoitteeseen on vielä matkaa.  Itse olisin malttanut rokotuspassin käyttöönottoon asti:

Minä haluan koronapassin käyttöön, ettei taas lipsahda päälle tilanne, että rokottamattomien nuorten parissa ryöpsähtää joku merkittävämpi rypäs. Ja kaikki baarit*) taas kerran suljetaan, enkä pääse — säntillisenä vanhuksenakaan — mielipubiini ottamaan muutamaa kavereiden kanssa. Kun talvi tulee, eivät vaihtoehtoiset järjestelyt toimi.  ;D
« Last Edit: 30.09.21 - klo:13:29 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #782 on: 01.10.21 - klo:04:04 »
Muutoin tämä on aivan oikeaa puhetta:

Kommentti: Rokottamattoman väestön­osan taakka yhteis­kunnalle on jo näkyvissä

Mutta loppukappaleissa on kummaa neuvottomuutta:

Quote
Rokotuskattavuuden nousu on hidastunut huolestuttavasti. Koska yhteiskunta vapautuu, luulee osa väestöstä, ettei rokotteiden ottaminen ole enää tarpeellista. Luulo on väärä.

Miten rokotuskattavuutta sitten saisi vielä hilattua ylöspäin? Tiedottamisella ja helpottamalla rokotuksen ottamista. Pannaan rokotusbussit liikkeelle. Viedään rokotuspisteet kouluihin, oppilaitoksiin, kauppakeskuksiin ja toreille.

Jos tavoiteltua rokotuskattavuutta ei saavuteta ja tautiryvästymiä pukkaa esiin rokottamattomien keskuudessa, voivat rajoitustoimet taas palata takaisin, ainakin alueellisesti. Sairaalahoidon korkea kuormitus jatkuu. Muiden sairauksien hoito viivästyy entisestään, ja hoitovelka kasvaa. Se ei ole hyvä tie.

Eikö noita keinoja ole ympäri maan jo laajalti käytössä? Ja rokotuskattavuus nousee yhtä hitaasti kuin se nousee.

Koronapassin käyttöönoton lisäksi pitäisi löytää uusia keinoja. Ei se rokotukseen meneminen ole koko aikana mitenkään vaikeata ollut. En kaihtaisi sosiaalisen paineen nostamiseksi potentiaalisesti leimaavia tai syrjiäviäkään keinoja. Edelleen uskon, että jos asiaan halutaan vauhtia, rokotuksen ottamisesta pitää tehdä henkilökohtaisesti haluttava asia. Myös tuo vastuuntuntoon vetoaminen ja pelottelu (joita tuossa artikkelissa myös on) alkavat olla jo kokeiltuja. Joilla on tuo laiha tulos. Ne eivät enää pure siihen n. 460 000:een, jotka vielä mukaan tarvitaan.

Kaksi maata on EU:ssa rokotusten kärjessä: Tanska ja Portugal. Molemmissa on ollut koronapassi käytössä, käsittääkseni koko viime kesän. Se, että ravintolarajoituksia nyt Suomessa höllennetään ilman koronapassia, on kyllä valitettavasti signaali siitä, ettei rokotteiden ottaminen ole enää tarpeellista. — Myös puhe siitä, että koronapassin käytöstä jo muualla luovutaan, on samanlainen signaali. Eikä se edes pidä paikkaansa: Portugalissa ei luovuta. Se jää vielä joihinkin kohteisiin käyttöön.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #783 on: 01.10.21 - klo:07:39 »
Tämä on reipasta meininkiä (YLE:n päivittyvästä):

Quote
Vatikaaniin saapuvilta ihmisiltä vaaditaan tästä päivästä lähtien koronapassi, kertoo muun muassa katolinen uutismedia Crux.

Koronapassista on tultava ilmi, että henkilö on saanut täyden rokotussarjan, negatiivisen koronatestin tai on hiljattain sairastanut koronan.

Passia vaaditaan sekä Vatikaanivaltion henkilökunnalta että vierailijoilta. Passia ei vaadita Pietarinkirkossa tai kirkon aukiolla vierailtaessa tai uskonnolliseen messuun osallistuttaessa.

Vatikaanin sadat (453 v. 2019) asukkaat lienevät jo (ajat sitten) kaikki saaneet molemmat rokotukset. Vaikka Vatikaani kansainvälistä solidaarisuutta korostaessaan ei sitä kovasti halua tuoda esille.

