Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Varo geenilehmää! / Iisalmen Sanomat, talvi 2001

Ovat Pharmingissa laittaneet lehmän noin sadantuhannen geenin jatkoksi yhden ihmisen noin sadastatuhannesta. Näin lehmä osaa tuottaa ihmiselle lääkettä, joka tepsii moneen vaivaan. Kun maalla ollaan viisaita, tehdään "merellä" vahinkoa, vai miten menikään vanha sanonta. Lehmän pelotellaan muuttuvan ihan hulluksi:

- Ei pysy risuaidassa eikä puurakenteisessa navetassa. Eristystoimet oltava kuin ydinpommin varalle

- Lanta on ongelmajätettä, radioaktiivistakin varmaan, ja puoliintumisaika miljoona vuotta. Ei missään nimessä pellolle. Peruskallioon upottaminen saattaisi tulla kysymykseen

- Liha ja maito samoin. Jos vaikka tarhaminkki pääsee tällaista lehmänraatoa maistamaan, niin se tottuu ihmislihan makuun, ja on oleva siten tietysti nykyisenkaltaisen sivilisaation tuho.

- Maatila, jolla geenilehmä tai sen serkku on käynyt , on ikiajoiksi saastunut ja asumakelvoton

Vielä eettinen puoli: Kun Heluna on täten sadastuhannesosaksi eli 0,001 %:sesti ihminen, niin sen tulisi nauttia kansalaisoikeuksia, vaikkapa asettua ehdolle presidentinvaaleissa. (Ei varmaankaan viimeaikaisia pressoja hullumpi ?)

Ja vielä tämä: koko Pharmingin firmakin on kuulema ihan hullu: samaa lääkettä saadaan luomukonsteilla vaikka miten paljon eikä maksa paljon mitään. Luomuväki tietää.

Matti Pekkarinen

Takaisin

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry