Author Topic: 77 norjalaisnuorta ja n. 30 000 neekerilasta  (Read 5074 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25016
    • View Profile
    • Email
77 norjalaisnuorta ja n. 30 000 neekerilasta
« on: 05.08.11 - klo:21:07 »

On kuollut nyt, toisten syystä, kaikkeen itse viattomina.

Norjan tapauksesta olemme varmasti kuulleet. Kyllä myös Somalian nälänhädästä. Ellemme, niin täältä, KEPAn uutisesta löytyy tietoa:

Nälänhädän takana surkeaa hallintoa ja maakysymyksiä

Mitä tekee maailma? WFP tekee minkä voi, mutta ei paljon voi, koska ketään ei voi velvoittaa oman henkensä uhalla viemään ruokaa perille.

Obaman hallinto, ulkoministeri Hillary Clinton, ilmoittaa, että asiaan ei käytännössä puututa.

Luulenpa, että Suomen nykykeskustelussa joku ottaa esille, että on epäkorrektia käyttää sellaista ilmaisua, kun otsikossa käytin, kun puhuin neekerilapsista.

PS. Greenpeacella on ollut asiaan kyllä omakin kannanottonsa: se on kritisoinut Kenian hallitusta siitä, että hätäalueelle (pakolaisleireihin) viedään muuntogeenistä viljaa.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25016
    • View Profile
    • Email
Vs: 77 norjalaisnuorta ja n. 30 000 neekerilasta
« Reply #1 on: 07.09.11 - klo:17:52 »

Asia näyttää valitettavasti edelleen samalta. Somalien kansanmurha vain todetaan. Mitään ”hiljaisia hetkiä” ei tästä järjestetä, siten kuin ”syyskuun 11. päivästä” tai Norjan tapahtumista.

Nyt tiedotusvälineet ovat täynnä ”syyskuun 11. päivän” muisteloita – vaikka samaan aikaan on menossa kuolonuhreiltaan massiivisempi terroriteko Afrikassa.

Näin kertoo asiasta KEPA:

Lääkärit ilman rajoja: Nälkäisimpiä Somaliassa ei voi auttaa

Avuttomia ollaan.

IPS kertoo (englanniksi) näiden ”aseellisten joukkojen” varastavan leireille apuna annettua ruokaa ja myyvän sitä edelleen. Ja pakottavan väen pysymään nälkäisinä leireillä, jotta tulee lisää myytävää, apujärjestöiltä. 

Avuttomia ollaan.

Neekerin henki ei edelleenkään näytä olevan valkoihoisen veroinen. Ihan samasta Somaliasta, tärkeä juttu oli tämä:

Somalimerirosvot vapauttivat tanskalaisperheen
 
***

Ja minusta tämä yleisasenne on mukana siinäkin, että (eräiden mielestä) neekereille on ihan riittävää ja jopa hyvä asia elää omavaraistaloudessa pientiloillaan, luomuviljellen.
« Last Edit: 07.09.11 - klo:18:38 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25016
    • View Profile
    • Email
Vs: 77 norjalaisnuorta ja n. 30 000 neekerilasta
« Reply #2 on: 28.06.22 - klo:08:05 »
Kyllä sitä varmasti on tässä yhteydessä mietittykin...

Norjassa paljastettiin muistomerkki Breivikin terrori-iskujen uhrien muistoksi – paikalla prinssi Haakon ja ex-pääministeri Jens Stoltenberg

... mutta samalla tehtiin ikuinen muistomerkki Breivikille.

Eikä voida edes estää, etteikö Breivik itse saisi tuota tietää.

Ennakkotapaus

Quote
Herostratos saatiin pian kiinni. Hän myönsi tehneensä tekonsa kunnianhimosta, tehdäkseen nimensä kuolemattomaksi. Tämän jälkeen Efesoksen hallintovirkamiehet teloittivat Herostratoksen tämän tekemän pyhäinhäväistyksen vuoksi. Lisäksi hänen nimensä ja perintönsä tuomittiin hävitettäviksi kieltämällä hänen nimensä mainitseminen kuolemanrangaistuksen uhalla.[2]

Jälkimaine

Langetettuun tuomioon liittyneen kirouksen vuoksi Herostratoksen nimeä ei antiikissa yleensä mainittu. Esimerkiksi Lukianos mainitsee tapahtuman, mutta ei tekijää.[3][4] Tuomio ei kuitenkaan estänyt Herostratosta saavuttamasta tavoitettaan, sillä historioitsija Theopompos kirjoitti tiedot tapahtumasta ja sen tekijästä muistiin teokseensa Hellenika.[1] Herostratoksen voidaankin katsoa onnistuneen tavoitteessaan, koska hänen nimensä muistetaan edelleen, yli 2300 vuotta tapahtuman jälkeen.[2]

« Last Edit: 11.07.22 - klo:08:02 by Heikki Jokipii »