Sama idea kuin niin usein ennenkin:
LUOMUKANALOISTA TURVAA INTIALAISVILJELIJÖILLEMyös Roa sanoo siipikarjan tuoneen lisätuloja ja parempaa elämää.
– En ole enää täysin riippuvainen viljelystä. Kanojen kasvattaminen antaa toivoa. Aion panostaa lisää tähän bisnekseen ja saada siitä elinkeinon”
Roa sanoo, että kolmessa kuukaudessa hän on ansainnut yli 50 000 rupiaa (563 euroa) luomukanojen ja -munien torimyynnillä.
– Luomua kysytään yhä enemmän, ja ihmiset todella pitävät tuotteistani. He ovat ottaneet ne hyvin vastaan.
Ketkä ihmiset kysyvät ja ostavat yhä enemmän?
Meillä Suomessa ei nyt ole Intian torihintoja saatavissa. Mutta tavanomaista kalliimmalla hän ilmeisesti myy. Ostajille, joilla on ne hinnat varaa maksaa.
Vielä IPS laittaa mukaan hiukan tätä:
Roa viljelee maissia puolitoistahehtaarisella pellollaan Etelä-Intiassa, Telanganan osavaltiossa. Hän kertoo, että sekä lannoitteiden että siementen hinnat ovat nousseet taivaisiin ja vaatii ponnisteluja edes kuvitella ostavansa niitä riittävää määrää.
– Muutokset ilmastossa iskevät voimalla juuri kaltaisiini köyhiin viljelijöihin. Ennenaikaiset sateet ja kuivuus yhdistettynä kastelujärjestelmien vähäisyyteen jättävät meidät täydelliseen kuivuuteen, Roa sanoo.
Eli
vähän tätä teoriaa, vähän ilmastonmuutosta, ja vähän yleistä köyhyyspornoa. Ehkä siinä vähän vilahtI Vandana Shivakin, kun siementen hintoja valiteltiin. Monsanton syytähän sen pitää olla, ja luomusiemeniä saa ilmaiseksi?