Author Topic: Keinoliha  (Read 164 times)

Jarrumies

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 635
    • View Profile
Keinoliha
« on: 07.11.18 - klo:16:57 »
keinolihasta luento:

https://www.skepsis.fi/Tapahtumat

07.11.2018 Luento: Hanna Tuomisto: Keinoliha – perusteet, haasteet, mahdollisuudet
Helsinki

Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), klo 18–20
Helsingin yliopiston kestävien ruokajärjestelmien apulaisprofessori Hanna Tuomisto luennoi Skepsis ry:lle otsikolla: Keinolihan perusteet, mahdollisuudet ja haasteet. Luennolla käsitellään mm. seuraavia asioita:

• Mitä keinoliha tarkoittaa ja miksi sitä kehitetään?

• Minkälainen on keinolihan valmistusprosessi ja missä vaiheessa sen kehitys on tällä hetkellä?

• Keinolihan elinkaaritason ympäristövaikutukset suhteessa muihin vaihtoehtoihin?

• Onko keinoliha terveellistä?

• Miltä keinoliha maistuu?

• Keinolihan tulevaisuus, haasteet ja rohkeimmat visiot?

Lisätietoja luennoitsijasta: https://tuhat.helsinki.fi/portal/fi/person/htuomist

Keinolihan perusteet, mahdollisuudet ja tulevaisuudennäkymät aukeavat tarkemmin marraskuun ensimmäisenä keskiviikkona 7.11.2018, klo 18.00 Tieteiden talon pääsalissa (Kirkkokatu 6, Helsinki). Yleisön kysymykset ja rakentavat kommentit otetaan vastaan avosylin, sana on vapaa ja sisäänpääsy ilmainen, tervetuloa!

Luennon jälkeen yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11575
    • View Profile
    • Email
Vs: Keinoliha
« Reply #1 on: 21.02.19 - klo:07:39 »
Tämä ei sitten ollutkaan itsestään selvää:

Osäkert om labbkött är klimatsmart

Tässä myös Sciencedailyn selostus tuosta tutkimuksesta:

Climate-friendly labriculture depends on an energy revolution

PS. 23.2.19: Myös maaailma.net osasi kertoa asiasta, ja tämä on kivasti suomeksi:

Tutkimus: Keinoliha ei välttämättä olekaan ilmastoystävällisin vaihtoehto karjankasvatukselle
« Last Edit: 23.02.19 - klo:13:44 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11575
    • View Profile
    • Email
Vs: Keinoliha
« Reply #2 on: 23.03.19 - klo:05:45 »
Onko tässä kehitetty joku kokonaan uusi tapa keinolihan tuottamiseen:

Artificial meat: UK scientists growing 'bacon' in labs

Seurantaan!