Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

”Obamat ovat luomun puolella!”

Karismaattinen USA:n presidentti Barack Obama näyttää nyt olevan siinä asemassa – myös Euroopassa – että vähän kaikki etsivät vahvistusta omalle asialleen siitä, että hänkin, Obama, on samalla linjalla, mitä itse ollaan. Ja täytyypä siis meidänkin nyt osallistua tähän keskusteluun.

Kun Valkoiseen taloon päätettiin – lähinnä kai presidentin puolison Michelle Obaman aloitteesta – tehdä luomukasvimaa, luomuväki kautta maailman oli (netistä nähtynä) revetä innostuksessaan. Suomalaiset reaktiot asiaan Ruokatiedossa ja Vihreässä Langassa olivat moneen muuhun verrattuna ihan kuivan asiallisia.

Mutta mitä mieltä – ihan poliittisessa päätöksenteossaan - on presidentti itse? Lausuntojensa (ks. linkki) perusteella on ihan järkimies, tukee geenitekniikkaa myös maataloudessa ja ”vihreää vallankumousta” (ja on, ellei ihan Norman Borlaugin paras kaveri, niin ainakin kirjeenvaihtotuttava).

Myös tämä hänen ensimmäinen asiaa koskettava päätöksensä vaikuttaisi – kun lukee riveiltä ja vähän niiden välistäkin - pikemminkin siltä, että asiallisella linjalla hän on, ei mikään luomuhaihattelija:

Doubling Financial Resources Available for Agricultural Development

***

Ehkäpä tätä kaikkea ei pidä kertoa Michelle Obamalle …? :)

Maria Gabriela Cruz: Great Expectations For Obama (Forbes)

Heikki Jokipii, 6. 04. 2009.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry