Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

‚ÄĚAmerikkalaiset sy√∂v√§t painonsa verran geenimuunneltua ruokaa‚ÄĚ

Uutistoimisto IPS kertoo ‚ÄĚEnvironmental Working Group‚ÄĚ ‚Äďnimisen ryhm√§n julkaisusta, jossa kerrotaan tuo otsikon tosiasia, ja vaaditaan sitten asian pitk√§aikaistutkimuksia ja GM-ainesosien merkitsemist√§ elintarvikkeisiin.

Mutta innossaan h√§tk√§ytt√§√§ (tai jopa pelotella tai huolestuttaa) kuluttajia ryhm√§ ei huomaa, miten se tuo tosiasiassa esille eritt√§in rauhoittavan faktan muuntogeenisest√§ ruoasta. Vaikka 300 miljoonaa amerikkalaista sy√∂ sit√§ tuollaisia m√§√§ri√§, vuosittain ja on varmasti tehnyt niin usean vuoden ajan, mit√§√§n negatiivisia seurauksia ei ole ilmennyt. Yht√§√§n t√§llaistahan ei uutisessa mainita. Mahdolliset haitat odottavat yh√§ ‚ÄĚpitk√§aikaistutkimuksia‚ÄĚ. Ja voidaan kysy√§, kuinka pitk√§aikaisia niiden sitten pit√§isi olla, jos muuntogeeninen ruoka on ollut amerikkalaisten arkip√§iv√§√§ jo yli 15 vuotta.

Haastattelun muotoon tehty juttu väittää otsikossaan, että muuntogeenisen ruoan terveysvaikutukset ovat vielä tuntemattomia. Niinpä näyttävät olevan, ainakin haitalliset terveysvaikutukset, joita tuokin ryhmä kovasti odottaa, täysin tuntemattomia.

________________

(Vrt. t√§m√§ toinen massiivinen ‚Äúluonnollinen koe‚ÄĚ)

Q&A: Health Impacts of Genetically Modified Foods Still Unknown

Heikki Jokipii, 23. 10. 2012.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry