Ranskan luomusuuutta arvioitaessa täytyy siis ensimmäiseksi ottaa huomioon tuo väkiluku. Jos luomumyynti on 7,85 miljardia euroa, se toki kuulostaa valtavalta. Mutta henkeä kohti se on vain 119 euroa. Eli Suomeen nähden (56 euroa) noin kaksinkertainen.
Jos täsmällisempien tietojen puutteessa arvioimme Ranskan elintason ja hintatason samaksi kuin Suomessa, ja täällä luomun osuus on 2,3%, voisi tuo osuus Ranskassa olla 4,6%.
Muualta saadun tiedon mukaan Ranskan oma luomutuotanto vastaa n. 70% kulutuksesta, loput tuodaan. Niinpä, yksinkertaistaen, olettaen, tuo luomualan 6,5% osuus on tarvittu noin n. 3% ruokaosuuden tuottamiseen.
Niinpä käytetyn alan ja tuotetun ja myydyn ruoan suhde voisi Ranskassa olla huomattavasti Suomea järjellisempi. Mutta lakkaa luultavasti sitä olemasta, jos pinta-ala nostetaan 15 prosenttiin.
Joka tapauksessa niin heillä kuin meilläkin merkitsee tuollainen yli 10 prosentin luomualan osuus jo näkyvää lovea ruokaomavaraisuuteen. Vaikka se tietysti näin korkealla elintasolla näkyy kansalaisille hyvin huonosti.