Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Mistä ihmeestä YLE tällaisia ideoita saa ...

... kuin nyt tämä kampanja kaupunkiviljelyn lisäämiseksi?

Sillä sellaisen se on nyt aloittanut.

Vaikka on monta syytä, miksei viljely kaupungeissa ole suositeltavaa:

A. Kaupungeissa on usein jo ennestään pulaa maasta, tonttimaasta. Esimerkkinä vaikka tappelu Malmin lentokentästä ja keskuspuistosta Helsingissä. Miksi ihmeessä lisätä tätä ahdinkoa muuttamalla tonttimaata vielä pelloiksi?

B. Kaupunkiviljelijät ovat useimmiten amatöörejä. Niinpä sadotkin kaupunkiviljelyssä ovat todennäköisesti hyvin pieniä. Eli kyse on siltäkin osin tehottomasta maankäytöstä.

C. Kaupungeissa ilma ja maaperä ovat usein jo jossain määrin pilaantuneita. Miksi ehdon tahdoin halutaan tuottaa potentiaalista riskiruokaa?

D. Vaikka toiminta jo huonojen tuottojen takia väistämättä jää vähäiseksi, niin se kuitenkin kilpailee jo hiukan ahdingossa olevan oikean maataloutemme kanssa. Jolle jo maksamme melkoisia tukia. Onko syytä sitä enää yhtään vaikeuttaa?

C. Ammattitaidottomuus on jo itsessään riski. Onko syytä ottaa lisää riskejä ruokaturvallisuudessa? Tai luonnonkaan turvallisuudessa: tuore tutkimus katsoi osoittaneensa, että mehiläiskadon pääsyyllisiä Euroopassa ovat harrastelijatarhaajat.

Keskusteluumme kaupunkiviljelystä

Heikki Jokipii, 21. 04. 2017.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry