Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Uskomaton uutinen Luomu-Kuubasta

Kuuba ryhtyi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen harjoittamaan luomuviljelyä, syynä lähinnä oikeastaan oman lannoiteteollisuuden puuttuminen ja ulkomaankaupan romahtamisesta syntynyt valuuttapula. Nopeasti kuitenkin ryhdyttiin luomuväen piirissä levittämään kertomusta siitä, miten suunnaton menestys luomuviljely Kuubassa oli. Googlella löytää tästä netistä pilvin pimein esimerkkejä, tässä riittänee malliksi linkki KEPAn Kumppani-lehden artikkeliin vuodelta 2002:

Myytti teollisesta suurmaataloudesta murtuu

Lainaus siitä:
____________________

"Meille on sanottu, etteivät pienet maat pysty ruokkimaan itseään ilman kemiallisia torjunta-aineita ja tuontituotteita. Kuuban esimerkki kuitenkin todistaa, että vaihtoehtoinen ekologisempi kehitysmalli on mahdollinen", kertoi Peter Rosset Havannassa syyskuussa 2001 järjestetyssä kansainvälisessä ruokakonferenssissa.

"Paikallistuotanto, kaupunkiviljely, pienviljelijöiden osuuskunnat ja bioteknologia ovat tuottaneet hämmästyttävää tulosta. Tuotanto ilman subventoituja koneita ja tuholaismyrkkyjä on suurtuotantoa tehokkaampaa. Kuuban malli voidaan toteuttaa myös muualla", Rosset toteaa.

_____________________

Nyt Dennis Avery on (ks. linkki alimpana) löytänyt uskomattoman - ja jos se on tosi, suorastaan järisyttävän tiedon: kuubalainen korkea maatalousministeriön virkamies on Kuuban lehdistössä myöntänyt, että

Kuuba tuo 84% elintarvikkeistaan ulkomailta!Kuubalaisille siis sy√∂tet√§√§n (ja on sy√∂tetty) valtaosin tuontiruokaa ‚Äď ja meille kaikille siis suunnattomasti pajunk√∂ytt√§?

Olemme tässä vielä Averyn ja hänen tiedottajiensa varassa, mutta jos tuo on totta, olemme tekemisissä suuren luokan tiedotusskandaalin kanssa. Joka asia olisi hyvin verrannollinen niiden kuplien puhkeamisiin, mitkä tapahtuivat neuvostojärjestelmän romahtaessa Euroopassa.

Asia pyritään nyt kaikin tavoin selvittämään myös muista lähteistä.

***

Lisäys klo 18:45:

Evidenssiä sille, että Avery on ilmeisesti aivan oikeassa, löytyy keskustelustamme.

Toinen artikkeli samasta asiasta ‚Äď jossa k√§yd√§√§n my√∂s asian kehityst√§ l√§pi - on t√§ss√§:

Dirt Poor in the Workers' Paradise

Avery kirjoitti jo v. 2000 t√§m√§n mainion artikkelin Kuuban luomuviljelyst√§ ja sen saamasta ‚ÄĚvaihtoehtonobelista‚ÄĚ:

Cuba’s Blue Ribbon For Organic Farming

Tämä on hurjaa! Tämä Kuuban luomuviljelysatu on mennyt lähes täysin läpi hyvin monella taholla, melkoisen suurelle yleisölle! [Ei toki täällä!] Eikä internetkään ole auttanut - ennen kuin nyt - vaan pikemminkin suosinut tämän myytin leviämistä!

*** :

Dennis Avery: Cubans Starve on Diet of Lies

Heikki Jokipii, 26. 03. 2009.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry