Muut > Muut aiheet

Ydinvoima versus merituulivoima?

<< < (101/189) > >>

Heikki Jokipii:
Onkohan mielipidekirjoittaja ymmärtänyt oikein (emme saa lukea enempää) "kupletin juonen"?

Fossiilisen maakaasun julistaminen vihreäksi on absurdia ajankuvaa – taustalla lienee maa, joka on yhä tiukemmin Venäjän hirttosilmukassa


--- Quote ---Olemme nyt tilanteessa, jossa Suomi polttaa turvetta fossiilisena luonnonvarana, mutta koko Eurooppa polttaa fossiilista maakaasua vihreänä ja ympäristöystävällisenä.
--- End quote ---


Riskinähän oli se absurdi tilanne, jossa ydinvoima ei olisi mukana ilmastoystävällisissä energiamuodoissa EU:ssa.

Heikki Jokipii:
Huhuja:

Valmisteleeko Saksa jättimäistä energiapäätöstä? WSJ:n mukaan maa aikoo pitää ydinvoimalansa pyörimässä, päätöksiä ei kuitenkaan vielä tehty

Reason/Bailey samoin:

In a Belated Outburst of Rationality, Germany Decides To Keep Three Nuclear Plants Open

Vaan ei sitä päätöstä. – Luultavasti ensimmäinen ja varmin tieto mahdollisesta päätöksestä saadaan saksankielisen Twitterin kautta.

Heikki Jokipii:
Tällaistakin harkitaan jossain päin maailmaa:

Israel harkitsee tuulivoiman lisärakentamisesta luopumista ympäristösyistä


--- Quote ---Israelin ympäristöministeri suosittelee tuulivoimahankkeiden laittamista jäihin, koska niiden sähköntuotantokapasiteetti on melko mitätön niiden aiheuttamiin ympäristöhaittoihin verrattuna. Erityisesti vaarassa ovat muuttolinnut.
--- End quote ---

Suomen Uutiset on syystäkin ilmeisesti yhä nyreissään siitä, miten PS:n "työmiestä" mediassa kohdelttiin.

Tuo juttu puhuu kyllä linnuista eikä lepakoista. Mutta muuttolinnun kannalta ei kyllä tuntuisi turvalliselta Suomeen Pohjois-Pohjanmaan kautta yrittää.

Suomessa uusiutuva energia on nyt niin "pyhä" asia, että tuulivoiman kritiikki tuolta kannalta näyttää hyvin vähäiseltä. Kyllä asia tällä tavalla muodollisesti huomioon on otettu, esimerkki:

https://www.birdlife.fi/suojelu/vaikuttaminen/tuulivoima/


--- Quote ---BirdLife pitää uusiutuvien energialähteiden osuuden kasvattamista välttämättömänä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja suhtautuu myönteisesti tuulivoiman lisäämiseen Suomessa. Tuulivoima on kuitenkin sijoituskysymys: tuulivoimala-alueet on valittava huolellisesti ja tuulivoimaa rakennettava vain linnustollisesti vähäarvoisille alueille. Rakentamisessa tulee suosia suuria voimalahankkeita, jolloin voimaloiden kokonaisvaikutusala ja vaikutukset jäävät selvästi pienemmäksi tuotettuun energiaan nähden verrattuna sinne tänne siroteltuihin pieniin voimala-alueisiin.
--- End quote ---


Mutta "parhaassa mahdollisessa maailmassa" BirdLife hurraisi nyt Olkiluoto 3:n käynnistymistä. Hyvin lähellä sen aluetta on mm. merikotka pesinyt. Eikä ydinvoimala aiheuta sille pienintäkään riskiä. Se osaa kyllä väistää sen kauas näkyvän rakennuksen. Nyt on vielä turvallisempaa, kun ydinvoimalan yhteydessä oleva tuulivoimalakin on purettu:

​Olkiluodon tuulivoimala puretaan (12.12.2017)

Heikki Jokipii:
Ludger Wess uudelleentwiittasi
Andreas Schäfer
@DrAndreasS
·17t
Wahrscheinlich war der #Atomausstieg 2011 (v.a. vor einem #Kohleausstieg) einer der größten #Klima- und #Energie|politischen Fehler der deutschen Nachkriegsgeschichte.

***

Minun näkemykseni mukaan yhtä suureksi virheeksi luetaan tulevaisuuden historiankirjoituksessa kykenemättömyys pyörtää tuota päätöstä. Edes väliaikaisesti, uudessa tilanteessa. Edes osittain.

Kuten arvata voi, saksankielisessä Twitterissä ei ole tietoa, että noin olisi tapahtunut.

Heikki Jokipii:
Tähän nettipaheeseen sitä on itsekin sortunut:

Olkiluodon koekäytöstä tuli tosielämän jännitysnäytelmä – TVO: "Päivitykset keräävät satojatuhansia lukijoita"

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Go to full version