Author Topic: Genetic Roulette (Jeffrey Smithin dokumentti)  (Read 4244 times)

MikkoL

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
  • Email
Genetic Roulette (Jeffrey Smithin dokumentti)
« on: 16.09.12 - klo:23:07 »
Tuolla on noin viikon ajan ilmaiseksi katseltavissa Jeffrey Smithin uudehko dokumentti geenimuunnellusta ruoasta:

Genetic Roulette

Linkistä lyhyt kuvaus:

Quote
When the US government ignored repeated warnings by its own scientists and allowed untested genetically modified (GM) crops into our environment and food supply, it was a gamble of unprecedented proportions. The health of all living things and all future generations were put at risk by an infant technology.
 
After two decades, physicians and scientists have uncovered a grave trend. The same serious health problems found in lab animals, livestock, and pets that have been fed GM foods are now on the rise in the US population. And when people and animals stop eating genetically modified organisms (GMOs), their health improves.
 
This seminal documentary provides compelling evidence to help explain the deteriorating health of Americans, especially among children, and offers a recipe for protecting ourselves and our future.

Itse en ole dokumenttia vielä ehtinyt katselemaan, mutta lähipäivinä olisi tarkoitus sisällyttää se elokuvailtaan. Tiedä sitten, millainen täyslaidallinen pelottelua ja uhkakuvia sieltä isketään silmien eteen. Jos joku on ehtinyt vilkaisemaan, niin millaisia ajatuksia se on herättänyt? Perusteltuja huolia vai vääristeltyä propagandaa?
« Last Edit: 16.09.12 - klo:23:16 by MikkoL »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25687
  • View Profile
  • Email
Vs: Genetic Roulette (Jeffrey Smithin dokumentti)
« Reply #1 on: 17.09.12 - klo:06:10 »

Tämä J. Smith on kovasti ahkera. Mutta luultavasti tuo dokumentti perustuu hänen samanmimiseen kirjaansa. Ja sille on jo - jotkut muutkin joutuvat olemaan ahkeria - koottu vastaväitteet tänne:

http://academicsreview.org/reviewed-content/genetic-roulette/

http://academicsreview.org/reviewed-content/genetic-roulette/section-1/
 

Tarkkailija

 • Täysjäsen
 • ***
 • Posts: 160
  • View Profile
Vs: Genetic Roulette (Jeffrey Smithin dokumentti)
« Reply #2 on: 17.09.12 - klo:07:45 »
Jeffrey Smithiltä on jäänyt tämä luento väliin aivan selkeästi:

GEENITEKNIIKAN PERUSASIOITA

Mutta Smithin viesti taatusti uppoaa sellaiseen, joka on sen valmis vastaanottamaan, sillä onhan se hyvin vakuuttavasti esitettyä. Siihen kaikki pseudotieteellinen vaihtoehto nykyään perustuu. Otetaan lause sieltä, toinen täältä ja kasataan niistä yksi näennäisesti vakuuttava lause.

Peruslogiikkaa en vain kykene ymmärtämään näiden salaliittoihin perustuvien visioiden taustalla, että kuinka nämä rahanahneet tiedemiehet, jotka Smithin mukaan siis  tietävät, että he kehittävät kasveja, jotka syötynä tappavat ihmisen, tekevät ihmisestä lisääntymiskyvyttömän, saavat ihmisten suut kasvamaan karvaa kuin entisaikojen itä-blokin maiden naismoukarinheittäjien leuka, kykenevät sitten pitämään perheensä ja lapsiensa lapset erossa näistä kammottavista geenimuunnelluista hirviöistä, joita he tarinoiden mukaan luovat kauhulaboratorioissaan?

Ja mistä he saavat rahansa ja luovat mittavan omaisuutensa ahneuksissaan, jos he tuovat markkinoille tuotteita, jotka tappavat syöjänsä tai ainakin sairastuttavat vakavasti ja tekevät heistä lisääntymiskyvyttömiä?

Eikös niiden geenimuunneltujen kauhukasvien kannattaisi muuttaa miehen sperma sellaiseksi, että se menee kondomista läpi sujauksessa, jotta yhä enemmän kuluttajia syntyisi ostamaan hirviotiedemiesten hirviötuotteita? Sillä tavalla ahneet rikastuvat eikä suinkaan niin, että tapetaan asiakkaat, mutta eipä näissä salaliittohörhöilyissä monesti kannata asioita liian pitkälle pohtia, ettei päähän satu.

Nykyinen tiede ei Smithin kykene muokkaamaan turvallisesti edes yhtä ruokakasvia, vaikkapa maissia, mutta tätä sen sijaan nämä samat tahot eivät epäile ollenkaan:

Suomalaisyritys testaa uutta viruspohjaista syöpähoitoa

Geneettisesti muunneltu virus ihmisen elimistössä, joka ei aiheita geenimuuntelun vastustajissa mitään kauhukuvia ja miksi ihmeessä?

On tehty jopa kansalaisadresseja, joiden viesti on se, että lääkelaitos ei saisi estää näiden geenimuunteluun perustuvien hoitojen saapumista ihmisten henkiä pelastamaan turhilla rajoituksilla ja että nämä hyvin laajat testit ja turvallisuusvaatimukset pitäisi höllentää, jotta nämä hoidot pääsisivät markkinoille aikaisemmin ja halventuisivat.

Kansalaisadressi Lääkelaitoksen esittämää lakiehdotusta vastaan.

Mutta kun on kyse maissista ja siitä, että siitä tehdään himpun parempi kuin alkuperäinen, ihmiset ovat kauhuissaan kaikesta mitä markkinoille asiasta syydetään ja sitä vastustetaan henkeen ja vereen.

Geenimanipulaation vastustajien valikoiva suhtautuminen siihen, mitä geenimuuntelua vastustetaan ja mitä ei johtunee varmaan siitä, että esimerkiksi herra Smith tietää kuitenkin sen, että kaiken todennäköisyyden mukaan häneen iskee jokin syöpä elämänsä ehtoopuolella, niin ei kannata purra pelastavaa kättä.

MikkoL

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
  • Email
Vs: Genetic Roulette (Jeffrey Smithin dokumentti)
« Reply #3 on: 17.09.12 - klo:20:21 »
Kyllähän nuo salaliittovisiot vaikuttavat vähän erikoisilta ja usein sen punaisen langan kadottaneilta. Ennemmin tulisi mieleen, että yritykset yrittäisivät rahastaa vajavaisesti testatuilla tuotteilla, mutta maksavien asiakkaiden muuttaminen tarkoituksella lisääntymiskyvyttömiksi ja muutenkin moniongelmaisiksi vaikuttaa kyllä enemmän Bizarro-maailmasta peräisin olevalta hämärältä kuviolta. No, ehkäpä sellainen joissakin aivoissa vaikuttaa jossakin määrin loogiselta.

Tiedä sitten, yritetäänkö tuollakin dokumentilla vaikuttaa tulevaan äänestykseen geenimuunneltujen ruokien pakollisesta merkitsemisestä.

California Proposition 37, Mandatory Labeling of Genetically Engineered Food (2012)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25687
  • View Profile
  • Email
Vs: Genetic Roulette (Jeffrey Smithin dokumentti)
« Reply #4 on: 27.07.21 - klo:07:05 »
Jopas jotakin:

https://mobile.twitter.com/kevinfolta/status/1419780316345118722/photo/1

Jeffrey Smith olisi katunut, myöntänyt olleensa väärässä?