Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Vandana Shiva ei ole fyysikko

Vandana Shiva lähetti erittäin mauttoman twitter-viestin, jossa hän vertasi GM-viljelyä raiskauksiin (joka juuri nyt on Intiassa herkkä aihe). Asiasta täällä .

Samanlaista mauttomuutta Shiva on aiemmin osoittanut käyttäessään surullista ilmiötä, Intian maanviljelijöiden lisääntyneitä itsemurhia, oman agendansa ajamiseen. Näitä Shivan valheellisia kampanjoita kuvataan useampia keskustelulinkissämme.

Shivan fantasioille on maailmalla ja myös Suomessa yritetty hankkia uskottavuutta sillä, että on kerrottu hänen olevan tai ainakin olleen tiedenainen, (jopa Intian johtava) fyysikko.

Samassa yhteydessä nyt selvisi, että tämä hänestä kerrottu väite on paikkansapitämätön. Shivalla on fysiikasta vain välitutkintotasoinen arvosana, tohtorintutkintonsa hän on suorittanut filosofiasta.

Tämä selviää artikkelista

Vandana Shiva: Brahmin in Shudra clothing

(Suomeksi ”bramiini shudran vaatteissa”, ks. kastilaitos )

Artikkeli myös kuvaa tiivistetysti Shivan ajatusmaailmaa – ja ihmettelee suuresti, miten länsimaiden nk. edistykselliset voivat ihailla ja kannattaa henkilöä, jonka tavoitteena on lähinnä (Intian) tilanteen säilyttäminen, jopa paluu menneeseen.

Lisää keskustelussamme ”Tapaus Vandana Shiva”

Heikki Jokipii, 16. 01. 2013.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry