Author Topic: Temp  (Read 72891 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14054
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #270 on: 11.03.20 - klo:12:18 »
Yrityksiä ha ja 1000 kg

Luomu

MARJAT YHTEENSÄ   265   678   547

547/678 = 806,8 kg

OMENA   65   65   153

153/65 = 2353.84615385

Tavanomainen

YHTEENSÄ MARJAT   1 592   6 701   17 965

17965/6701 = 2680.94314281

Omena   303   673   7 196

7196/673

10692.4219911

Marjojen keskimääräinen hehtaarisato v. 2018 oli 2 680,8 kg, luomussa 806,8 kg, eli 30% tavanomaisesta. Omenien keskimääräinen hehtaarisato v. 2018 oli 10 692, 4 kg, luomussa 2 353,8 kg, eli 22% tavanomaisesta.
195
Mansikka   152   195   353000/195 = 1810.25641026

Herukat
Mansikka   1 113   4 155   15333000/4155 = 3690.25270758
Tyrni

Otetaanpa vielä erikseen mansikka kun siitä luomumansikasta joka vuosi kovasti kohkataan.

Mansikan keskimääräinen hehtaarisato v. 2018 oli 3690,2 kg, luomussa 1810,2 kg, eli 49% tavanomaisesta.


353000/15333000
« Last Edit: 11.03.20 - klo:13:42 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14054
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #271 on: 12.03.20 - klo:00:30 »
Nyt kun Luken puutarhatilastojen tuotantotiedoista on julkistettu uusi versio, voimme päivittää tämän:

Tässä pohjaksi ja vertailuun tiedot vuodelta 2018:

Vihanneksia yhteensä 258 miljoonaa kiloa, josta luomua 6,365 miljoonaa kiloa, osuus 2,5%.

Marjoja yhteensä 18 miljoonaa kiloa, josta luomua 0,547 miljoonaa kiloa, osuus 3,0%.

Omenia 7 miljoonaa kiloa, josta luomua 0,153 miljoonaa kiloa, osuus 2,1%.


Vuoden 2919 tiedot:

Vihanneksia yhteensä 300 miljoonaa kiloa, josta luomua 6,365 miljoonaa kiloa, osuus 2,5%.

Marjoja yhteensä 18 miljoonaa kiloa, josta luomua 0,547 miljoonaa kiloa, osuus 3,0%.

Omenia 7 miljoonaa kiloa, josta luomua 0,153 miljoonaa kiloa, osuus 2,1%.

Päivitetäänpä nämäkin:

Quote
Keskimääräinen hehtaarisato vihannesten avomaan tuotannossa 8 520 kiloa, luomussa 4 361 kiloa, eli 51% tavanomaisesta.
Marjojen keskimääräinen hehtaarisato v. 2018 oli 2 680,8 kg, luomussa 806,8 kg, eli 30% tavanomaisesta. Omenien keskimääräinen hehtaarisato v. 2018 oli 10 692,4 kg, luomussa 2 353,8 kg, eli 22% tavanomaisesta.


Vuoden 2919 tiedot:

Keskimääräinen hehtaarisato vihannesten avomaan tuotannossa 8 520 kiloa, luomussa 4 361 kiloa, eli 51% tavanomaisesta.
Marjojen keskimääräinen hehtaarisato v. 2018 oli 2 680,8 kg, luomussa 806,8 kg, eli 30% tavanomaisesta. Omenien keskimääräinen hehtaarisato v. 2018 oli 10 692,4 kg, luomussa 2 353,8 kg, eli 22% tavanomaisesta.

Ja mansikka:

Otetaanpa vielä erikseen mansikka kun siitä luomumansikasta joka vuosi kovasti kohkataan.

Mansikan keskimääräinen hehtaarisato v. 2018 oli 3690,2 kg, luomussa 1810,2 kg, eli 49% tavanomaisesta. Ja luomumansikoiden osuus koko mansikkasadosta on hyvin tutunoloinen luku 2,3%.

Vuoden 2919 tiedot:

Mansikan keskimääräinen hehtaarisato v. 2018 oli 3690,2 kg, luomussa 1810,2 kg, eli 49% tavanomaisesta. Ja luomumansikoiden osuus koko mansikkasadosta on hyvin tutunoloinen luku 2,3%.

