Author Topic: EU ja CD-levy kiinnitettynä joka porkkanaan  (Read 14392 times)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14279
  • View Profile
  • Email
Vs: EU ja CD-levy kiinnitettynä joka porkkanaan
« Reply #45 on: 07.02.20 - klo:07:18 »
Tässä tutkimuksessa tulee esille, miten osa kuluttajista suorastaan haluaa tuotteisiinsa täysin asiattomia merkintöjä. Tai ainakin nielee ne sellaisenaan, ja on valmis maksamaan niiden vuoksi jotain lisähintaa:

CONSUMER DEMAND FOR REDUNDANT FOOD LABELS

Esimerkkejä:

Quote
An online survey of 1,122 U.S. consumers elicited preferences for three redundantly labeled products: non-GMO sea salt, gluten-free orange juice, and no-hormone-added chicken breast. Respondents with farm experience report lower premiums for non-GMO salt and no-hormone-added chicken. Those with higher scientific literacy state lower premiums for gluten-free orange juice. However, after providing information about the redundancy of the claims, less than half of respondents who were initially willing to pay extra for the label are convinced otherwise.

Tuo oli Amerikassa, ja oli käytetty esimerkkinä mm. GMO-vapaata suolaa. Mutta me täällä pistämme kohta paremmaksi, kun kauppoihimme tulee suolapaketteja, joissa on kyljessä EU:n virallinen luomumerkki!
« Last Edit: 07.02.20 - klo:08:21 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14279
  • View Profile
  • Email
Vs: EU ja CD-levy kiinnitettynä joka porkkanaan
« Reply #46 on: 29.04.20 - klo:11:21 »
Eipä silti. Jos meillä lännessä ja EU:ssa on näiden erilaisten merkkien kanssa vähän vaikeuksia tai jopa tuskailemista, niin tästä Luomuinstituutissa pidetystä esitelmästä (pdf) Kiinan tilanteesta selviää (diat 7 - 12), että siellä näitä enemmän tai vähemmän luomuun tai ainakin viljelytapaan liittyviä merkkejä on peräti 31 erilaista.

Jos on Manner-Kiinassakin niitä paljon, niin ei pidä unohtaa tätä:

Taiwan vaatii oman luomusertifioinnin 30.5.2020 jälkeen

Siinä mukana tulee varmaan uusi luomumerkkikin. Niistä saa pian jo postimerkkeihin verrattavan keäilykohteen. Eikä luomua ole tarvis itse ostaa, hylätyt pakkaukset tai niistä irroitetut merkit ovat ihan OK. ;D

Muistan postimerkkeilystä pikkupoikana, miten harvinaisuudet ovat juuri keräilyn suola: tällaisia tuossa voisivat olla Suomesta Taiwaniin viety luomutuote (jossa on siis taiwanilainen merkki). Tai Suomessa valmistettu tuote omille markkinoille, jossa on Demeter-merkki! ;D

PS. Täällä näemme kuvan tuollaisesta harvinaisuudesta: mansikkalaatikossa on Demeter-tunnus. Livenä en ole tuotakaan nähnyt. Mutta noin vuosi sitten minulla olisi ollut tilaisuus nähdä (edellinen linkki).
« Last Edit: 30.04.20 - klo:04:50 by Heikki Jokipii »