Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Luomuhinnat eivät lainkaan tavanomaisia kalliimpia?

Äskettäisestä suurta julkisuutta saaneesta kirjallisuuskeskustelusta:

Niinistö haastatteli fanittamaansa amerikkalaiskirjailijaa - kirjailija vertasi Trumpia natsijohtajaan

"Niinistö naurahti, kun Auster alkoi puhua "miehestä, jonka nimeä emme mainitse" ja kutsui Trumpia numeroksi 45 Yhdysvaltojen presidenttien lukumäärän mukaan.

- Olen numero 12, Niinistö sanoi väliin.

- Hän (Donald Trump) tuli politiikkaan sanomalla, että Obama ei ole Yhdysvaltojen kansalainen. Uskon, että hän oppi tästä paljon, koska hän jatkoi tämän valheen toistamista: se on vanha Joseph Goebbels -teoria - ensin kukaan ei usko sinua, mutta jonkin ajan päästä ihmiset pehmenevät, Auster kuvaili.

- 6-7 vuoden päästä 35-40 prosenttia amerikkalaisista uskoi, että hän on oikeassa. Ja se on pelottavaa, Auster jatkoi."


On muitakin "isiä" tuolle valheen toistamisen teorialle kuin Goebbels, mutta häneen se tavallisimmin yhdistetään. Meillä oli jo tästä puhetta tuon "45":n innoittamien "vaihtoehtoisten totuuksien" ja luomun osalta:

Ihan pieni katsaus "vaihtoehtoisiin faktoihin" tältä meidän alueeltamme

Aina silloin tällöin väitetään totuudenvastaisesti, että luomulla olisi saavutetavissa samantasoisia satoja kuin tavanomaisella villjelyllä. Monesti väite sitten lievennetään niin, että ero olisi muka kaventumassa. Tätä/näitä ajatuksia sitten netissä kyllä toistellaan. Samoin kuin seuraavaa.

Asiaan liittyy luomuruoan hinta. Siitä väitetään useimmin, että ero tavanomaiseen olisi kaventumassa. Nyt tämä "tietokirjailija" Merja Koski väittää reippaammin, että luomuruoka ei olisi nyt, tänä päivänä, lainkaan kallimpaa! Yksityiskohtaisemmin tässä keskustelussamme:

Vs: Luomun hintakehitys - mihin suuntaan?

Heikki Jokipii, 3. 09. 2017.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry