Mutta tässä (pienestä muutoksesta huolimatta) taitaa olla Ruotsin luomumyynnin eräänlainen selkäranka. "3.3 OFFENTLIG SEKTOR" (s. 20
em. raportissa, pdf):
Av de inköp som görs till storkök i of-
fentlig sektor bedöms ekoandelen under
2022 ha varit 37,4 procent. Det är en
något minskad andel jämfört med 2021. I
kronor räknat köptes det, enligt prelimi-
nära beräkningar, under 2022 in livsmed-
el till de offentliga köken för sammanlagt
10,8 miljarder. Av dessa utgjorde ekolo-
giska 4,0 miljarder (se diagram 13).
(lihav. HJ)
Euroissa se on 357 miljoonaa. Lähes Suomen koko luomumyynti 2022, Pro Luomun mukaan.
Eräällä tavalla
varmistettua kysyntää tuota kautta, tuon verran. Vaikka siinäkin sitten käytetään tätä kalatemppua:
Precis som för
den privata restaurangsektorn inkluderas
viss MSC-märkt fisk i det som räknas
som ekologiskt i offentlig sektor.
Taas meiltä puuttuu Suomesta vertailtava luku. Pro Luomu kertoo luomusta ammattikeittiöissä koosteessaan 2021 (ss. 19-20) vain tällaisia asioita:
Vuonna 2022 tehdyn kyselyn mukaan yli
puolet ruokapalveluista kertoo käyttävänsä
luomua päivittäin. Viikoittain luomua käyttää
23 % ruokapalveluista, ja vain n. 2 % sanoo,
että ei käytä luomua ollenkaan.
Suomen valtion asettaman tavoitteen
mukaan julkisten keittiöiden raaka-aineista
tulisi olla 25 % luomua vuoteen 2030
mennessä. Valtion tavoite tunnetaan
julkisissa ruokapalveluissa hyvin.
Korkeintaan voimme tuosta päätellä, ettei se vielä ole tuolla tasolla. Mutta Ruotsiin vertailukelpoisen luvun löytäminen voi siis tuon kalakysymyksen takia olla vaikeata.
Ecocentriakin tyytyy toistamaan tuon tavoitteen. Ei kerro, missä nyt ollaan.
***
Ei ole muuten EU-sääntöjen ja luokittelujen omavaltainen uudelleen tulkinta tuohon Ruotsin tapaan oikein suotavaa. Oikeastaan ei hyväksyttävääkään! Jos perusteltuakin muutosta niihin kaivataan, ne olisi tehtävä yhdessä.