Lassen Luomu kertoo omista luomukurkuistaan:
https://lassenluomu.fi/kurkku/Kurkku (Cucumis sativus) on vaativa vihannes, mitä tulee luomuviljelyyn. Se vaatii muun muassa enemmän lämpöä kuin tomaatit ja salaatit. Mutta oikeissa olosuhteissa ja luonnonmukaisesti viljeltynä kurkun maku voimistuu ja maistuu sille, mille kurkun kuuluukin maistua.
Hyvältä maistuva luomukurkku vaatii tasaiset kasvuolosuhteet ja tasaisen lämpötilan. Luomukurkkumme kasvavat vapaasti suorassa auringonvalossa ja luonnonmukaisella kasvualustalla, jolloin taimet ovat yhteydessä maapohjaan. Ihanteellisten olosuhteiden ansiosta luomukurkut maistuvatkin hieman “kurkummalle” kuin muut kurkut.
Ja myös:
Kurkku on kesän kausituote
Ensimmäiset poiminnat suoritetaan noin kuukausi istutuksesta. Kurkku istutetaan yleensä helmikuun alussa. Kun kasvuolosuhteet ovat kunnossa, sama kurkuntaimisto tuottaa kurkkuja läpi kesän, ilman että kasvualustaa tarvitsee vaihtaa. Luomukurkun pahimpia vihollisia ovat vihannespunkit ja ripsiäiset, joiden torjuntaan käytämme petopunkkeja.
Uskallan tuosta lukea, että Lassen Luomu ei päässyt mukaan niihin etuoikeutettuihin, jotka saivat erivapauden jatkaa kurkkujen viljelyä kasvihuoneessa
ilman maapohjakosketusta.
Onko tuossa (osa)syy
tälle oudolle ilmiölle. Lassen Luomu oli jo ehtinyt vallata Ikaalisten Luomun aseman luomukurkkujen tuottajana.
Kun Ikaalisten Luomu sen tuotannon syystä tai toisesta lopetti. Tai ainakin keskeytti.
PS. 26.10.24. Selvennys. On ilmeisesti tullut liian kylmä jatkaa kurkkujen tuottamista Lassen Luomun tavalla.