Oli vilkaistava uudelleen sitä taulukkoa (kun tuo väite suuresta ylituotannosta vilahti muuallakin) ja nyt siihen saa linkattua täsmällisemmin:
ElintarvikeomavaraisuusSiinä näkyy kyllä vuosi 2014 melkoisen yliomavaraisuuden vuotena. Syykin siihen lienee selvä: Venäjän "vastapakotteet". *)
Mutta nyt siellä on myös vuoden 2015 tiedot. Viime vuonna asiassa olisi sen mukaan palattu hyvin kohtulliselle tasolle, mitään kovin suurta ylituotantoa ei siinä enää näy. Ja kaikissa tuoteryhmissä sitä ei ole lainkaan.
_________
*)
klo 13:55: Olettaen siis, että noissa luvuissa jollain tavalla otetaan huomioon vienti ja tuonti. Jolloin teollisuuden kulutukseen mennyt maatalouden tuotanto olisi myös jotenkin "kulutusta", vaikka se sitten myytäisiin ulkomaille? Ja tuonti jolllakin tavalla vähennettäisiin siitä (tai toisinpäin: ruoan tuontihan on vientiä suurempaa)? Nyt en kyllä ihan tiedä? Mistähän löytyy tuon tilaston kuvaus, kuinka se tehdään? Minkälaisiin vertailuihin ko. tilastoa voi ylipäänsä kayttää?
Sitten tässä on se kysymys, jota olemme toisaalla Jarrumiehen kanssa pähkäilleet. Mitä yksikköä tuossa käytetään? Kiloa? Euroa? Kaloria/Joulea? Kun
mikään niistä ei oikeastaan kovin hyvin toimi.
PS. 23.5.16: Yritin etsiä kuvausta tuon tilaston muodostamistavasta, kaikkialta. Kun en sellaista mistään löytänyt, lähetin asiasta kyselyn TNS Gallupille.