Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue

Vieraslajien haitat

<< < (8/8)

Heikki Jokipii:

--- Quote from: Heikki Jokipii on 12.07.22 - klo:04:13 ---Ammattilaista tarvittaisiin tässäkin:


--- Quote ---Kurtturuususta jalostetut tarhakurtturuusut (R. rugosa -ryhmä) eivät ole kiellettyjä, joten on tärkeää erottaa kurtturuusut niistä sekä muista ruusulajeista.
--- End quote ---

Suoraan sanoen, minä en pysty. Tuossa ikkunani alla kaupungin hoitaman polun varrella on pensas, joka näyttää kurtturuusulta. Mutta ei siis todennäköisesti ole.

--- End quote ---

Kansallista vieraslajiluetteloa ehdotetaan päivitettäväksi – tutustu ja ota kantaa
maa- ja metsätalousministeriö


--- Quote ---Maa- ja metsätalousministeriö esittää päivitettäväksi kansallista haitallisten vieraslajien luetteloa ja siihen liittyvää asetusta. Luetteloon ehdotetaan lisättäväksi kanadanpiisku, korkeapiisku, isopiisku, vuorivaahtera, viitapihlaja-angervo, valkopajuangervo ja isotuomipihlaja sekä mustapääetana. Lausuntoja pyydetään 3.5.2023 mennessä.
--- End quote ---

Sitten kun tuo on hyväksytty, tulee varmasti varoitus, että älä missään tapauksessa sotke noita lajeja satakunnanmatalapiiskuun, joka on suojeltava laji!!! 8)

Heikki Jokipii:
Glyfosaatin yllättävä etu ja käyttökohde:

Viewpoint: Without glyphosate, critical wetlands and wildlife could be strangled by invasive plants

Tai ei se täällä enää yllätä. Siinä on listattu samoja käytännössä epätoivoisia tapoja taistella haitallisia vieraslajeja vastaan ilman glyfosaattia kuin Suomessakin. Vrt. edellä.

Heikki Jokipii:
Anteeksi vaan, mutta kyllä tämä toimeliaisuus alkaa kuulostaa jo vähän epätoivoiselta:

Jyväskylässä lampaista on saatu tehokas apu jättipalsamin vastaiseen taisteluun

Kaikki tuo vain, koska halutaan välttellä sitä yksinkertaisinta ratkaisua. Kuitenkin pitkän projektin tulos on vain tämä (lihav. HJ):


--- Quote ---Kokeilu kestää viisi vuotta ja tulokset ovat olleet edelliseltä neljältä kesältä lupaavia. Lampaiden avulla jättipalsamit ovat lähes hävinneet viiden hehtaarin kokoisilta laidunalueilta.
--- End quote ---

Ja edelleen on suurta yleisöä ohjeistettava:


--- Quote ---Vehkalammenpuistossa on kannustettu asukkaita kitkemään jättipalsamia laidunten ulkopuolelta.

”Ylös nyhdetyt palsamit eivät juurru uudestaan, kun niiden juuret murskaa tallaamalla. Tallatut palsamit voi vain jättää paikalleen, sillä ne maatuvat nopeasti ja luovuttavat siten maahan takaisin sieltä ottamansa ravinteet”, Ylitalo kertoo.
--- End quote ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Go to full version