Author Topic: Codex alimentarius - ravitsemusfasismiko toteutumassa?  (Read 5340 times)

Perenna

  • Tulokas
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Törmäsin vähähiilihydraattisen ruokavalion lääkärigurun, Antti Heikkilän sellaiseen blogimerkintöön kuin Codex alimentarius. Heikkilän mukaan:
Quote from: Antti Heikkilä blogimerkinnössään
Jos [...] syöt omaa ruokaa, niin vankilaan joudut.

Riikka Söyring kirjoitti 12.12.2009 Uuden Suomen blogissaan Kissankulmasta myös Codex alimentariuksesta:
Quote from: Riikka Söyring blogimerkinnössään
Mikäli Suomen Eduskunta enemmistön päätöksellään liittyy Codex Alimentarius standardointiin täysimittaisesti, niin lähitulevaisuudessa ainoa laillinen tapa hoitaa terveyttään tapahtuu ostamalla ja syömällä eri lääkeyhtiöiden valmisteita. Myös lääkkeistä ja prosessoiduista elintarvikkeista pidättäytyvät ihmiset joutuvat hyvin todennäköisesti tulevaisuudessa ostamaan terveydenhoitopalvelunsa, elintarvikkeensa, vitamiininsa, hivenaineensa ja lisäravinteensa 1.) Laittomasti tai 2.) Monikansallisilta lääkeyhtiöiltä huonolaatuisina, koska kilpailevien innovatiivisten valmistajien(jalostamattomat ravinto- ja raaka-aineet, lisäravinteet, vitamiinit, hivenaineet) tuotteiden laillinen saattavuus voidaan estää Codex standardein.
Ravintolisistä ja vaihtoehtohoidoista en ole kiinnostunut, mutta Söyringin maininta että prosessoituja elintarvikkeita haluavat joutuvat ostamaan elintarvikkeensa laittomasti, on aika hurja. Seuraako Codexista, että kaupoissa ei enää ole tavallisia ruoanvalmistuksen raaka-aineita, lihaa, kalaa, kasviksia? Että luomu kielletään? (Tiedän että luomu on tällä foorumilla kirosana, mutta ei kait sitä sentään kieltää tartte?)

Olen silmäillyt joitakin Codex-standardeja enkä löytänyt niistä mitään ihmeellistä. Pelottavana ovat muut pitäneet sitä, että standardeissa EI sanota joitakin asioita.

Mitä ihmettä nyt on tapahtumassa? ONKO tapahtumassa jotakin?
  Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.

Perenna

  • Tulokas
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Vs: Codex alimentarius - ravitsemusfasismiko toteutumassa?
« Reply #1 on: 15.08.10 - klo:10:58 »
Rath-organisaation sivulla on kaipaamaani tietoa, mutta koska Rath-sivusto hörhöilee, en tiedä miten siihen pitäisi suhtautua.

Tuon sivun mukaan koko maailma on WTO:n kautta pakotettu noudattamaan Codexin ohjeita ja standardeja.

Nyt pitäisi vain saada selvyys niistä.
  Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.