Author Topic: Glyfosaatin uusi aika  (Read 8024 times)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 11399
  • View Profile
  • Email
Vs: Glyfosaatin uusi aika
« Reply #165 on: 10.04.19 - klo:06:17 »
Näin kerrotaan:

Torjunta-ainevalmistaja Bayer avaa yli sata glyfosaatin turvallisuutta koskevaa tutkimusta

Quote
Ilmoitus on seurausta EU-tuomioistuimen ratkaisusta, joka velvoittaa Euroopan ruokaturvallisuusvirastoa julkistamaan tutkimukset, joihin glyfosaatin turvallisuusarviointi perustuu.

Miten sen nyt ottaa. Ilman tuota tuomioistuimen päätöstä Bayer ei viime vuoden lopulla ollut lainkaan vastahakoinen. Ja siis ilmoitti jo silloin tekevänsä tuon. Ja silloin ilmoitti julkistavansa yli 300 tutkimusta!

Olisiko nyt vähän niin, että Heidi Hautala haluaa ansioluetteloonsa asian, joka olisi tapahtunut muutenkin?

Ja jos on näin ...

Quote
Suurin osa glyfosaattia koskevista tutkimuksista on edelleen saatavilla vain suoraan EFSA:lle tehtävien asiakirjajulkisuuspyyntöjen kautta.

EU:n kansalaisilla, tutkijoilla tai Maailman terveysjärjestöllä ei ole aikaisemmin ollut pääsyä EFSA:n käyttämään tutkimustietoon, eikä siten mahdollisuutta esimerkiksi vertaisarviointiin.

... niin joka tapauksessa EFSA:lla on ollut pääsy tuohon tietoon. Kuten myös käsittääkseni Hautalalla? Eikö EFSA ole EU:n oma tutkimusvirasto? Mistä Hautalan outo epäluottamus sitä kohtaan?

Jos nyt osa Bayerin/Monsanton teettämistä tutkimukseta joudutaan tuossa tarkemmassa syynissä metodisista tms. syistä hylkäämään, niin entä sitten? Minun vakaa ja edellä perusteltu uskoni on, ettei se muuta EFSA:n ym. johtopäätöksiä millään tavalla. Hautala joutuu pettymään,  "valtava maailmanlaajuinen vaikutus" ei tule näkymään mitenkään. Suuri glyfosaattisota tulee jatkumaan entisellään, entisissä juoksuhaudoissa, vaihtelevin sotatapahtumin.
« Last Edit: 10.04.19 - klo:11:04 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 11399
  • View Profile
  • Email
Vs: Glyfosaatin uusi aika
« Reply #166 on: 12.04.19 - klo:09:04 »
Ludger Wess twiittasi 10. huhtikuuta:

Quote
Heute hält zur Abwechslung mal die “Welt” #Glyphosat für ein Düngemittel. Wie kann in Deutschland überhaupt noch eine ernsthafte Debatte über Fragen von Wissenschaft und Technik geführt werden, wenn es an fundamentalem Wissen fehlt

Die Welt oli kysynyt lukijoidensa mielipidettä siitä, pitäisikö glyfosaatti lannoitteena EU:ssa kieltää.

Suomessa ei laatumedia ole tietääkseni noin isoa mokaa tehnyt. Mutta netissä kyllä sekoillaan useinkin, kun varoitellaan yleisesti maatalouden "kemikalisoitumisen" haitoista. Glyfosaatin osalta erikseen: joillekin riittää argumentiksi glyfosaattia vastaan, että on osoitettu jollakin torjunta-aineella olevan haittoja. Varsinkin jos sen haitallisen aineen valmistaja on ollut Monsanto.

Eipä silti, kyllä Hesarin moka, virheellinen väite, tuli tuota Die Weltin "saavutusta" lähelle. Jos Saksassa on JSN:ää vastaava elin, niin varmaan Die Welt voi yrittää sitä, että glyfosaatin voi journalistisessa tekstissä tulkita lannoitteeksi?
« Last Edit: 12.04.19 - klo:09:44 by Heikki Jokipii »