Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Missä viipyy raportointi epäonnistuneista luomuviljelyhankkeista kehitysmaissa?

Me katsomme, että Suomen ulkoasiainministeriön olisi syytä toimia tämän nuoren kehitysyhteistyön työntekijän suosituksen mukaan.

Eeva Nyyyssönen kirjoittaa arikkelissaan Kehitys - Utveckling - lehdessä 11.05.2015 ...

Miten uudistaisin kehitysyhteistyötä?

... mm. näin (lihav. HJ):

"Virheistä, varsinkaan suurista sellaisista, puhutaan äärettömän harvoin. Kukaan ei halua menettää kasvojaan, työpaikkaansa, uskottavuuttaan. Tiedottajilta vaaditaan jatkuvasti menestystarinoita, ja jokaisen projektiraportin pitää lähtökohtaisesti olla positiivinen.

Miss√§ ovat tarinat ep√§onnistumisesta? Kehitysyhteisty√∂ on t√§ynn√§ hukkavetoja ja ep√§onnistumisia ‚Äď ihan niin kuin muutkin alat. Mist√§√§n muusta ei voi oppia niin paljon kuin virheist√§, niin omista kuin muiden tekemist√§. Silti niit√§ jatkuvasti hyssytell√§√§n, peitell√§√§n tai niist√§ vaietaan systemaattisesti."


Me kysymme nyt, ulkoasiainministeriöltä, missä viipyvät raportit siitä, miten Suomen kustantamat luomuviljelyprojektit (täällä mainitut ja mainitsemattomat) epäonnistuivat.

Niin, siis mistä tiedämme, että ne epäonnistuivat?

Siitä, että jos ne olisivat onnistuneet, jos niistä olisi ollut osoitettavissa yhtään hyötyä projektin jälkeen (kun Suomen kehitysrahoitus oli loppunut) me saisimme kuulla ja lukea niistä tietyiltä tahoilta ylistyksiä kissankokoisin kirjaimin. Näitä ei ole näkynyt.

Keskusteluumme asiasta:

Yrittääkö Suomi edistää kehitysmaissa luomuviljelyä?

Heikki Jokipii, 26. 05. 2015.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry