Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue

Makuasiat? Kootaanpa ne tähän.

(1/19) > >>

Heikki Jokipii:
Makuasioista voi kiistellä - kun sen tekee oikealla tavalla!

Aloitetaan tähän siis keskustelu niistä.

Aloitamme viittaamalla tähän uutiseemme valmiiden joululaatikoiden makutestistä. Joka oli tehty sokkotestinä. Joka on sitä oikeaa tapaa ...  :)

Matti Pekkarinen:
Olin taas viikon Anttolanhovissa (kun kuntoutusohjelmaani semmoinen kuului). Sama meno siellä on edelleen... http://tuottavamaa.org/forum/index.php?topic=16.msg1722#msg1722
... paitsi, ettei piimästäkään ollut enää luomuttamatonta versiota). Mausteistakin oli säästetty, että saadaan maksetuksi torstain lähiruokaillallinen (jonka nyt korvasin kylläkin hampurilaisella MIkkelissä). Nooh: kukin tulkoon uskossaan onnelliseksi, vaan ei pitäisi maksattaa lystiä toisilla, siis kaikilla veronmaksajilla.

Toiseen asiaan: kun pakkasta on 30 astetta, tulee mieleen, että jospa ihmiseeelläää ois keesä ainainen. (siis ei joulu ainainen). Pitkällä kesähelteellä taas kaipailen tämmöistä perinteistä joulua.
Haketta palaa nyt paljon. Missä on kasvihuoneilmiö silloin, kun sitä kaivattaisiin?

Matti

Heikki Jokipii:
Tässä tulee nyt uusi makuasioihin vetoava tapa yrittää hakea ruokamarkkinoilta liiat rahat pois trenditietoisten taskuista.

Terroir siirtyy viinimaailmasta koko ruokakartan vetovoimaksi

Ruokatiedon uutisen linkki (ruots.) yrittää selventää asiaa.

Kun katsoo, mihin tuo ”Terroir” on mennyt viinimaailmassa, voimme odottaa vaikka mitä.

Saammekohan jatkossa tällaiset kartat myös porkkanoille. Joka tapauksessa voimme olla varmoja, että se "sielu" yms., jonka tässä Terroir-ruoassa kerrotaan löytyvän, tuottaa lisäarvoa - ei vättämättä muuten, mutta hinnassa.
PS. 16.4.2011 klo 14:30: Kun lapsille täytyy aina antaa parasta - koskahan tulee ehdotus, että päiväkoteihin ja kouluihin pitää saada "Terroir" -ruokaa ...  ::)

... tekisimmekö itse tastä aloittteen ...  ;D

Heikki Jokipii:
Kaikista makuasioista ei edes tarvitse kiistellä. Tai olla kiistelemättä, kuten perinteinen sananlasku meitä kehottaa.

Sellainen makuasia, että erottavatko ihmiset keskimäärin tai joku yksilö toisistaan kaksi makua, on testattavissa.

Siinähän ei kysytä subjektiivista mieltymystä.

Tästä on nyt kaksi haastetta esitetty.PS. Se voi siten olla makuasia, sopiiko heitä tällä tavalla ahdistaa. Mutta sitten mennään, hetken mietinnän jälkeen, muihinkin vastaaviin "makuasioihin", kyllä. Mutta kaunis käytös olkoon nyt tämän triidin ulkopuolella, siitä tarvittaessa erikseen.


PS2. Ennen kuin  tehdään päätöksiä, että luomua maassa lisätään, massatestiä halvemmaksi voisi tulla se, että valittaisiin ja vaadittaisiin testeihin osallistumaan kaikki luomua tähän maahan ajavat ihmiset. Maun ja muunkin suhteen. Jorma Ollilasta alkaen.

Heikki Jokipii:

Ehdotetaanko, haastetaanko kaikki luomun erinomaisesta mausta kertoneet tieteelliseen makutestiin?

Tälläisellä - tietysti nk. "kaksoissokkotestinä" - tehdyllä tutkimuksella olisi kustannuksensa.

Mutta eikö tässä kustannusten maksajaksi voisi haastaa tämän liikeyritysten Pro Luomun?

Joka tistystikään ei olisi testin tekijä. Se voisi olla joku yliopisto. Eikä missään tapauksessa Helsingin yliopiston Mikkelin luomulaitos, vaan mahdollisimman kaukana siitä. Muun yliopiston sosiologian laitos? Jopa ulkomaiselta yliopistolta (tai firmalta) tilattu tutkimus?

***

Haaste vosi riittää!

Kun näiilä henkilöillä ei esim. "ole aikaa tällaiseen" tms.?

Mutta halvimmalla voisi huippukokit tietysti testata jpidenkin ruokamessujen *)
yhteydessä tällä jujulla, jossa syötettiinkin ihan samaa ruokaa muka luomuna.

Vai että nyt juju on paljastettu? Eipä välttämättä ole. Nimittäin voitaisiinkin - sittenkin - syöttää toisessa satsissa luomua ... itse asiassa voitaisiin "vuotaa", että nyt heitä aiotaan huijata ... eikä sitten huijatakaan ... tai huijataan sittenkin ...  ;D

___________

*) kustannukset näiden messujen piikkiin? Sehän olisi ohjelmanumero! Mutta näiden ruokamessujenkin "haastaminen" eli houkuteleminen asiaan voi olla työlästä, ns. kiven takana ...  8)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Go to full version