Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
21.04.18 - klo:18:34 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ranskan luomupyrkimykset  (Luettu 22 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 9431



Profiili Sähköposti
« : 16.04.18 - klo:12:34 »

Nyt näyttää myös Ranskan hallitus hurahtaneen omaan luomun lisäämistavoitteeseensa, kertoo ATL Tidning:

Fördubblad ekosatsning i Frankrike

Lainaus
Frankrike satsar 11 miljarder kronor för att fördubbla den ekologiska produktionen fram till 2022.


Kuten muuallakaan, syynä ei ole kysyntä. Päätös on poliittinen. Mikä näkyy siitäkin, että hallituksen täytyy itse varmistaa tämä kysyntä:

Lainaus
Ett annat mål är att 20 procent av de livsmedel som används inom offentliga matsalar ska vara ekologiskt märkta.

Artikkelin loppupuolella on tietoja luomusta Ranskassa. Niitä lukuja on sitten suhteutettava luvulla 66 miljoonaa, joka on maan tämänhetkinen väkiluku. Täältä voi sitten hankkia lisätietoa tai selvennystä:

http://www.fibl.org/en/themes/organic-farming-statistics.html

(Perusuutisesta kiitos: "miehemme Tukholmassa" ...)
« Viimeksi muokattu: 16.04.18 - klo:15:28 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 9431



Profiili Sähköposti
« Vastaus #1 : 17.04.18 - klo:04:56 »

Ranskan luomusuuutta arvioitaessa täytyy siis ensimmäiseksi ottaa huomioon tuo väkiluku. Jos luomumyynti on 7,85 miljardia euroa, se toki kuulostaa valtavalta. Mutta henkeä kohti se on vain 119 euroa. Eli Suomeen nähden (56 euroa) noin kaksinkertainen.

Jos täsmällisempien tietojen puutteessa arvioimme Ranskan elintason ja hintatason samaksi kuin Suomessa, ja täällä luomun osuus on 2,3%, voisi tuo osuus Ranskassa olla 4,6%.

Muualta saadun tiedon mukaan Ranskan oma luomutuotanto vastaa n. 70% kulutuksesta, loput tuodaan. Niinpä, yksinkertaistaen, olettaen, tuo luomualan 6,5% osuus on tarvittu noin n. 3% ruokaosuuden tuottamiseen.

Niinpä käytetyn alan ja tuotetun ja myydyn ruoan suhde voisi Ranskassa olla huomattavasti Suomea järjellisempi. Mutta lakkaa luultavasti sitä olemasta, jos pinta-ala nostetaan 15 prosenttiin.

Joka tapauksessa niin heillä kuin meilläkin merkitsee tuollainen yli 10 prosentin luomualan osuus jo näkyvää lovea ruokaomavaraisuuteen. Vaikka se tietysti näin korkealla elintasolla näkyy kansalaisille hyvin huonosti.
« Viimeksi muokattu: 17.04.18 - klo:08:48 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!