• Welcome to Tuottava Maa Turvattu Luonto.
 

Keinoliha

Started by Jarrumies, 07.11.18 - klo:14:57

Previous topic - Next topic

Jarrumies

keinolihasta luento:

https://www.skepsis.fi/Tapahtumat

07.11.2018 Luento: Hanna Tuomisto: Keinoliha â€" perusteet, haasteet, mahdollisuudet
Helsinki

Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), klo 18â€"20
Helsingin yliopiston kestävien ruokajärjestelmien apulaisprofessori Hanna Tuomisto luennoi Skepsis ry:lle otsikolla: Keinolihan perusteet, mahdollisuudet ja haasteet. Luennolla käsitellään mm. seuraavia asioita:

• Mitä keinoliha tarkoittaa ja miksi sitä kehitetään?

• Minkälainen on keinolihan valmistusprosessi ja missä vaiheessa sen kehitys on tällä hetkellä?

• Keinolihan elinkaaritason ympäristövaikutukset suhteessa muihin vaihtoehtoihin?

• Onko keinoliha terveellistä?

• Miltä keinoliha maistuu?

• Keinolihan tulevaisuus, haasteet ja rohkeimmat visiot?

Lisätietoja luennoitsijasta: https://tuhat.helsinki.fi/portal/fi/person/htuomist

Keinolihan perusteet, mahdollisuudet ja tulevaisuudennäkymät aukeavat tarkemmin marraskuun ensimmäisenä keskiviikkona 7.11.2018, klo 18.00 Tieteiden talon pääsalissa (Kirkkokatu 6, Helsinki). Yleisön kysymykset ja rakentavat kommentit otetaan vastaan avosylin, sana on vapaa ja sisäänpääsy ilmainen, tervetuloa!

Luennon jälkeen yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous.

Heikki Jokipii

#1
Tämä ei sitten ollutkaan itsestään selvää:

Osäkert om labbkött är klimatsmart

Tässä myös Sciencedailyn selostus tuosta tutkimuksesta:

Climate-friendly labriculture depends on an energy revolution

PS. 23.2.19: Myös maaailma.net osasi kertoa asiasta, ja tämä on kivasti suomeksi:

Tutkimus: Keinoliha ei välttämättä olekaan ilmastoystävällisin vaihtoehto karjankasvatukselle

Heikki Jokipii

Onko tässä kehitetty joku kokonaan uusi tapa keinolihan tuottamiseen:

Artificial meat: UK scientists growing 'bacon' in labs

Seurantaan!

Heikki Jokipii

Laboratoriossa kasvatettu kananliha hyväksyttiin myyntiin Singaporessa ensimmäisenä maailmassa

QuoteYhtiön mukaan nugettien hinta olisi samaa luokkaa muiden ravintoloissa myytävien ”premium kana-annosten” kanssa. Hinnan uskotaan kuitenkin laskevan lähemmäs teuraslihan hintaa tulevina vuosina, yhtiö kertoo.

Jaa, mitä tämä merkitsee eräälle toiselle vaihtoehtoiselle premium-tuotteelle:

Quote from: Heikki Jokipii on 16.05.20 - klo:03:18
Voimme rohkeasti päätellä, että sen kysyntä Suomessa on edelleen pysynyt hyvin vaatimattomana. Entä vienti? Luomunokan edustaja oli aikanaan mukana vienninedistämismatkalla tänne:

Suomalaiselle siipikarjanlihalle ja kananmunille vientilupa Singaporeen

Voisi tietysti odottaa, että myös se yrittäisi nyt laajentaa vientiään tuohonkin suuntaan. Vielä ei ole siitä kuulunut.