Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue

Luomubroileri ja sen hinta

(1/27) > >>

Jarrumies:
Luomubroileri tulee perjantaina 23.8.2013 Prismoihin. (Lisäys: Hesarin mainoksen mukaan näyttää olevan myynnissä jo torstaina).
Twitterissä Alarotu vastasi Kuningaskuluttajan kysymykseen hinnasta, että "Hinnat löytyvät perjantaina palvelustamme Foodie.fm."
https://twitter.com/IlkkaAlarotu

No, foodie.fm:stä löytyy jo nyt hakusanalla broileri kuitenkin seuraavat hinnat, joiden perusteella luomubroilerin rintaleikkeen hinnat olisivat yli kolminkertaiset tavanomaisiin verrattuna:


--- Quote ---Br Rintaleike Maustamaton
Hk Ruokatalo Oy , 1 kg
9,59€
9,59€ / kg

Br Rintaleike Marinoitu
Rainbow , 1 kg
7,99€
7,99€ / kg

Luomu Br Rintaleike
1 kg
33,90€
33,90€ / kg
 
Luomu Br Rintaleike Mar.
1 kg
28,90€
28,90€ / kg

Luomu Br Siipipalat
1 kg
4,29€
4,29€ / kg

Luomu Br Koipireisi
1 kg
9,49€
9,49€ / kg
--- End quote ---


Nuo hinnat (mikäli nyt foodiessa olevat hinnat pitävät paikkansa) ovat samassa haarukassa kuin viime vuonna (2012) muissa lanseerausyrityksissä:
http://m.iltasanomat.fi/ruokala-ajankohtaista/art-1288450153256.html


--- Quote ---Luonnonmukainen kasvatus näkyy myös luomubroilerin hinnassa, joka on jälleenmyyjästä riippuen 28–40 €/kg. Kasvatus ei ole halpaa hommaa. Suolaisen hintalapun unohtaa, kun puraisee koipea. Täyden masun lisäksi ruokailukokemuksesta jää hyvä mieli, kun tietää, että eläimellä on ollut hyvä elämä.

Broilerista kannattaa käyttää kaikki osat. Kun broilerin liha on kadonnut parempiin suihin, luista voi keittää liemen. Se on itse valmistettuna lisäaineetonta ja täysin luomua, jos käytät liemeen myös luomujuureksia. Liemen voi pakastaa, jos se ei tule käyttöön heti.

Luomubroileria myy muutama kauppias pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Luomubroileria myyvät pk-seudulla Tammiston ja Sellon K-Citymarketit ja Saaripuoti Lauttasaaressa sekä Tampereella Lähiruokapuoti Lempi.

Välimaan tilalta voi ostaa tuotteita myös suoraan.
--- End quote ---


Jarrumies:
ORGANIC WASTE - LUOMUJÄTE

Siellä ne lilluvat
Ovat lilluneet  22.8.2013 alkaen
"Hinta 33,90€ / kg"

Allaspalju tyrkyllä käytävällä
Yhä täynnä
Päällä nyt punainen tarra
”Tästä tuotteesta kassalla –30%”
"Viimeinen käyttöpäivä 05.09.2013"
Se on tänään

Hakeeko huomenna Hursti
Vai pannaanko biojätteeseen
Organic waste – luomujäte

*************

30 prosentin alennuksen jälkeen on luomubroilerin rintaleikkeen hinta 23,73 € / kg. Tavanomaisen kympin paikkeilla.
Tämä oli siis se paljon mainostettu koe-erä. Oli muttei mennyt - ainakaan kaupaksi.

Mahtaako Prismaan tulla uusi erä?

Tarkkailija:
Huomioni ei tämän ketjun aiheeseen täysin kuulu, mutta osittain kyllä.

Kaupassa huomasin, että näkyvällä GMO-VAPAA -lätkällä varustettu broilerin rintaleike oli pompannut jo 17 euron kilohinnan tuntumaan, eli aika kauas jokaisesta kilpailijastaan, jossa ei kyseistä mainosta ollut. Tuo gmo-vapaa broileri ei ollut luomua.

Tosin tuote oli pakkauksessaan sellainen, että brändi ei jäänyt mieleen, eli oliko nyt sitten Saarioinen, Pajuniemi tai mikä tahansa, niin kuitenkin hinta oli hurja.

Gmo-vapaan rehun seurauksena ainakin tuo tuote oli pompannut sellaisen hintaryhmään, että taitaa jäädä väliinputoajaksi, eikä sitä osta kukaan. Gmo-vapaudesta intoileva pikkuporukka ehkä ostaa vielä kalliimpaa luomua (tai ei muutenkaan syö lihaa), ja taas tavalliselle, ideologioista välittämättömälle kuluttajalle hintaeroa seuraavaan on niin paljon, että ei varmaan mene ostoskorin pohjalle, jos vain kilohintaa yhtään älyää katsoa.

