Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
18.01.19 - klo:16:29 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Temp  (Luettu 9748 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #45 : 10.05.18 - klo:06:57 »


http://www.marklynas.org/books/
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #46 : 10.05.18 - klo:18:19 »

Mitä merkitystä on luomupuurolla?

Vaiika siitä näyttää nyt tulleen jonkinlainen hitti joukkoruokaulussa?

http://tuottavamaa.net/forum/index.php?topic=16.msg11816#msg11816


Vs: Luomu laitosruokailussa ja muu pyrkimys pakkosyöttää
« Viimeksi muokattu: 11.05.18 - klo:16:05 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #47 : 11.05.18 - klo:17:13 »

https://www.telegraph.co.uk/news/0/deadly-armyworm-could-march-britain-devastating-african-crops/


Teollinen maatalous? Kiinalainen uusi sikala:

https://pbs.twimg.com/card_img/994718762610974725/cY486oM4?format=jpg&name=small

****


Elovena täysjyväkaurahiutale 1,29 e/kilo. Luomuna 2,50 euroa/kg. Luomupaketti 900 g, miksi? Toisesta tiedot.

https://www.elovena.fi/resepti/-/p/taydellisen-kaurapuuron-keitto-ohje?reid=480610

Desi kaurahiutaleita painaa 35 grammaa.

Valio täysmaito 1,12 litra, luomuna 1,25
« Viimeksi muokattu: 12.05.18 - klo:16:04 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #48 : 12.05.18 - klo:15:20 »

Markkinatutkija "6. Kerros" oli Pro Luomulle luomulihajalosteista tekemässään selvityksessä (2017) päätynyt tällaiseen näkemykseen (mainittu sen raportissa 2 kertaa):

Kohderyhmä, jolle luomu on itsessään riittävä lisäarvo, on
kuitenkin liian pieni ja varsin kriittinen isompia tuottajia – tai jopa
lihansyöntiä – kohtaan.

Pelkkä luomuleima on riittävä
lisäarvo vain harvalle kuluttajalle.

Selvitys perustui yrityshaastatteluihin.

https://www.ruokatieto.fi/sv/uutiset/joka-kolmas-suomalaistalous-ostaa-saannollisesti-luomuruokaa

https://www.linkedin.com/pulse/one-planet-enough-bjorn-lomborg?trk=v-feed&lipi=urn:li:page:d_flagship3_profile_view_base_recent_activity_details_all;2Hzyuy6psgPVQYzbfnwj1w==
« Viimeksi muokattu: 12.05.18 - klo:18:07 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #49 : 15.05.18 - klo:06:29 »

https://proluomu.fi/luomupuuron-me-syntyi/

Toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila Pro Luomusta kertoo, että luomuviljan viljelyssä ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita eikä keinotekoisia väkilannoitteita. Tästä kumpuavat luomupuuron ympäristöhyödyt kuten kemikalisoitumisen väheneminen, luonnon monimuotoisuuden lisääntyminen, maan kasvukunnon ylläpito ja luonnonvarojen säästyminen.

– Jos kaikki suomalaiset söisivät esimerkiksi kerran viikossa luomupuuroa luomuttoman sijaan, kasvinsuojeluaineita jäisi ruiskuttamatta pelloille noin 4 800 litraa kasvukaudessa, Kottila havainnollistaa.

***
Yli puolet kyselyyn vastanneista (57 %) pitää mahdollisena, että heidän kuntansa siirtyisi puurohiutaleiden osalta tarjoamaan pelkästään luomua. Lähes kolmasosa (30 %) arvioi, että luomuun vaihtaminen ei ole mahdollista hinnan, saatavuuden tai hankintasopimuksen tiukkojen kriteerien takia.
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #50 : 18.05.18 - klo:07:36 »

http://faktavahti.blogspot.fi/


https://t.co/ztF8uIiHtv?amp=1
« Viimeksi muokattu: 18.05.18 - klo:10:10 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #51 : 18.05.18 - klo:12:05 »

Eikös luomun tuottavuus ole huonompi, kun peltoaluetta käytetään samaan satoon enemmän?

Luomun tuottavuus hehtaaria kohti vaihtelee kasveittain. Esimerkiksi herneessä ja pinaatissa sato on yhtä hyvä, vaativissa juureksissa eroa voi olla enemmän. Apetit pyrkii kehittämään myös luomua mahdollisimman satoisaksi menetelmäksi
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #52 : 18.05.18 - klo:12:35 »

https://www.acsh.org/news/2018/04/17/genetically-engineered-enzyme-recycles-plastic-1000x-faster-nature-12849
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #53 : 19.05.18 - klo:01:03 »

https://www.kepa.fi/uutiset-media/uutiset/miksi-nalka-kasvaa-vaikka-ruokaa-maailmassa-yllin-kyllin

Toisaalta perinteinen, mm, ruokwhävikki

Toisaalta muutoksenb0 eri h8nna5


****

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/05/18/biodynaamisen-maanviljelijan-markku-kuhan-mielesta-onnen-voi-loytaa-puhtaan
« Viimeksi muokattu: 19.05.18 - klo:01:11 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #54 : 20.05.18 - klo:13:50 »

Metodeja asian tutkimiseksi kehitetään ja hiotaan ympäri maailmaa:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.235520
« Viimeksi muokattu: 20.05.18 - klo:20:23 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
MiksuVes
Tulokas
*
Viestejä: 4


Profiili Sähköposti
« Vastaus #55 : 20.05.18 - klo:15:44 »

Kokeilin tuolla toisaalla viestej laittaa mutta eivät tallennu eivätkä tule läpi? Tulisiko tänne puolelle?
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #56 : 20.05.18 - klo:20:02 »

Kokeilin tuolla toisaalla viestej laittaa mutta eivät tallennu eivätkä tule läpi? Tulisiko tänne puolelle?

Millä puolella ei onnistunut?
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #57 : 21.05.18 - klo:08:29 »

Herlin ja regenerative:

http://kaytannonmaamies.fi/share/19898/00f3d5
tallennettu
MiksuVes
Tulokas
*
Viestejä: 4


Profiili Sähköposti
« Vastaus #58 : 21.05.18 - klo:09:30 »

Kokeilin tuolla toisaalla viestej laittaa mutta eivät tallennu eivätkä tule läpi? Tulisiko tänne puolelle?

Millä puolella ei onnistunut?

Kokeilin siihen ilmastonmuutos ketjuun laittaa linkkiä FB:ssa olevaan todella erinomaiseen ilmastoskeptiseen ryhmään, jossa kirjoittelee myös ihan tieteellisiä julkaisujakin tekevät tyypit, mutta jostain syystä sitä viestiä ei näy. Eli jonnekin bittitaivaaseen kadonnut...

Ts. tuo on se ryhmä:

https://www.facebook.com/groups/ilmastofoorumi/?ref=bookmarks
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10895



Profiili Sähköposti
« Vastaus #59 : 21.05.18 - klo:17:05 »

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.235865

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3904441-mehilaiskato-uhkaa-vieda-osan-ruokapoydan-antimista
« Viimeksi muokattu: 27.05.18 - klo:06:06 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!