Sen sijaan Suomessa, pääkaupunkiseudulla, Helsingissä, toimitaan siten, kuinka joskus sanottiin, ettei missään tapauksessa pitänyt tehdä: kaikki mahdolliset rajoitukset poistetaan tai lievennetään kerralla (laulu ja tanssi, maskit, liikunta ja konsertit, ravintoloiden aukioloajat, peliautomaatit). Ja koronapassi näyttää "päivittyvän" mukaan täysin unohtuneen.

Minä tosissaan pelkään, että tuo voi potkaista takaisin. Siten kuin minä ja Ilta-Sanomien Jouko Juonala edellä skenarioimme. Päivittäiset tartuntaluvut liikkuvat sen verran korkealla tasolla, että takapotkuun on kyllä yhä ainekset. (Juonalan "ainakin alueellisesti" tarkoittaa silloin ihan varmasti Helsinkiä!)
« Last Edit: 01.10.21 - klo:08:06 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #784 on: 02.10.21 - klo:05:54 »
En tuota viimeistä sen vuoksi sanonut, että voisin jälkeenpäin sanoa "mitä minä sanoin". Mutta näin hänkin:

Quote
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen sanoi Ylen uutislähetyksessä, että THL:n kannalta joitain rajoituksia olisi voinut jättää vielä voimaan.

– Kyllä se (yhteiskunnan avaaminen) kohtuullinen riski on. Kaikkein riskialttiimpia paikkoja ovat pubit, baarit ja iltaelämän riennot. Toisaalta ihmiset ovat ymmärtäneet sen, että ihan mahdottomia riskejä ei kannata ottaa, Salminen sanoo.

Salmisen mukaan kotitestien omatoiminen tekeminen kannattaa.

Salmisen mukaan rajoituksiaan höllentäneessä Tanskassa eivät tartuntatapaukset kasvaneet, mutta Salminen muistuttaakin Tanskan hieman isommasta rokotekattavuudesta.

– Meillä on kohdeväestöstä noin miljoona rokottamatonta. On mahdollista, että huonostikin meillä voi käydä. Kyllä rokotuksissa käyminen olisi viisasta, Salminen sanoo.

Eikä hänkään varmaankaan tuollaisella motiivilla sitä sanonut.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 03.10.21 - klo:06:25 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #786 on: 03.10.21 - klo:06:28 »
THL on laskenut tämän (1.10.21):

Suomessa on annettu yhteensä yli 7,5 miljoonaa koronarokoteannosta – yli 70 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä saanut kaksi annosta

Quote
”Todellisuudessa täysi suoja on vieläkin useammalla. Tämä johtuu siitä, että täysi suoja on myös niillä, jotka ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet yhden rokoteannoksen. Näitä ihmisiä on Suomessa noin 37 000 eli 0,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä”, THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio kertoo.

Eli noin vähäinen on sairastetun taudin tuoma "helpotus" rokottamisurakkaan, Suomessa. Yli 400 000 rokotusta on kuitenkin yhä annettava (Mika Salmisen arvio edellä). Ja jos yleisen suojan pitäisi jatkossa syntyä sairastamisen kautta, kestäisi se nykytahdilla kolmisen vuotta. Ja tulisi hyvin kalliiksi, kuten Jouko Juonalan (IS, linkattu edellä) artikkelissa tuli esille.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #787 on: 03.10.21 - klo:07:16 »
Tätä keinoa on yleisesti kehotettu jatkamaan, rajoitusten höllentyessä. Mutta:

Käsidesin jatkuvasta käytöstä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä

Quote
SARS-COV-2-VIRUS tarttuu pääsääntöisesti pienissä aerosoleissa ilman kautta. Maailman terveysjärjestö (WHO), Yhdysvaltain tautikeskus (CDC) ja tiedemaailma ovat tästä yhtä mieltä. Käsien ja pintojen kautta tapahtuvaa tartuntaa ei ole luotettavasti voitu osoittaa. Viranomaisille tämä ei ole tullut selväksi.

Käsidesin yleinen käyttö ja tarjonta joka lähtöön on tehotonta, tarpeetonta ja rahan tuhlausta. Käsidesin jatkuvasta käytöstä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä se tuhoaa käsien ”hyvät” bakteerit. Covid-19-infektion leviämistä estetään tehokkaimmin maskin käytöllä ja pitämällä turvaväliä.


Jaa-a. Tilalle tarjotaan sitten toista keinoa — jonka tehottomuudesta on myös aika selviä vihjeitä. Maskeista luultavasti voisi myös sanoa, että niiden yleinen käyttö ja tarjonta joka lähtöön on tehotonta, tarpeetonta ja rahan tuhlausta.

Mikä sitten olisi se oikea vaihtoehto? Olkoon sen sanominen jo vähän tylsää toistoakin, mutta eiköhän se ole se riittävä rokotuskattavuus.

