Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
22.10.18 - klo:13:18 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 ... 14 15 [16]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Monsanton käyttäytyminen?  (Luettu 66064 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10420Profiili Sähköposti
« Vastaus #225 : 13.02.18 - klo:05:45 »


Jos tämä Argentiinan tapaus tulee esiin esim. (ilmeisesti vielä järjestettävien) Monsanto-marssien yhteydessä Suomessakin, [...]

Veikkaukseni kuitenkin on, että nyt tämä juttu - eli nämä Monsanto-marssit - taitavat Suomessa nyt loppua siihen, mitä se oli. Nimittäin nyt ko. liike/aktio on laajentanut agendaansa rokotuksia vastaan:

http://www.march-against-monsanto.com/2014/04/autism-awareness-month-are-gmos-and.html

"Autism Awareness Month: Are GMOs And Vaccines Behind Skyrocketing Rates?"

Tässä tulee Suomessa raja, luulen. Ei lähde mukaan enää vihreätkään. Straniuskaan.

Tuon marssiperinteen tai perinteeksi aiotun hiipumiseen lähes alkuunsa Suomessa vaikutti varmaan tuokin, mutta muualla mailmassa sekin naula ehkä vetää, ainakin tämä kytkentä Mark Lynasin mukaan jatkuu:

Anti-GMO group March Against Monsanto promotes, profits from anti-vaccine ads

Mutta Kaliforniassa kelpaa yhä näiden kahden vastustaminen yhdessä nipussa:

Proposed California ballot initiative aligns GMO opponents with anti-vaxxers

Suomessa tosiaan geenimuuntelun vastustaminen oli kauan sitten kytköksissä rokotusten vastustamiseen, mutta siitä on niin kauan, ettei siitä oikeastaan löydy enää edes jälkiä netissä.

***

Miten tämä Monsantoon liittyy? Ainakin tämä kirjoittaja liitti firman kansalaisaloitteeseen, jossa vaadittiin nykyistä laajempaa merkintäpakkoa geenitekniikan käyttämisestä elintarvikkeissa:

Iso paha Monsanto ja geenimuuntelun ongelmat

Ainakin kyseisessä aloitteessa ilmoittamisvelvollisuus oli ensimmäinen askel kieltämiseen, jos perustelu oli:

Lainaus
Eläinkokeilla tehdyt tutkimukset osoittavat geenimuunneltujen tuotteiden aiheuttavan syöpää, sekä muita sairauksia. Kuluttajilla on oltava valinnanvapaus olla syömättä tuotteita, joiden epäilee olevan terveydelleen haitallisia.

Samaan kuin hän Kaliforniassa yhä uskoo:

Lainaus
Jensen said ... she was prompted to write the initiative because she believes cancer, autism and other diseases are linked to exposure to toxic chemicals, genetically modified organisms or radiation.

Mutta Suomessa tuo oli n. 5 vuotta sitten. Sen jälkeen näyttää vastustuksen "momentum" tässä maassa kyllä aika lailla vähentyneen (tuokaan aloite ei kyllä saanut kuin n. 10 000 kannatusilmoitusta). Eikä noin suoraviivaisia väitteitäkään enää juuri näe, ne on korvattu vaatimuksilla muka tarvittavista lisätutkimuksista tms.

Monsanto-marssien yhdistäminen Suomessa vapaakauppasopimuksen vastaisiin TTIP-marsseihin v. 2014 tuntui varmaan aluksi taktisesti hyvältä idealta. Mutta strategisesti se ei GMO-vastustajien kannalta ollut, kun nuo TTlP-marssit loppuivat viimeistään siihen, että Trump ilmoittautui vapaakaupan vastustajaksi.

Mutta Amerikastakin on tietoja, että Monsanto-marssien osallistujamäärät ovat vähentyneet, niitä on jopa jouduttu peruuttamaan.
« Viimeksi muokattu: 14.02.18 - klo:09:56 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10420Profiili Sähköposti
« Vastaus #226 : 05.06.18 - klo:05:14 »

Monsantoa ei kohta enää ole. Bayer on ilmoittanut, että fuusioituvan yhtiön nimessäkään ei Monsanto-sanaa tule näkymään.

Mutta viimeisen kukoistuksensa näyttää saavan tarina siitä, että Monsanto on vainonnut viattomia viljelijöitä, nyt tätä fuusiota koskevissa uutisissa. Siksi tähän nyt yhteenveto siitä, miten on ja on ollut asian laita:

Dissecting claims about Monsanto suing farmers for accidentally planting patented seeds
« Viimeksi muokattu: 05.06.18 - klo:05:28 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10420Profiili Sähköposti
« Vastaus #227 : 05.06.18 - klo:14:48 »

Ja on tämä kanssa. Tekniikka ja talous kertoo - Yleen kyllä viitaten - ihan asiauutisen, mutta sen täytyy otsikoida se näin:

Yle: Pahamaineinen Monsanto ja saksalainen Bayer yhdistyvät

Noin kiltisti tämä "pahanmaineisuus" omaksutaan ko. firmaan yhdistettävänä adjektiivina. Vaikkei toimittajalla muuten tarvitse olla aavistustakaan, miksi se olisi sellainen.