« Last Edit: 20.05.20 - klo:11:15 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14054
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #272 on: 12.03.20 - klo:06:59 »
Nyt meillä on siis  valmis yhteenveto siitä, millaisia tuotanto-osuuksia saavutettiin luomuviljelyn 11,7 prosentin viljelyala-osuudella v. 2019:

Vilja 3,6%
Kasvikset (—)
Marjat
Hedelmät (omena)
Maito 3,2%
Kananmunat 6,9%.
Liha 1%

Tuossa lihan 1% on saatu armeliasti ylöspäin pyöristämällä, sillä oletuksella että luomubroilereita on tuotettu v. 2019 yhtä paljon kuin parhaana vuonna aiemmin. Tässä sitten luomun "handikapit", siitä lähtökohdasta, että samaan pitäisi pystyä. Prosenttiyksiköissä, vaikka käytänkin tässä %-merkkiä:

Vilja —8,1%
Kasvikset (—)
Marjat
Hedelmät (omena)
Maito —8,5%
Kananmunat —4,8%
Liha —10,7

Tuossa olikin suurinpiirtein kaikki mitä luomuna tuotetaan. Sille omistetulla pinta-alalla Suomessa.

Näin me tänä vuonna ehätimme Pro Luomua edelle, tältä osin: sen vuosittainen yhteenveto ei ole vielä valmis. Molempia meitä viivästytti Luken "muniminen" kasvisten tietojen julkistamisessa (marjat ml.)
« Last Edit: 24.05.20 - klo:14:28 by Heikki Jokipii »


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14054
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #274 on: 14.03.20 - klo:16:51 »
Metsähallitus
Kirjaamo
kirjaamo (at) metsa.fi

Meidän yhdistyksellämme on teille ja valtiolle yleensä seuraavat kaksi (2) kysymystä.

Valtion netttisivulla kerrotaan:

"Suomen luonnon päivän pääkoordinaattori on Metsähallitus. Luonnon päivä luomutilalla -tapahtumaa koordinoivat maa- ja metsätalousministeriö, Luomuliitto, Pro Luomu, Biodynaaminen yhdistys, MTK ja SLC. "

Miten ihmeessä tuohon päivään on erikseen valittu taikauskoa eli astrologiaa edustava järjestö? Eli Biodynaaminen yhdistys? Jopa Suomessa merkitykseltään hyvin mitätön? Lainaan nettsivustoltamme:

"Niinpä on odotettavissa, että huomattava osa Suomen käytännössä seitsemästä (7) biodynaamisesta tilasta on tänäkin vuonna tuossa mukana. Koska heidän annetaan olla, tavallaan jopa tyrkyttäen heille tätä mahdollisuutta.  Tyrkyttäen, koska biodynaaminen yhdistys on jo Luomuliiton jäsenyhdistys. Samoin Pro Luomun. Miksi se on otettu tuohon erikseen?"

Toinen kysymyksemme on seuraava:

miksi ylipäänsä suositaan ideaa, että luomuviljely olisi jotain Suomen luonnolle läheistä tai hyvää? Luomuviljelyn kun yleisesti tunnustetaan vaativan moninkertaisesti viljelyalaa samaan elintarvikkeiden tuotannon tulokseen pääsemiseksi. Tällaisen toiminnan on hyvin vaikea nähdä suojelevan Suomen luontoa.


Heikki Jokipii

puheenjohtaja
Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry
« Last Edit: 15.03.20 - klo:05:39 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14054
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #275 on: 01.04.20 - klo:11:24 »
Yhteensä 2019

Avomaan tuotantoala oli 18 541 hehtaaria ja kasvihuoneala 361 hehtaaria.
Pinta-alallisesti tärkeimmät avomaavihannekset olivat tarhaherne (5 151 ha), porkkana (1 842 ha) ja ruokasipuli (1 235 ha).
Avomaavihannessato oli 210 miljoonaa kiloa, josta porkkanaa 78 miljoonaa kiloa.
Marjoja tuotettiin 22 miljoonaa kiloa. Mansikan osuus oli 18 miljoonaa kiloa.
Kasvihuonevihannestuotanto oli 95 miljoonaa kiloa, josta kasvihuonekurkkua oli 49 ja tomaattia 40 miljoonaa kiloa.
Koristekasvituotantoa oli kasvihuoneissa 117 hehtaarin alalla.
Omenan tuotanto oli jälleen ennätyksellistä, 8 miljoonaa kiloa.

210000000/18541=11326.2499326
95000000/361=263157.894737
 
« Last Edit: 01.04.20 - klo:11:39 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14054
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: Today at 07:34 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14054
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #277 on: 28.05.20 - klo:09:26 »
Heikki Jokipii

Jokkeki Hiipii

Keijo K. Iki-Pihi ?

Anja Jokipii

Kai Jo Naipi
Jakoi Naipi

Aikoja Nipi
Piika Nojai

Piia Nikoja
Piano Jaiki

Jakoi Piina

15+31+75+50+96
« Last Edit: 30.05.20 - klo:14:10 by Heikki Jokipii »