Jos strategioita vertaisi sotatermein, niin nuo kaksi edellistä olivat sellaisia, joissa vihollista ei saa päästää maahan lainkaan. Ja kolmas sellainen, jossa vihollisen joukot tuhotaan ja torjutaan joustavasti syvemmällä, oman maan alueella.

Vaimoni kanssa jo keskenämme (ja hiljaa) juttelemme, kun yhä tulee maskillisia kadulla (!) vastaan, että onpa kanssa tyyppejä, kun eivät vieläkään ole ottaneet rokotuksiaan!   8)
« Last Edit: 03.10.21 - klo:10:31 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #788 on: 03.10.21 - klo:10:20 »
Jeremiadi:

HUS-pomo pettyi Suomen rokotuskattavuuteen ja varoittaa rokottamattomien ”viidennestä kolonnasta”: ”Jopa Italiassa ja Espanjassa tässä on onnistuttu”

Tässä kaipaan yhtä uutta luokkaa, hiukan toisenlaista ryhmittelyä:

Quote
Lehtonen jakaa rokotevastaiset kolmeen ryhmään: salaliittoteoreetikkoihin, piikinpelkääjiin ja naturisteihin.

Missä ovat ne, jotka muuten vain jättäytyvät rokotuksista? Uskomatta edes saavansa tuota luontaista vastuskykyä. Laiskuuttaan, uskomalla säkäänsä, sekä siinä, ettei korona tule ja/tai siinä, että se on hyvin lievä? Jotka eivät kuulu edes tähän joukkoon:

Quote
[..] mutta riski saada vakava tautimuoto ja kuolla koronaan on erityisesti vanhemmilla ikäryhmillä melkoinen.

Jotka miettivät, että mihin sitä rokotusta nyt tarvitsisi, hyvinhän tässä pärjää muutenkin? Ei sitä missään kysytä.

Kyllä. Minä ajan kuin käärmettä pyssyyn sitä ideaa rokotuspassista!  ;D
« Last Edit: 05.10.21 - klo:03:48 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #789 on: 04.10.21 - klo:05:44 »
Se, että ravintolarajoituksia nyt Suomessa höllennetään ilman koronapassia, on kyllä valitettavasti signaali siitä, ettei rokotteiden ottaminen ole enää tarpeellista. — Myös puhe siitä, että koronapassin käytöstä jo muualla luovutaan, on samanlainen signaali. Eikä se edes pidä paikkaansa: Portugalissa ei luovuta. Se jää vielä joihinkin kohteisiin käyttöön.

Myöskään Israel ei luovu:

Israelissa tiukennettiin sähköisen koronapassin säännöksiä – jatkossa passin saa kolmannen rokotteen jälkeen

Quote
Koronarokotettuja israelilaisia on kehotettu ottamaan kolmas rokote, kun maan terveysviranomaiset kertoivat muuttavansa koronapassin vaatimuksia.

Kolme koronarokotetta saaneet pääsevät jatkossa sisälle esimerkiksi ravintoloihin, liikuntapaikoille ja tapahtumapaikoille. Lisäksi koronapassi myönnetään niille, jotka ovat hiljattain toipuneet koronaviruksen aiheuttamasta taudista.

Aikaisemmin koronapassi myönnettiin kaksi koronarokoteannosta saaneille ihmisille.

Israel oli kärjessä, mallimaa, rokotuksissa aluksi, mutta tavallaan ei enää. Nyt sen luvut Bloombergissa näyttävät vähän merkillisiltä (kokonaiskattavuus, 1. rokotus, 2. rokotus):

Quote
Israel    84.2   67.7   62.4

Kokonaiskattavuus on siis suurempi kuin nuo kaksi muuta prosenttilukua. Mutta johtuu ilmeisesti 3. rokotuksesta, jolle B:lla ei ole saraketta.

Kyllä nämä mielenosoittajat sen tietävät:

Quote
Hallituksen päätös aiheutti sunnuntaina myös mielenilmauksia, joissa ihmiset vastustivat sähköisen koronapassin käyttöä. Protestoijien mielestä koronapassin säännökset pakottavat ihmisiä koronapiikille.

Tuollaista pakottamista koronapassin käyttöönotto olisi Suomessakin. Ja se olisi hyvä asia.

PS. Hesari esitteli tänään pikkugallupin siitä, mitä mieltä kansalaiset olisivat oikeasta pakosta. Tulos: enemmistö kannatti.
« Last Edit: 04.10.21 - klo:08:34 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #790 on: 04.10.21 - klo:18:06 »
Rokotusinto ei näytä kasvaneen. Viime viikon tulos 142 279.

Mutta keinoja yhä on!  :D

Kainuun soten "äärimmäinen keino" saattoi tehota, koronarokotteen ottajille jaettiin ämpäreitä – Pandemiapäällikkö: Tuoreet luvut rohkaisevia

Samaan aikaan toisaalla:

Yllätyskäänne: koronapassi voi jäädä Suomessa käyttöön luultua pidempään – keskustelut aloitettu

Quote
Sivistysvaliokunnan mukaan ”mahdollisuus yleisötilaisuuksien rajoittamiseen ei ole päättymässä vuodenvaihteeseen”.
« Last Edit: 04.10.21 - klo:18:20 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #791 on: 05.10.21 - klo:04:28 »
Tarkastellaanpa vielä THL:n sunnuntain tilannetta tarkemmin:

Quote
Tilanne koko maassa

Ajantasainen rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä : Ensimmäinen annos 84,0 %, toinen annos 71,6 %
Ajantasainen rokotuskattavuus koko väestössä: Ensimmäinen annos 74,0 %, toinen annos 63,0 %
Kattavuuslaskuissa huomioidut rokotetut henkilöt: Ensimmäinen annos 4 109 475, toinen annos 3 501 004
Kattavuuslaskuissa huomioitu väestö: 12+ 4 889 770, kaikki 5 556 351
Annettuja koronarokoteannoksia yhteensä: Ensimmäinen annos 4 145 083, toinen annos 3 520 691

Ja sitä, paljonko tavoitteesta uupuu henkilöinä ja annettuina rokoteannoksina.*)

Ensimmäinen annos on saamatta 12+ väestöltä 780 295 henkilöltä.

Toinen annos on saamatta 12+ väestöltä 1 388 766 henkilöltä.

Nuo olivat koko väestöstä eli 100%. Mutta tavoitteeseen riittää 80% kaksi annosta saaneita yli 12-vuotiaita.Heitä pitäisi löytyä 3 911 816. Heitä on siis vasta 3 501 004. Joten puuttuu 410 812. **)

Väestöä 12+, joka on saanut 1. annoksen, mutta ei toista,  on 608 471. Joten periaatteessa nyt riittäisi, että noin 2/3 heistä ottaisi sen toisen. Ykkösrokotuksia ei enää tavoiteen saavuttamiseksi tarvittaisi lisää. Noin siis aritmeettisesti.

_______

*) huomiota ei kiinnitetä pieneen eroon annettujen annosten ja rokotettujen ihmisten luvuissa noissa THL:n tiedoissa.

**) eli kutakuinkin siinä mennään, miten myös Mika Salminen arvioi asian viime viikolla olevan. Erikseen laskettuna viime viikon 2. annokset: 137 416. Siitä laskettuna ja interpoloituna se olisi noin 3 viikkoa vielä, ja hallituksen asettama tavoite kasassa. — Nyt voisi olla taktisesti oikea ratkaisu aloittaa kampanja, joka kohdistuu vasta yhden rokotuksen saaneisiin: "Olette saanut 1. koronarokotteen. Onneksi olkoon! Rekisteristä näkyy, että [..] Myös 2. rokotteen saa useimmissa kunnissa nyt vaivattomasti [..] Tämä viesti on lähtenyt automaattisesti niille, jotka eri syistä [..]". Eikä tuhlata "ruutia" Suomessa lopulta äärimmäisen pieneen joukkoon täysin rokotuskielteisiä (?). Vrt. kommenttini Lasse Lehtosen puheenvuoroon edellä.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #792 on: 06.10.21 - klo:04:08 »
Outo tapaus. Päätin tarkistaa, jatkuuko "masentavien maanantaiden" sarja.

Mutta nyt. Viime maanantaina THL:n lukujen mukaan ei oltu annettu yhtään kakkosrokotusta. Ja ykkösrokotusten kumulatiivinen summa oli 3 rokotusta pienempi kuin sunnuntaina.

Kyse täytyy olla virheestä, esim. lukuja kokoavassa atk-järjestelmässä (Facebookin suuri häiriö?) tms. On aikalailla mahdotonta, että jo annettu rokote olisi imaistu takaisin putkeen. Mutta erittäin epätodennäköistä on myös, ettei yhtään rokotusta (kumpaakaan) olisi maanantaina annettu. Vaikka noitasapattimme jotenkin jatkuisikin.

