Aika lailla idioottimainen artikkeli HS:n (pääosin) ruokaa käsittelevässä torstailiitteessä tänään: "Halvalla syömisen taito". Toimittaja ystävättärineen päättää selvitä kuukauden
niukahkolla ruokabudjetilla mutta kuitenkin siten, että syödään "laadukasta, eettistä ja monipuolista ruokaa". Tavoitteet asetetaan (lihav HJ):
"Haluamme suosia kotimaista,
luomua sekä kausiruokaa."
Luomuhankinnat
eivät sitten kyllä tule *) itse jutussa esille, oikeastaan ymmärrettävästi, koska olisikin ollut vaikea perustella miksi säästämään pyrittäessä olisi kaupassa valittu
tuplahintainen tai kalliimpi tavara. Mutta loogisesti olisi täytynyt jopa
keskittyä siihen asiaan, jos nuo
kaikki tavoitteet olisi asetettu tosissaan. Kotimaisen ja kausiruoan suosiminen ei taas varmaan ollut vaikeaa, vaan jopa on voinut tukea säästämistavoitetta.
Säästääkseen ystävättäret kokeilevat jopa kaupan roskisten "dyykkaamista". Toivottavasti edes sieltä löytyi joku luomutuote, jotta tuo julkituotu tavoite edes jotenkin olisi täyttynyt!
Vaikka varmasti siis luomua ei tosiasiassa suosittu, artikkeli halusi selvästi kuitenkin tuoda esiin ja lukijoiden uskottavaksi sen
"luomukotitaloustieteen" perusväitteen, että hyvin suunnittelemalla, tai jotenkin muuten, ei luomu tule yhtään kalliimmaksi.
________
*) tällaista pohdiskelua jutussa kyllä oli ...
"Luomua suosimalla syö puhtaasti, ulkomainen luomu voi olla ympäristöystävällisempi teko kuin ei-luomun kotimaisen tuotteen osto - mutta ei välttämättä."
... mutta siinäkään yhteydessä ei kerrottu luomuhankinnoista.
Jos tuo maksumuuri sieltä myöhemmin poistetaan, ja tulee mahdollisuus tuota artikkelia kommentoida, taidanpa sanoa pari sanaa sielläkin.