Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
24.02.19 - klo:03:43 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 ... 21 22 [23]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Luomun ja tehotuotannon hyötysuhteesta  (Luettu 62896 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 11074



Profiili Sähköposti
« Vastaus #330 : 26.12.18 - klo:13:15 »

Tuohon edelliseen vertailutiedoksi tämä ote Pro Luomun liharyhmän 11.9.18 pöytäkirjasta:

Lainaus
• Ruotsista käydään ostamassa korsirehua
• Eläimet teuraaksi kun rahaa ei ole
• Kaikkialla Suomessa ei ole niin huono tilanne, monilla alueilla ok tai
melkein ok. Ja syksyn viimeinen säiilörehusato voi olla ihan hyvä.
• Etelä-Pohjanmaalta vakkaSuomeen tilanne huonoin
• Tanskassa ja Ruotsissa tilanne todella huono
• Ulkomaan rehussa ja kuivikkeessa tautiriskejä
• Luomussa laidunnusvaatimus on ääriolosuhteissa ´haastavaa,
ylilaidunnus, poljenta…
• Pohjois-savo, pois-karjala ja kainuu, hyviä alueita
• Varsinais-Suomia, E-Pohjanmaa huonoja
• Poikkeuslupia tavanomaisen karkearehun käyttöön 10, viime vuonna
vähemmän

Ja samassa kokouksessa esitellystä erillisestä selvityksestä:

Lainaus
KARKEAREHUTILANNE
• Kasvanut viljelyala helpotti ongelmaa
– Nautatilat keränneet karkearehua paaleina kasvinviljelytiloilta

Osittain siis luomueläintilat ovat saaneet apua muilta luomutiloilta. Mutta kaikille sitä apua ei ole ollut tarjolla. Vaan on tarvittu apua tavanomaiselta tiloilta. Ja poikkeuslupien määrä oli 2 kuukauden aikana kasvanut (10 → 17). Eli poikkeuslupia voi tulla vielä lisääkin, tuosta päättelemme.

« Viimeksi muokattu: 26.12.18 - klo:13:41 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 11074



Profiili Sähköposti
« Vastaus #331 : 11.01.19 - klo:05:06 »

Kunnianhimoisia tavoitteita ei puutu tulevassa luomufoorumissa:

Lainaus
13.3.2019 Luomun kasvuloikka –seminaari

Tavoitteena tuplata luomu neljässä vuodessa.

[...]
11.45 Miten luomun myynti tuplataan?
kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu, SOK

12.15 Miten luomun vienti tuplataan?
ohjelmajohtaja Esa Wrang, Business Finland/Food from Finland

13.00 Lounas (omakustanteinen)

14.00 Ammattikeittiöiden merkitys luomun tuplaamisessa
hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria

14.45 Miten luomun sadot tuplataan?
puhuja auki
[...]

Kaikkia noita esityksiä tulemme aikanaan kommentoimaan,  sikäli kuinka ne nettiin ilmestyvät. Mutta erityisellä mielenkiinnolla odottelemme tuossa viimeksi mainittua esitystä.

Olettaen, ettei siinä tarjota sellaista vastausta, että tavoite saavutetaan tuplaamalla luomuviljelyala. Tai kommentoimme toki silloinkin, mutta silloin esitys ei ole mielenkiintoinen.

Tietysti muistaen, ettei tuokaan riitä tavanomaisen viljelyn tason saavuttamiseen. Johon luomussa tarvittaisiin oikeastaan hehtaarisadon nelinkertaistaminen.


PS. Ihan erikseen olisi tämäkin mielenkiintoinen tapahtuma:

Lainaus
Vaalipaneeli

17.00-18.30 Mikä on ruokapolitiikan painopiste seuraavalla hallituskaudella?
Paneelin vetää Simo Frangén, keskustelemassa pääosin pirkanmaalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.

Toisen keskustelumme kannalta. Olisi, ellei olisi vahvasti luultavaa, että panelistit ovat valikoituneet niin, ettei odotettavissa ole kuin vanhaa tuttua kritiikitöntä luomuhyminää.
« Viimeksi muokattu: 11.01.19 - klo:09:39 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 11074



Profiili Sähköposti
« Vastaus #332 : 10.02.19 - klo:09:30 »

Luomulihan arvoketjutyöryhmän pöytäkirja 20.11.18 kertoo luomulihan tuotannosta ja myynnistä aika epämääräisesti:

Lainaus
Katsaus markkina- ja tuotantotilanteeseen
• Luomulihakauppa käy hyvin, satsaukset onnistuvat
• Kysyntä kasvussa
• Kun tarjontaa tulee lisää, volyymi kasvaa
• Myynti kasvaa eniten kasvukeskuksissa, mutta alueelliset ja jopa
myymälöiden väliset erot isoja
• Myymälän panostus luomuun merkityksellistä
• Rehupula vaikuttaa tuotantoon, emolehmätiloilla eläinten
määrää vähennetään.
• Luomunaudan lihaa saataisiin enemmän, mikäli kaikki
emolehmätilojen vasikat saataisiin loppukasvatukseen luomuna.

Eli täytynee vain odotella kärsivällisesti Luomu Suomessa 2018 -koostetta, ennen kuin tietää, tapahtuiko luomulihan tuotannossa viime vuonna mitään olennaista muutosta. Vai jatkuiko se yhä (oikeastaan käsittämättöman) alhaisella tasollaan (esim. Ruotsiin verrattuna)?
« Viimeksi muokattu: 10.02.19 - klo:10:03 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: 1 ... 21 22 [23]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!