Lainaus
Yhdistyminen synnyttää yhtiön, joka hallitsee yli neljännestä maailman siemen- ja tuholaismyrkkymarkkinoista. Ympäristö- ja maanviljelyjärjestöt ovat vastustaneet kauppaa, jonka myötä suuryrityksillä pelätään olevan liikaa ruoantuotantoon.

Paitsi, että hyvin suuri osa näistä ympäristöjärjestoistä toivoisi, ettei juuri tuon tulevan firman hallitsemia muuntogeenisten siementen tai tuholaismyrkkyjen markkinoita lainkaan olisi olemassakaan!

Siinä tuli T&T huomaamattaan ottaneeksi saman kannan.

Ovatko muuten maatalousjärjestöt vastustaneet kauppaa? Ai niin, onhan sielläkin paikallinen luomulitto, joka varmaan on vastustanut silti, vaikka asia ei sille millään muotoa kuulu.
« Viimeksi muokattu: 05.06.18 - klo:16:23 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10420Profiili Sähköposti
« Vastaus #228 : 13.06.18 - klo:06:39 »

March against Monsanto -sivustolla kehotetaan (4.6.18) taistelun jatkamiseen (tai uudelleen aloittamiseen), tästä huolimatta:

BREAKING NEWS: The Name Monsanto is Officially History After 117 Years of Poisoning People Around the Globe

Lainaus
Bayer seems hell-bent on continuing down the same path as Monsanto, therefore, it is now time to start our March Against Bayer.
[..]
While it comes as welcome news that Monsanto appears to be officially gone, a whole new fight has now begun.

Bayer is just as dangerous as Monsanto with an equally dark history (learn more here), and as noted in the quote above they look poised to carry on Monsanto’s mission, which will include the production of the “probable human carcinogen” Roundup that is being found in our air, water, foods and even childhood vaccines.

The next step is to continue to raise awareness so that we can mobilize to support organics and help defeat the new Bayer machine the same way we did with Monsanto.

For starters, it is vitally important to note that Bayer’s GMO division is called CropScience — this is the “New Monsanto” we must expose for the world to see.

And as usual it will be the farmers, consumers, and yes, the protesters on the front lines of this “fight for our lives.”

We hope you will continue to show us your support because we need it now more than ever.

Lihavoimani osoittaa kyllä aika lailla paisuteltuja luuloja tämän protestilikkeen vaikutusvallasta. Ja miten se tuon tekisi? Löytämällä jostain vielä suuremman firman, joka nielaisisi Bayerin?

Yksityiskohtana: aika huonon iskulauseen tai nimen saa kyllä siitä, jos yrittää tätä: March against CropScience. *) Vaikka se hyvin ehkä todellisuutta heijastaisikin.  Virnistää

Suomessa "Monsanto ulos Suomesta" -facebook-sivustoa ei ole pariin vuoteen päivitetty.


____________

*) tietysti voi olla vaikea lietsoa vihaa Bayeriakin kohtaan, jos valtaosalle suomalaisisista tulee sen nimestä ja logosta mieleen Aspiriini.  Cool
« Viimeksi muokattu: 13.06.18 - klo:09:51 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10420Profiili Sähköposti
« Vastaus #229 : 14.06.18 - klo:07:06 »

Mutta kyllä mustamaalaavan tarinaperinteen rakentaminen Bayerinkin ympärille on jo hyvässä alussa:

https://www.march-against-monsanto.com/eight-reasons-why-any-human-being-with-a-conscience-should-boycott-monsanto-and-bayer/


Lainaus
3. The Dark History of Bayer-

Manufacturers of chemical weapons during the first World War, Bayer is another poster child of the post-World War II chemical-intensive farming and medicine landscape.

The company also became part of IG Farben in 1925, the chemical and explosive manufacturing arm of the Adolph Hitler’s Nazi war machine and largest single entity profiting it (more info here).

Now, Bayer makes medicines that may saving lives, but also ones with shocking side effects that have led to tens of thousands of lawsuits (see a list of medications to boycott and learn more here).

Hitler ja natsit mainittu. Ja täällä lisää:

https://www.gmwatch.org/en/gm-firms/11153-bayer-a-history

Jos Monsanto oli syyllinen Vietnamin sodan sotarikoksiin (ks. edellä 07.10.08), niin Bayerilla on kontollaan sitten II maailmansodan rikokset!
« Viimeksi muokattu: 14.06.18 - klo:08:00 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10420Profiili Sähköposti
« Vastaus #230 : 09.09.18 - klo:04:25 »

Tämä on idioottimaista ...

