Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Säteilytys on Suomessa ja EU:ssa edelleen lähes kielletty

Jostain ihmeellisestä syystä, joka ei selvästikään ole järkisyy, elintarvikkeista saa Suomessa ja EU:ssa edelleen säteilyttää vain mausteita.

Eviran sivulla kerrotaan, mitä elintarvikkeiden säteilytys on, ja mihin sillä pyritään ja mitä sillä saavutetaan - muissa maissa.

Oikeastaan ainoa selkeä ”kielteinen sivuvaikutus” on tämä:

”Voi peittää huonoja menettelyjä, mutta ei tee huonosta elintarvikkeesta hyvää.”

Sillä tarkoitetaan tietysti sitä, että kauppias tms. säteilyttämällä vielä käsittelee jo pilaantunutta ruokaa, ja laittaa sen sitten myyntiin. Mutta miksi ei kielletä tätä ja vain tätä ”huonoa menettelyä” ankarasti - ja sallita säteilytys yleensä, oikein käytettynä?

Ruoan vaarat kun ovat lähes sataprosenttisesti mikrobiperäisiä - kukaan ei koskaan tiettävästi ole saanut fataalia ruokamyrkytystä lisäaineista tai vaikkapa torjunta-ainejäämistä (eikä ”geeneistäkään”). Kun ruoan ”turvallisuus” on lähes jokaisen ”ruokapoliitikon” huulilla, miksei ruoan turvallisuutta edistetä tällä erittäin tehokkaalla keinolla?

Ennakkoluuloja on USA:ssakin - mutta ei kieltoa. Ja USA:ssakin säteilytystä lisäämällä voitaisiin pelastaa ihmishenkiä (linkki).

Dennis Avery (linkissä, vapaa käännös HJ) lopettaa artikkelinsa: ”Otti aikansa tottua turvavöihin ja pastöroituun maitoonkin, nyt on jo aika ottaa käyttöön säteilytyksen tuoma, tieteeseen pohjaava turvallisuus.”

Evira toteaa: "Syyt siihen, että säteilytetyt elintarvikkeet ovat joissakin maissa kiellettyjä ovat lähinnä haettavissa siitä tosiasiasta, että kuluttajat suhtautuvat kielteisesti säteilytettyihin elintarvikkeisiin."

Tämän tyyppiset syyt eivät estäneet aikoinaan pastöroinnin ja turvavöiden tulemista pakollisiksi Suomessa.

IRRADIATING LETTUCE WILL SAVE LIVES, BY: DENNIS T. AVERY

Heikki Jokipii, 11. 09. 2008.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry