Author Topic: Väkiluvun kasvu ja maailmanloppu  (Read 12094 times)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25664
  • View Profile
  • Email
Vs: Väkiluvun kasvu ja maailmanloppu
« Reply #30 on: 23.05.23 - klo:04:03 »
Aiempaan jatkoa, nyt Suomen Uutisista:

Kiina kannustaa nyt kansalaisia lisääntymään – maailman väkirikkaimman maan titteli meni keväällä Intialle

Quote
Kiina pyrkii paikkaamaan yhden lapsen politiikkansa seurauksia päinvastaisilla toimilla. Nyt kommunistivaltio haluaa korjata väestökatoa panostamalla lapsiin ja lapsiperheisiin. Väkiluku näyttää edelleen olevan vanhusikäisten johtamissa valtioissa vallan ja mahdin mittari.
[..]
Mitään rationaalista syytä vaikkapa huoltosuhteeseen liittyen ja väestöräjähdyksen maailmassa asiasta on vaikea löytää. Väestö toki vanhenee Kiinassakin ja tarvitsee palveluita mutta vauraalla maalla on varaa niitä myös järjestää.

Saattaa tuossa olla jokin salattu sanoma hallitusneuvotteluihinkin?  8)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25664
  • View Profile
  • Email
Vs: Väkiluvun kasvu ja maailmanloppu
« Reply #31 on: 01.07.23 - klo:04:11 »
Mikä tässä nyt olikaan oikein? Ja mikä vallan kauheata ja pöyristyttävää? Hesari ja pari Demarin uutista:

Tällaisen kirjallisen kysymyksen Junnila esitti ”ilmasto­abortista”

Quote
Junnila esitti vuonna 2019 tekemässään kirjallisessa kysymyksessä, että ”olisi perusteltua, että Suomi kantaisi vastuunsa edistämällä ilmastoaborttia”, joka olisi hänen mukaansa ”suuri harppaus ihmiskunnalle”.

”Afrikan kehittymättömissä yhteiskunnissa lapsimäärät voivat olla valtavia, ja ongelma eskaloituu yhä pahemmaksi ilmastonmuutoksen ajaessa heidät nälänhädän, tautien ja sään ääri-ilmiöiden vuoksi hakemaan parempaa elämää alueilta, joissa hiilijalanjälki on vieläkin suurempi”, kysymyksessä kirjoitetaan.

Junnila kirjoitti kysymyksessään Yleä siteeraten ihmettelevänsä, miksi väestönkasvusta on tullut ilmastokeskustelun tabu. Samalla hän kritisoi, että YK:n ilmastokokouksessa konkreettiset sitoumukset ilmastokriisin ratkaisemiseksi jäivät vähiin.

Päivi Räsänen järkyttyi Junnilan aborttiehdotuksesta – ”ei voi selittää huumoriksi”

Quote
-  Junnilan ehdotus väestönkasvun hillitsemiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi kansanryhmään kohdennetuilla ”ilmastoaborteilla” on järkyttävä, Räsänen kirjoittaa Twitterissä.

Räsänen nosti Twitter-viesteissään esiin Junnilan vuonna 2019 eduskunnassa tekemän kirjallisen kysymyksen. Kysymyksessä Junnila esitti, että Suomen pitäisi pyrkiä hillitsemään ilmastonmuutosta edistämällä abortteja Afrikassa.

”Maailmassa on menossa kova arvojen taistelu” – Marin valoi Yankee Stadiumilla uskoa muutoksen mahdollisuuteen

Quote
Marinin mukaan oikeutta turvalliseen aborttiin rajoitetaan myös Euroopassa ja sukupuolen moninaisuuden ilmaiseminen nähdään uhkana.
[..]
Marin huomautti, että kaikki nämä kysymykset ovat arvojen taistelua.

Hesarin uutisen loppuosasta:

Quote
Ministeri Skinnari ei vastauksessaan ottanut kantaa nimenomaisesti aborttiin. Väestönkasvuun liittyen Skinnari vastasi hallituksen aikovan panostaa aiempaa enemmän seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja -oikeuksiin.

”Tämä perustuu ihmisoikeusperustaiseen kaikkien ihmisten oikeuteen päättää omasta kehostaan, seksuaalisuudestaan ja mahdollisesta lasten saamisesta. Näitä oikeuksia ja palveluja tukemalla saavutetaan myös monia välillisiä kehityshyötyjä, kuten naisten koulutustason ja työelämään osallistumisen lisääntyminen. Käytäntö on osoittanut, että naisten aseman parantaminen ja vahvat seksuaali- ja lisääntymisterveyttä tukevat palvelut ja -oikeudet vähentävät väestönkasvua ja väestönkasvun vaikutuksia ilmastonmuutokseen.”

Eli kyllä se siitä hissukseen. Mutta länsimaisella naisella on oikeus ehkäisypillereihin tai aborttiin välittömästi!

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25664
  • View Profile
  • Email
Vs: Väkiluvun kasvu ja maailmanloppu
« Reply #32 on: 07.10.23 - klo:05:14 »
Molempaa se siis tämän jutun mukaan on:

Nopea väestönkasvu on Egyptin siunaus ja kirous

Mutta askel on astuttu tuossa siihen suuntaan, että ihmiset itse voisivat asiaan vaikuttaa:

Quote
Perhesuunnittelu on elintärkeää, mutta Samakin mielestä esimerkiksi kiinalainen yhden lapsen malli ei ole oikea ratkaisu. Se voi johtaa perheiden ja lasten henkisiin vaurioihin.

– Kaikkein tärkeintä olisi nyt investoida lukutaidottomuuden hävittämiseen ja köyhien perheiden elintason kohottamiseen. Se kasvattaisi tietoisuutta väestönkasvun aiheuttamista ongelmista ja mahdollistaisi perheille valistuneiden lisääntymisterveysratkaisujen tekemisen, Samak painottaa.

Kairon yliopiston tilastotieteiden professori tohtori Hussein Abdelaziz sanoo, että naisten lukutaidottomuus on Egyptin korkean syntyvyyden pääsyitä.

– Joissain kylissä tytöistä puolet on lukutaidottomia. Naisten voimaannuttaminen koulutuksen kautta on avain väestönkasvuongelman ratkaisuun, Abdelaziz uskoo.

Eikä se ole jotain, joka vain tapahtuu.