Author Topic: Miten luomu- ja lähiruokayrittäjä aloittaa?  (Read 3284 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 27002
    • View Profile
    • Email
Miten luomu- ja lähiruokayrittäjä aloittaa?
« on: 09.02.13 - klo:16:41 »

Osin samaan tapaan kuin muutkin yrittäjät. On liikeidea, on vähän omaa pääomaa jne.

Sitten lähdetään hakemaan lainaa pankista eli lisää rahaa (jotkut saavat sitä valtioltakin) .

Mutta sitten käännytään argumentaatiopankin puoleen.

***

Jos käy niin ohraisesti, että liike ei menestykään, niin kaikki realisoidaan, otetut lainat maksetaan, mikäli voidaan jne.

Miten tämän argumentaatiopankin kanssa? Se on helppoa, palautetaan käytetyt argumentit seuraavan yrittäjän käytettäväksi. Jos ne vaikuttavatkin vähän kuluneilta, niin kyllä ne varmaan vielä kelpaavat ... kun ne ovat tähänkin asti kelvanneet ... (ja tarvittaessa siis Turun yliopisto ja Pro Luomu tuottavat uusia, tai ainakin uudemmalta näyttäviä).
« Last Edit: 09.02.13 - klo:16:47 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 27002
    • View Profile
    • Email
Vs: Miten luomu- ja lähiruokayrittäjä aloittaa?
« Reply #1 on: 06.07.14 - klo:07:35 »

Tässä on sitten kuvaus siitä, kuinka tuollainen yritys sitten rullaa "täydessä iskussaan". Helsingin Sanomien nimimerkki Kuukautinen ("Luomulakko" lainaa tässä pakinaa, ja vähän komnentoikin):

Ruualla pitää olla tarina?
« Last Edit: 06.07.14 - klo:12:05 by Heikki Jokipii »