Kiertoartikkeli useassa lehdessä, vain tilaajille (otsikko ja ingressi Googlen kautta):
Vahva epäily glyfosaatin väärästä käytöstä johtaa näytteen ottamiseen, mutta rangaistavia jäämiä löydetään aniharvoin
Kasvinsuojeluaine glyfosaatin käyttö viljojen pakkotuleennuttamiseen on Suomessa kielletty. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto muistutti asiasta hiljattain.
Aniharvoin siis. Ja luultavasti vielä harvemmin koko sato määrätään käyttökieltoon. Josko
koskaan? (Vrt. edellä 9.8.18). Koska on erittäin epätodennäköistä ellei mahdotonta, että pakkotuleennuttamallakaan vilja muuttuisi sellaiseksi, että "siitä aiheutuu vaaraa ihmisten tai eläinten terveydelle".
Nimittäin tällaista ei tapahdu viranomaisten toimesta. Joku "kranttu" viljan {suur)ostaja voi tietysti reagoida jo äärimmäisen vähäiseenkin jäämälöytöön, vaikkei sillä mitään reaalista terveydellistä vaikutusta mihinkään olisikaan.
Pitäsikö vielä Tukesilta tarkistaa asia? Jotenkin tämä juttu muistuttaa kovasti Eviran vuosikausien "meuhkaamista" muuntogeenisten ainesosien merkitsemisen tärkeydestä - vaikkei ensimmäistäkään tällaista elintarviketta ole Suomen kaupoissa nähty!