Gmo-vapaa soija taitaa olla nyt sellaisissa hinnoissa, että julmetun kallis rehun osa, jota ei enää oikein mistään saa, nostaa rehun käytön ansiosta tuotteenkin hinnan täysin mahdottomaksi kilpailijoihin verrattuna.

Johtuuko sitten älyttömän kalliista rehusta vai mistä, mutta saapa nähdä, että miten kauan tuo valmistaja koettaa ostajia hurmata  hinnalla ja mielikuvalla. Voi käydä niin, että gmo-mainos jää kaikessa hiljaisuudessa pois, rehu muuttuu tavanomaiseksi ja hinta laskee kuluttajien kipurajan alapuolelle.

Heikki Jokipii:

--- Quote from: Jarrumies ---Mahtaako Prismaan tulla uusi erä?
--- End quote ---

Siitä viimeistään tiedämme, kun "keskustellaan jatkosta", saatiinko jotain kaupaksi vai floppasiko asia täysin. Kun tämä asia hoidettiin fanfaarien soidessa, niin luultavasti on puolipakko julkisuudessa kertoa, kuinka siinä kävi. Jos joku vaikka Twitterissä kysyy ...

Ravintola-alalla (ja vähän hyväntekeväisyysalallakin) toimivan ystäväni mukaan viimeisen käyttöpäivän tai viimeisen myyntipäivänkään jälkeen ruokatuotteet eivät voi enää mennä edes "Hurstille", ne ovat jätettä. Eri asia on "parasta ennen" -leima, se ei estä tällaista käyttöä.

Itäkeskuksen Prismassa tuollainen Jarrumiehen kuvaama pakastearkku oli muuten sijoitettuna psykologisesti todella huonosti, hyllykön päähän, aivan tavanomaisten broilerien tuntumaan. Kävelemällä alle 2 metriä sai silmiinsä tavanomaisia tuotteita, noin 4-6 euron kilohintaisia.

Heikki Jokipii:
Ja kyllähän siitä tulikin selvitys, no, tavallaan. Tämä reippautta ja intoa uhkuva Pro Luomun artikkeli on päivätty 6.9.2013:

Yhteistyö lennätti kotimaisen luomubroilerin kauppaan

Mutta miten siinä kaupanteossa sitten kävi?


--- Quote ---"Ensimmäistä tuoreiden luomubroilerituotteiden erää myytiin Prismoissa parin viikon ajan, minkä jälkeen yhteistyön osapuolet miettivät jatkoa saatujen kokemusten perusteella."
--- End quote ---

Niin, sen aikaa kaupattiin, mutta paljonko niistä myytiin?


--- Quote --- Kuluttajat saivat kaupan kiinnostumaan

S-ryhmän päivittäistavarakaupan ryhmäpäällikkö Minna Slotte kertoo, että S-ryhmä on satsannut luomuvalikoimaan voimakkaasti viime vuosina, koska asiakkaat toivovat luomutuotteita.

– Teemme yhteistyötä luomun eteen useiden tahojen kanssa. Yhteistyö Pajuniemen kanssa on sujunut erityisen hyvin ja olemmekin iloisia, että saimme tarjota kotimaisia ja tuoreita luomubroilerituotteita kuluttajille, hän sanoo.
--- End quote ---

No, sitten kun sitä oli tarjolla, ostivatko kuluttajat?  Lopulta tulevat nämä tiedot:


--- Quote ---Jo nyt tiedetään, että luomubroilerin tuore koipireisi on mennyt parhaiten kaupaksi. Sen sijaan marinoitu rintaleike on kiinnostanut kuluttajia vähiten.
--- End quote ---

Parhaiten? Kuinka hyvin? Ja rintaleike, kuinka vähän? "Jo nyt tiedetään"? Eikö sieltä tietokoneesta "jo nyt" (nyt kun myyntiaika on jo ohi) saisi hetkessä tiedon, paljonko noita paria, kolmea tuotetta on yhteensä myyty? Mutta joka tapauksessa nyt ei ollut käytössä mitään tutusta luomuilmausten repertuaarista,  kuten "viedään käsistä", "menisi enemmän, mitä pystytään tarjoamaan" jne.


--- Quote ---– Kotimaisen luomubroilerin jatkosta päätetään syksyn aikana, kunhan kysyntä saadaan lopullisesti analysoitua, Slotte toteaa.
--- End quote ---

Ei siis heti? Miksei? Ja kasvattajakin, joka odottelee päätöstä, on jo tehnyt tämän ratkaisun:


--- Quote ---Jos jatkoa seuraa Huhtalan tilalla, pitää luomubroilereille rakentaa uusi halli, sillä kokeilussa käytetyn hallin ovat sittemmin vallanneet munivat luomukanat.
--- End quote ---

On paljon mahdollista, että homma meni kokonaisuutena täysin penkin alle - eli loppui kuin kanan lento! - mutta nyt annetaan pölyn laskeutua, ja sitten syksyllä tehdään ilman meteliä päätös, että ei jatketa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Go to full version