Virheitä saattuu. Mutta erityisen outoa tapauksessa on, ettei virhettä ole koko päivänä huomattu, korjattu tai ilmoitettu virheelliseksi, luvaten korjata myöhemmin. YLE:n päivittyvä uutinen (joka käyttää THL:n lukuja) kertoo edelleen tänä aamuna näin:

Quote
THL: Rokotettujen osuus nyt 74 prosenttia

Ensimmäisen annoksen on nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan saanut 74 prosenttia väestöstä.

Rokotettuja on tänäisen tiedon mukaan yhteensä  4 145 080.

Kaikki annokset saaneiden osuus on 63 prosenttia.

(Yhä on siis tuo tieto "tänäinen". Tuo luku on ensimmäisten rokotusten määrä. Ja siis 3 pienempi kuin sunnuntaina. Vrt. juuri edellinen puheenvuoro, siinä lainauksen viimeisellä rivillä.)

YLE toisessa paikassa (vielä 06.10.21 klo 8:55):

Quote
Rokotteen saaneet
4 145 080
Muutos edelliseen
−3

Eikä muukaan media ole asiaan netissä kiinnittänyt huomiota.

Mutta varmaankin THL noin kello 13 jälkeen ilmoittaa korjatut luvut, tiistain rokotusmääristä kertoessaan.

Klo 13:35: Korjausta ei ole tullut. Mutta YLE:n em. taulukossa seisoo nyt näin:

Quote
Rokotteen saaneet
4 111 868
Muutos edelliseen
−33 212

Pikkaisen surkuhupaisalta kuulostaa kieltämättä juuri nyt THL:n sivulla oleva julistus:

Quote
Tiedote 28.9.2021: THL:n Tilannekatsaus koronaviruksesta -verkkosivu uudistuu – seurannan painopiste koronarokotusten edistymiseen
« Last Edit: 06.10.21 - klo:12:44 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #793 on: 06.10.21 - klo:04:09 »
Näillä näkymin kyllä kaikki muukin myöhästyy. — Valitettavasti asiasta nyt näyttää tulleen sellainen kysymys, että todennäköisesti vähän jokainen eduskunnan suuressa salissa haluaa kertoa käsityksensä siitä,  ja ehdottaa joitakin muutoksia! (Ja veikkaukseni on, että suuri osa keskittyy siinä lapsiin: heiltä ei saa edellyttää mitään!)

Aika oikea oli ennustukseni:

Uusi mutka koronapassin tiellä – koskevatko rajoitukset alle 12-vuotiaita, jotka eivät voi rokotusta ja koronapassia saada?

Tuo hankaluus kyllä minusta vaikuttaa keksimällä keksityltä, etsimällä etsityltä. Tuossa hankaloitetaan koronapassin käyttöönottoa, keskustelemalla käyttökohteista, joita sillä käsittääkseni muualla maailmassa ei ole. Kuvituskuvassa: juniorijalkapalloa. Muualla ainakin pääkohteet ovat baareja ja yökerhoja ym. aikuisten tilaisuuksia. — Silti tuo ikäraja saattaa piankin vanhentua: 5-11-vuotiaiden rokottamista on testattu jo! Rokottamattomat lapset pitävät yhtä tehokkaasti virusta kierrossa kuin rokotuskielteiset aikuisetkin. Tavallaan jopa tehokkaammin, koska heitä on enemmän.

Toinen esiin huokuva asenne: mieluummin (jos on pakko) kaikki tasapuolisen "perustuslaillisesti" kiinni kaikilta kuin koronapassi!

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25351
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #794 on: 06.10.21 - klo:13:38 »
Ylen päivittyvästä:

Quote
Suomen väestöstä 63,3 prosenttia eli noin 3,5 miljoonaa ihmistä on saanut kaksi rokotetta koronavirusta vastaan. Määrä kasvoi eilisestä reilulla 17 000:lla, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.
(lihav. HJ)

Kyllä, tarkemmin määrällä 17 232. Ensi rokotuksia oli 2 421. Yhteensä 19 653. Tiedot THL:n nyt päivittyneeltä rokotussivulta.

Mutta se kasvoi siis täsmälleen samalla luvulla sunnuntaista. Minne katosi maanantai? Ymmällään tässä on. Jos tuo on vain häivytetty, ja se oli 2 päivän yhteistulos, se oli surkea: keskimäärin alle 10 000 rokotusta päivässä. Keväällä päästiin lähes kertaluokkaa parempiin tuloksiin.


PS. 07.10.21: Niin siinä näyttää käyneen, että tuo maanantain atk- tai muu moka ohitettiin "puolihuolimattomasti". Keskiviikon rokotustuloksena oli taas pieni, mutta järkevä 19 738.
« Last Edit: 08.10.21 - klo:02:24 by Heikki Jokipii »