VIETNAM VAATII AGENT ORANGEN UHREILLE KORVAUKSIA MONSANTOLTA

... koska, kuten jo edellä 07.10.08  todettiin, vastuu ja siten myös mahdollinen korvausvastuu asiassa on täysin USA:n valtiolla. Vietnamilaiset olivat tavallaan tämän jo ymmärtäneetkin, mutta:

Lainaus
Vietnamin hallitus on nyt osoittanut korvausvaatimuksensa Yhdysvaltain hallituksen sijasta Agent Orangea valmistaneille yhtiöille, Monsanton lisäksi Dow Chemicalille ja Diamond Shamrockille.

Vietnamia on ehkä rohkaissut san franciscolaisen oikeusistuimen neljä viikkoa sitten tekemä päätös, jossa Monsanto tuomittiin maksamaan 289 miljoonan dollarin korvaus parantumatonta syöpää sairastavalle amerikkalaismiehelle. Oikeus katsoi syövän aiheutuneen RoundUp-rikkaruohomyrkystä. RoundUp on glyfosaatin kauppanimi.

Eli Vietnam haluaa mukaan tähän "oikeudenkäyntilottoon".
« Viimeksi muokattu: 09.09.18 - klo:06:17 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 10420Profiili Sähköposti
« Vastaus #231 : 15.10.18 - klo:08:37 »

Voima-lehdessä "fatwa" Monsantoa vastaan on yhä voimassa, vaikkei itse firmaa ole enää olemassa. Tällä kertaa (26.9.18) asia saatiin esille kirjallisuusartikkelissa:

MANIPULOITUA MAATA
Kirjailijaa vainosi ajatus sormiaan nuolevasta ja ennen aikaansa kuolevasta naisesta.


Lainaus
Mystisellä tarinalla on vankat juuret todellisuudessa.
”Kirja kertoo siitä, mitä Argentiinassa tapahtuu. Ihmiset sairastuvat, koska maa on myrkyn peitossa”, huokaa Schweblin.
ARGENTIINA on ollut tunnettu kookkaan pihvikarjan ja gauchojen, karjapaimenten maana. Nyt valtion tärkein maataloustuote onkin soija.
Soijatalous ei tee Argentiinasta ekohippien unelmaa, vaan proteiinipapujen tehtailu on tuonut uudet ongelmat. Viljelyalasta suurimman osan on valloittanut suuryritys Monsanto ja sen geenimanipuloidut pavut.
Soijapelloilla rikkaruohot ovat riesa. Monsanto levittää pelloille paljon glyfosaattia sisältäviä kasvimyrkkyjä, jotka tappavat kaiken muun kasvillisuuden paitsi soijapavut.
”Myrkyt leviävät myös asutuksen päälle, ja niitä valuu pohjavesiin”, Schweblin tuskailee.
Schweblin on kotoisin pääkaupungista Buenos Airesista. Tunteeko kaupunkilainen maaseudun ongelmat?
”Kyllä! Soijapeltoja on kaikkialla ­Argentiinassa, jopa ihan Buenos Airesin vieressä.”
Argentiinassa myrkyistä keskustellaan ja niistä kiistellään paljon julkisuudessa. Kirjaansa varten Samanta Schweblin haastatteli tutkijoitakin. Eräs Houreunen tärkeimmistä käänteistä syntyi lääkärin ja kirjailijan keskusteluista jo vuonna 2012.
”Hän kertoi minulle naisesta, joka sairastui vakavasti nuoltuaan lähteessä kastelemiansa sormiaan.”

Ja herkkä taitelijahan ei voi koskaan olla väärässä, vaan löytää intuitiollaan totuuden? Ja tuo haastateltukin oli sentään lääkäri.

Vaikka tuo lääkäri olisi voinut listata useita mahdollisia syitä tuolle akuutille sairastumiselle. Joista mahdolliset glyfosaattijäämät lähteen vedessä ovat ehkä kaikkein epätodennäköisin. Suorastaan täysin mahdoton: jopa IARC puhuu pitkäaikaisesta altistumisesta, ei akuutista myrkyllisyydestä. Mutta kirjailijan taiteellinen vapaus ulottuu ilmeisesti tuohonkin?

****

Laitoin sinnekin tämän:

Lainaus
Tuossa joko kirjailija valehteli tai sitten se lääkäri valehteli.

Oli sen karsinogeenisyyden laita miten tahansa, glysosaatti ei ole akuutisti myrkyllistä. Jos ko. naisen juomassa vedessä oli jotain sairastuttavaa, se ei varmasti ollut glyfosaattia.

Saa sitten nähdä, tuleeko se julki. (Tuli se.)
« Viimeksi muokattu: 15.10.18 - klo:14:21 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: 1 ... 14 15 [16]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!